صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مجلس با مصوباتش آموزش و پرورش را بیچاره کرده است

۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۱:۲۶
کد خبر: ۵۸۹۹۹۷
وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: درست است که مجلس در راس امور هست، ولی در برخی موارد پایش را از گلیمش فراتر میگذارد و متاسفانه آموزش و پرورش را با برخی مصوبات بیچاره کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، احمد عابدینی در برنامه تلویزیونی پرسشگر که با موضوع تقویم آموزشی به روی آنتن شبکه آموزش سیما رفت در پاسخ به اینکه امسال دانش آموزان ۱۵۰ روزبه مدرسه می‌روند و بیش از ۲۵۰ ساعت کاهش ساعات آموزش در سال داریم گفت: چند پیش فرض را باید مورد توجه قرار داد. از جمله اینکه ما آموزش و پرورش را اساس و محور توسعه کشور بدانیم و اگر قرار است در کل کشور اتفاقی بیفتد بابد باور عمومی ایجاد شود که این اتفاق جز از مسیر آموزش و پرورش محقق نمی‌شود.

وی افزود: آموزش و پرورش مولفه‌هایی دارد که معلم، فضا و تجهیزات، منابع مالی، محتوای برنامه درسی از این جمله است و یک عنصرکه مغفول واقع شده، " زمان" است.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه سندتحول بنیادین تاکید کرده که باید به مدیریت زمان توجه کنیم گفت: اگر قرار است تحولی ایجاد شود، منع تداخل باید صورت گیرد. اکنون این موضوع زیاد شده است و هر سازمان و فردی به مسائل آموزش و پرورش به صورت غیر کارشناسی و غیرعلمی ورود می‌کند. متاسفانه با مداخلات مجلس شورای اسلامی روبروییم که موانع جدی در راه تحول ایجاد کرده. گاهی با یک طرح یک هفته ای، یک موضوع را تحمیل می‌کنند که تنوع مدرسه نمونه‌ای از آن بود.

مدارس را به خاطر هر اتفاقی تعطیل میکنیم

عابدینی افزود: مدارس را به خاطر هر اتفاقی تعطیل میکنیم، اما تلاش نمیکنیم مقررات را با نظام آموزشی هماهنگ کنیم. معلمان به تبعیت از همسر باید از شهری به شهر دیگر جابجا شوند، اما چرا قوانین را تغییر ندادیم که نیرو‌های سازمان‌های دیگر به احترام معلم و دانش آموز حابجا و منتقل شوند؟ یک علت ضعف و کوتاهی خود آموزش و پرورش بوده است. علت دیگر این است که آموزش و پرورش غیرحرفه‌ای تلقی شده و برخی تصور میکنند می‌توانند مداخله کنند.

وی ادامه داد: امام خمینی جمله‌ای داشتند با این مضمون که "آی علما، آی دانشمندان به داد اسلام برسید، اسلام از دست رفت. " به تاسی از این جمله باید بگوییم آموزش و پرورش از دست رفت، به داد آموزش و پرورش برسید و آن را از دست مداخله گران نجات بدهید. در چند مرحله ۴۰ هزار، ۶۰ هزار و ۸۰ هزار نفر از نیرو‌هایی نهضتی و ... که یک روز آموزش ندیده بودند وارد آموزش و پرورش شدند و سرنوشت بچه‌ها را ۳۰ سال به آن‌ها سپردیم.

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه متاسفانه در برخی موارد اختیار مسئولان ما با تهدید استیضاح، در دست مجلس است، در ادامه درباره تقویم آموزشی اظهار کرد: تغییر تقویم آموزشی سابقه ۹۰ ساله دارد. در این ۹۰ سال حدود ۱۳ بار تقویم آموزشی تغییر کرده است و ۴۰ سال از این مدت آغاز سال تحصیلی از ۱۵ شهریور بوده، یک دوره زمانی ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر و یک دوره زمانی در دهه ۴۰ شمسی نیز با توجه به تغییرات اقلیمی به استان‌ها سپرده شد.

وی افزود: از سال ۵۴ بازگشایی مدارس از اول مهر ماه بود. سال ۷۴ زمزمه تغییر تقویم به صورت استانی شروع شد، اما مجلس مخالفت کرد و مصوبه‌ای دال بر عدم اجازه آموزش و پرورش را از سرگذراند. شورای عالی نمیتواند مصوبه مجلس را تغییر بدهد. دولت دی ماه سال ۹۵ نیز لایحه‌ای را مصوب کرد، ولی با این حال پیشنهاد تعطیلات زمستانی و تغییر شروع و پایان سال تحصیلی به تنهایی در دست آموزش و پرورش نیست.

وی با تاکید بر اینکه زمان تغییر تقویم آموزشی فرارسیده است. از سال ۹۵ طرح و سناریو‌های مختلف آن در شورای عالی آموزش و پرورش آماده شده است گفت: یک نکته این است که نمیتوان یک نسخه برای کل کشور پیچید و باید موضوع را به استان‌ها سپرد. استاندارد‌های آموزشی و توانمندسازی معلمان باید صورت گیرد. تلاش میکنیم حداکثر اختیار را در قالب طرح‌های شورای عالی به مدیران و معلمان بدهیم.

عابدینی ادامه داد: طرح ما درباره تقویم آموزشی ماده است، اما اختلاف بر سر این است که کدام مرجع موضوع را بررسی و تصویب کند. به ما گفته اند مجلس به شدت مخالف تغییر زمان شروع سال تحصیلی است.

علیرضا علی احمدی، وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اشکالات ساختاری فراوانی در کشور داریم که ناهماهنگی‌هایی را در پی دارد گفت: یک علت مداخلات غیرتخصصی در آموزش و پرورش، به خود مسئولین آموزش و پرورش برمیگردد. مداخلات در زمان بنده هم وجود داشت، ولی با قاطعیت ایستادم و اجازه ندادم حتی یک نفر معلم به تهران منتقل شود. یک نماینده مجلس درخواست انتقال همسرش را داشت که در مقابلش ایستادیم و وی علیه ما استیضاح را کلید زد که به نتیجه‌ای هم نرسید.

وی افزود: در تمام این مدت یک نفر به سفارش مجلس و یا دستگاه‌های دیگر استخدام نکردم و بازنشستگی ۱۷۵ هزار نفر صورت گرفت. منتها بعد از اینکه رفتیم برخی افراد کشتی آموزش و پرورش را به گل نشاندند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه به عنوان مثال امکانات آموزش و پرورش درگیر انتخابات است، اما هزینه آن را پرداخت نمی‌کنند گفت: دستگاه‌ها به آموزش و پرورش فشار می‌آورند، اما باید محکم باشد. متاسفانه فرهنگ لابی و بده بستان هم وجود دارد و اگر مسئولی بخواهد بماند باید در مواردی بده بستان داشته باشد. نمایندگان مجلس کار آموزش و پرورش را مختل می‌کنند و فرمان آموزش و پرورش را در استان‌ها به دست میگیرند و تا تغییر مدیر مدرسه هم مداخله می‌کنند.

علی احمدی با بیان اینکه آموزش و پرورش سالیانی است که از دست رفته است گفت: تنها بحث کمیت مطرح نیست بلکه کیفیت هم باید مورد توجه باشد. فرزندان ما بیشتر در فضای مجازی حضوردارند و حضورشان در مدرسه باکیفیت نیست. چه سهمی از مستخدمین آموزش و پرورش در ۴۰ سال گذشته از طریق مجاری رسمی تربیت معلم و چه سهمی از دیگر طرق وارد آموزش و پرورش شده اند؟ وقتی مربیان نهضت سوادآموزی که تخصص آموزش بزرگسالان را دارند جذب آموزش و پرورش شده و به دوره ابتدایی می‌روند چه اتفاقی میفتد؟

وزیر اسبق آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه تقویم آموزشی قطعا نیازمند اصلاح است اظهار کرد: علیرغم محدودیت‌های قانونی باز هم آموزش و پرورش می‌تواند تصمیماتی اتخاذ کند. نگاه منفعلی در اغلب زمینه‌ها از جمله آموزش و پرورش داریم. از ۱۰ سال قبل به این سو و از سال ۹۰ تا کنون از ۱۶۴ روز ناسالم در یک سال در تهران تا ۴۲ روز ناسالم در سال دیگر داشته ایم. باید راهکار بیابیم. به عنوان مثال میتوان ۵ شنبه‌ها کلاس درس دایر کرد، در این صورت ۳۲ روز به ساعات آموزش افزوده میشود.

وی ادامه داد: یا می‌توان بسته آموزشی تولید و از طریق شبکه رشدو مجاری چندرسانه‌ای در اختیار دانش آموزان قرار دهیم. اگر مدرسه دوشیفته نیست میتوان کلاس برگزار کرد و یا سیستم دو ترمی را سه ثلثه کرد. در اینصورت می‌توان برنامه را طوری تنظیم کرد که تعطیلی روز‌های آلودگی هوا در بین دوثلث قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه درست است که مجلس در راس امور هست، ولی در برخی موارد پایش را از گلیمش فراتر میگذارد و متاسفانه آموزش و پرورش را با برخی مصوبات بیچاره کرده است گفت: آموزش و پرورش بنگاه کاریابی نیست. درباره تغییر تقویم آموزشی نیز باید بگویم که خود اموزش و پرورش دارد کوتاهی میکند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *