صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختصاص ۸۰۰ میلیارد ریال به منظور رفع مشکلات دستگاه قضایی استان یزد/ رئیس دستگاه قضا: مبارزه خستگی ناپذیر و بی امان با مفسدان را تا حصول نتیجه ادامه خواهیم داد/نظام بهره وری را باید متحول و عادلانه کرد

۰۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۷:۴۴
کد خبر: ۵۸۹۵۷۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
آیت الله رییسى رئیس دستگاه قضا جهت بررسى آخرین مسائل حقوقى و قضایى استان یزد در صدر یک هیات قضایی به این استان سفر کرد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، آیت الله رییسى رئیس دستگاه قضا جهت بررسى آخرین مسائل حقوقى و قضایى استان یزد در صدر یک هیات قضایی به این استان سفر کرد.

ملاقات مردمی رئیس قوه قضاییه با تعدادی از مراجعین به دادگستری کل استان یزد
۱۳۹۸/۱۱/۰۴ - ۰۹:۲۵

در جریان سفر آیت الله رییسی به استان یزد، شب گذشته و پس از جلسه شورای عالی قوه قضاییه، تعدادی از مراجعه کنندگان به دادگستری این استان، پرونده‌های خود را با رییس قوه قضاییه در میان گذاشتند و آیت الله رییسی دستورات لازم را برای بررسی مشکلات قضایی صادر کرد.

در این ملاقات مردمی که علاوه بر رییس قوه قضاییه، سخنگوی قوه قضاییه و رییس کل دادگستری استان یزد هم حضور داشتند، نماینده ۵۰۰ نفر از مالکین تعدادی از اراضی که در اختیار یک نهاد بوده و با حکم قوه قضاییه به صاحبان آن بازگشته و دوباره آن نهاد اعتراض کرده است، به بیان مشکلات شکات پرداخت و از رئیس قوه قضاییه خواست تا نسبت به تعیین تکلیف مالکیت این اراضی دستورات لازم را صادر نماید.

همچنین فردی که در جریان دیدار آیت الله رئیسی با اقشار مختلف مردم یزد، در مورد مشکل قضایی خود انتقاداتی را مطرح کرده بود نیز به دیدار مردمی چهره به چهره با ایت الله رییسی دعوت شد و از نزدیک به بیان مشکل خود پرداخت.

در ادامه شهروندی به نمایندگی از ۲۰ هزار نفر مشکل۲۰۰ ساله‌ای که در مورد تعدادی از اراضی وقفی وجود دارد را بیان کرد و نسبت به بلاتکلیفی وضعیت این اراضی در طول سالیان طولانی مواردی را مطرح کرد و خواستار کمک دستگاه قضا برای تعیین تکلیف آن شد.

اختصاص ۸۰۰ میلیارد ریال به منظور رفع مشکلات دستگاه قضایی استان یزد
۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۲۳:۰۲

آیت الله رئیسی، رییس قوه قضاییه در نشست خبری پایان سفر به استان یزد، در تشریح دستاوردهای این سفر اظهار کرد: امروز و به دنبال بررسی چند روزه قبل از سفر که با حضور قریب چهل نفر از همکاران در بخش‌های مختلف استان یزد، صورت گرفت، به این استان سفر کردیم. در آستانه این سفر نیز مسئولان ستادی قوه قضاییه در قالب ۱۷ هیات وضعیت عملکردی دادگستری و سازمان‌های تابعه را مورد بررسی قرار دادند.

وی ادامه داد: نتیجه این بررسی‌ها در جلسه شورای عالی قوه قضاییه و طی سه ساعت بحث و بررسی، با حضور نماینده ولی فقیه در استان یزد و استاندار مورد ارزیابی قرار گرفت.

آیت الله رییسی خاطرنشان کرد: تصمیماتی در رابطه با رفع برخی از مشکلات به صورت فوری اتخاذ شد. پزشکی قانونی مشکلاتی داشت که باید سریعا رفع میشد. بعضی از زندان‌ها در استان مشکلاتی دارند که باید در مورد آن‌ها سریعا تصمیم گیری صورت گیرد.

رییس قوه قضاییه از اختصاص قریب به ۸۰۰ میلیارد ریال از بودجه‌های قوه قضاییه و منابع استانی به منظور رفع مشکلات دادگستری و سازمان‌های تابعه دستگاه قضایی استان یزد خبر داد.

وی با تاکید بر رفع مشکل پزشک و ساختمان پزشکی قانونی در برخی از شهرستان‌ها و اتخاذ تصمیم در این زمینه، بیان داشت: دسترسی مردم به پزشکی قانونی باید تسهیل شود.

رییس قوه قضاییه یادآور شد: در رابطه با زندان‌ها نیز مقرر گردید در مورد زندانیان غیربومی که خانواده‌های آن‌ها در استان یزد نیستند و متقاضی انتقال به محل خودشان هستند، سریعا اقدام شود.

وی از این اقدام به عنوان گشایشی در وضعیت زندان‌های استان و خانواده‌ زندانیان یاد کرد.

آیت الله رییسی در رابطه با نشست شورای اداری استان یزد، گفت: مسئله مهاجرین در استان یزد از دغدغه‌های مسئولان استان بود که حتما باید راهبرد روشنی در این رابطه داشته باشیم و مقرر شد نسبت به تدوین این راهبرد در استان اقدام و در کارگروهی این موضوع دنبال شود.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: مسئله مهاجرین، جنبه های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارد و باید با یک راهبرد روشن مورد بررسی قرار گیرد و پیش نویس‌ها و مقدمات کار آماده شود.

آیت الله رییسی به موضوع پیشگیری از وقوع جرم اشاره کرد و افزود: نرخ برخی از جرایم در استان یزد قابل بررسی بود که کارگروهی را مامور کردیم تا پیشگیری از وقوع جرم و جرایم را با همکاری حوزه‌های علمی و دانشگاهی و اجرایی دنبال کنند و این موضوع در شورای تامین استان مطرح و موضوعات مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد و سازوکاری ایجاد شود.

وی با بیان اینکه برخی از آسیبهای اجتماعی زیبنده استان دارالعباده و دارالعلم و مردم متدین و با صفا و پرکار و پرتلاش استان یزد نیست، گفت: کشور ما از بهترین امنیت برخوردار است؛ لیکن باید دنبال کنیم که حتما برخی از جرایم و آسیبهای اجتماعی را نداشته باشیم.
رییس قوه قضاییه در ادامه در رابطه با پرونده‌های معوقه، بیان داشت: این پرونده‌ها در یک کار شبانه روزی در استان یزد باید دنبال شود.

وی افزود: بعضی از پرونده‌ها شکاتی با تعداد زیاد دارد که باید بصورت ویژه دنبال شود که نسبت به این موضوع نیز تصمیم گیری شد.

آیت الله رییسی ابراز امیدواری کرد همکاری بخش‌های اجرایی و قضایی و همه مسئولان استان یزد با محوریت نماینده ولی فقیه در استان بستری برای توسعه یافتگی استان شود.

رییس قوه قضاییه یادآور شد: استان یزد با این تعداد نیروی جوان متراکم و کارآمد و ذخایر غنی در حوزه معدن و صنعت، می‌تواند حرف اول را در اقتصاد گردشگری در سطح کشور بزند.

وی بیان داشت: اقتصاد گردشگری در استان یزد می‌تواند فعال باشد و انگیزه آن نیز در مدیران وجود دارد و باید این کار اتفاق بیفتد که نیازمند همکاری همه بخش‌ها و حوزه‌ها است. امیدوارم گام‌های موثری در این زمینه برداشته شود.
آیت الله رییسی تصریح کرد: امیدواریم به برکت شهدای عالیقدر استان یزد، روح مطهر شهید صدوقی و همه شهدای بزرگوار این استان و‌ به ویژه شهید قاسم سلیمانی، مکتب شهید سلیمانی بتواند در همه جا کار خودش را انجام دهد و اخلاص و عمل صالح و مقاومت و‌ایستادگی و "ما می توانیم" های این شهید بتواند به همه جا سرایت کند و جلوه ای از کار و تلاش و نوآوری باشد.

رییس قوه قضاییه در ادامه در رابطه با موضوع آب شرب در استان یزد، گفت: این مسئله بسیار مهم است و مسئله محوری چهار استان در این منطقه است. حتما مدیریت آب در این استانها ضرورت دارد و کارگروهی در این رابطه با حضور استانداران و مسوولان آب منطقه‌ای هر چهار استان و با پیگیری دستگاه قضایی با مشارکت سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری و با شرکت وزارت نیرو تشکیل شده است. معاون اول قوه قضاییه چند روز پیش جلساتی را تشکیل دادند و با حضور استاندار یزد و مسئولان آب منطقه ای اینجا موضوع را بررسی کردند.

وی ادامه داد: این مسئله مقوله ای است که مربوط به استان‌های مختلف است و مصوبه شورای عالی آب و مصوباتی از دیوان عدالت اداری را هم در این مورد داریم تا همه این مباحث بصورت جدی دنبال شود و به یک راهکار اساسی در منطقه بینجامد و مردم شاهد عدالت در حوزه بهره مندی از آب باشند.

آیت الله رییسی در رابطه با مشکلات کارخانه‌های تولیدی استان یزد به ویژه در رابطه با سرامیک، گفت: سازمان بازرسی کل کشور موظف شد در رابطه با مشکلات به وجود آمده برای کارخانجات و همچنین کارخانه‌هایی که خصوصی سازی شده اند، با همکاری استانداری و بخش‌های مختلف بررسی‌های لازم را صورت دهد تا شاهد رفع مشکلات باشیم. مقرر شد که در یک زمان مشخص سازمان بازرسی با مسئولان استان کار را در مورد فولاد میبد و سایر کارخانه‌هایی که در جلسات مطرح شد، دنبال کنند و حتما این کارگروه فعالیت خواهند کرد تا بتوانیم گزارش روشنی را در مدت کوتاه از طریق سازمان بازرسی و مسئولان استانی به مردم بدهیم.
گفتنی است در این نشست خبری کتاب «فرهنگ اعلام شهدای استان یزد» از سوی انجمن خبرگزاری‌های استان یزد به رییس قوه قضاییه تقدیم شد که آیت الله رییسی از این کتاب به عنوان بهترین هدیه نام برد.

موضوع "فولاد میبد" از سوی سازمان بازرسی مورد پیگیری قرار گیرد
۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۲۳:۰۰

آیت الله رییسی در نشست شورای اداری استان یزد با بیان اینکه در مدیریت در نظام اسلامی، مدیر قبل از هرکس، باید خود را در محضر مقدس پروردگار متعال پاسخگو ببیند، گفت: این موضوع محور تفاوت بین مدیریت در نظام اسلامی و سایر نظامات موجود است.

وی با بیان این هر مدیری باید در چهار عرصه آماده پاسخگویی به خداوند، ارباب رجوع، عموم مردم، سلسله مراتب مدیریتی و نظارتی باشد، اظهار کرد: مدیران در نظام مدیریت اسلامی در این چهار عرصه باید پاسخگو باشند و نگاه به مردم متفاوت است.

رییس قوه قضاییه بیان داشت: نگاه به مردم در نظام مدیریتی اسلامی، اینگونه است که مردم را باید دوست داشت و دوست داشتن مردم مرتبه نازله محبت الله است.

آیت الله رییسی گفت: این استان بحمدالله حضور چهره نورانی و درخشانی مثل آیت الله شهید صدوقی رضوان الله تعالی علیه را تجربه کرده است که مدیریت ایشان به عنوان یک عالم دینی و به عنوان یک محور در این استان و در این منطقه حقیقتا مثال زدنی است. این امر مختص بعد از انقلاب هم نیست و قبل از انقلاب هم مرحوم شهید صدوقی همین جایگاه را به عنوان یک سخنران بانفوذ و متنفذ و یک شخصیت برجسته در اینجا داشته است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه فرمودند که باید ایرانی قوی بسازیم. ایران قوی مدیریت قوی می‌خواهد؛ ایران قوی اقتصاد قوی می‌خواهد؛ ایران قوی قضاوت عادلانه قوی می‌طلبد؛ ایران قوی نظارت همه جانبه کارآمد می‌طلبد؛ این‌ها اقتضائات ایران قوی است. همه ما نقش داریم در اینکه ایران قوی شکل گیرد. بحمدلله امروز کار‌های بسیاری انجام شده و این اقتدار بر عالم روشن شده است که نظام اسلامی نظام مقتدری است.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: البته یکسری مسائل و مشکلاتی داریم که دشمن تصور می‌کند که می‌تواند به دلیل وجود این مشکلات به ما ضربه بزند که یکی از آنها مشکلات اقتصادی است. دشمن فکر می‌کند با تکانه‌هایی بتواند این اقتصاد را تحت تاثیر قرار دهد و بتواند اهداف خودش را پیاده کند. ما باید اقتصادی قوی بسازیم که این اقتصاد قوی نظام ما را در مقابل تکانه‌ها حفظ کند و در این قضیه کار بسیاری باید انجام شود. حرکت مجاهدانه الگوساز شهید بزرگوار آقای سلیمانی به عنوان یک مکتب، به عنوان یک راه، به عنوان یک مجاهدت و ایمان همراه با عمل صالح باید برای همه ما صبغه الگویی پیدا کند.

آیت الله رییسی خاطرنشان کرد: کار بسیار انجام شده و هرکس تا حالا کار کرده خداوند متعال به همه جزای خیر دهد؛اما یک کار متفاوت باید کرد. در ارتباط با موضوع آب شرب که مدیریت آب منطقه‌ای اشاره فرمودند، عرض می‌کنم که آیا سخن از کمبود آب است یا مدیریت آب؟ در آن ۱۷ سالی که اشاره فرمودند، چون من یک تعلق خاطری هم به خراسان جنوبی دارم، بی اطلاع از کم آبی و خشکسالی منطقه نیستم. تعلق خاطر ما باعث شده که ارتباط و اطلاع داشته باشیم. می‌شود از همین میزان آبی که در منطقه وجود دارد، با یک مدیریت بهینه طوری استفاده شود که بیشترین بهره وری انجام شود.

وی ادامه داد: اصفهان که بودم به آقای محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضاییه که خودشان هم اطلاع داشتند، گفتم جلسه‌ای با استانداران هر چهار استان همجوار و مدیران آب و مجموعه وزارت نیرو و بخش‌هایی از قوه قضاییه که در این رابطه مسئولند مثل سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری بگذارید و موضوع آب را پیگیری کنید و علی القاعده این کار را باید وزارت نیرو، استانداران و مسئولین آب منطقه‌ای دنبال کنند تا به تصمیم گیری برسد.

ما در مقوله آب یک بحثِ کمبود داریم و یک بحثِ مدیریت. می‌شود با مدیریت دقیق کمبود‌ها را جبران کرد و خود شما مدیر هستید و می‌دانید در همه جا که اعتبارات ندارید؛ اما اولویت سنجی می‌کنید و کار را انجام می‌دهید. در مدیریت همیشه موضوع پول مطرح نیست؛ گاهی نیروی انسانی کارآمد پای کار نیست و شما یک جابجایی می‌کنید و این همان مدیریت است تا بتوانید با همین نیروی انسانی و با همین بودجه و اعتبارات افزایش بهره وری داشته باشید و بتوانید به آن نقطه هدف نزدیک و نزدیکتر شوید.

آیت‌الله رییسی گفت: استان یزد و مجموعه ستادی آن در کنار این سه استان همجوار در قضیه آب تصمیم ساز و تصمیم گیر است و انشاءالله در راستای مدیریت آب گام‌هایی برداشته شود و راهکارهای موثری در این قضیه دنبال شود. مسأله آب مسأله بسیار مهمی است. نمی‌گویم که آب در منطقه کافی است؛ ولی می‌گویم که با مدیریت آب، می‌شود اقداماتی کرد که خیلی از اولویت‌ها سنجیده شود و بعضی از کمبودها جبران شود.

وی افزود: نکته دیگر اینکه مطالبی که دوستان در رابطه با قوه قضاییه اشاره کردند، سازمان بازرسی و آقای درویشیان دنبال می‌کنند و آنچه مربوط به استان یزد است، آقای دهشیری، رییس کل دادگستری به صورت موردی پیگیری خواهند کرد. مساله ما مسأله مصداق نیست. باید در مدیریت آب در این منطقه به یک نقطه مشترک برسیم تا بشود کار را از طریق وزارت نیرو و استانداران پیگیری کرد.

رئیس قوه قضاییه افزود: نکته بعدی مسأله مهاجرت است. اینجا آمارهای مختلفی نسبت به مهاجرین می‌دهند؛ آمار ۱۲۰ هزار و ۱۰۰ هزار و کمتر از آن را هم دارم. پنج ، شش گزارش از استان یزد دارم که همه را تطبیق دادم و آمار دقیقی نبود؛ اما اگر بگوییم بیش از ۱۰۰ هزار، آمار درستی داده‌ایم؛ چون مقیدم که آمار را درست بگویم. این اقتضای داشتن یک راهبرد در این قضیه است.

رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: مبحث مهاجرت هم وجه امنیتی دارد، هم اجتماعی، هم اقتصادی و هم فرهنگی و به این دلیل اقتضای یک راهبرد جدی در بحث مهاجرت وجود دارد. سوال این است که مدیران میدانی ما در این قضیه چه بکنند؟ باید یک راهبرد دقیق وجود داشته باشد. من در این رابطه آماده همراهی هستم؛ سازوکاری را در استان فراهم کنید و در شوراهای عالی هم دنبال کنید و از طریق رییس کل دادگستری نتایج را به من بدهید که اگر لازم باشد در شورای سه قوه مطرح شود. بالاخره باید در رابطه با مهاجرت یک راهبرد روشن داشته باشیم که آن را به دستگاه‌ها بدهیم و بگوییم که راهبرد نظام این است.

وی افزود: ممکن است بگویید این موضوع در مجلس یک فرایندی را طی کند و قانونی تصویب شود؛ ولی من معتقدم که در این قضیه با توجه به بعضی از رهنمودهایی که از رهبر معظم انقلاب داریم و بعضی از سیاستهای کلانی که در کشور روشن است، می‌شود راهبردهایی را تنظیم کنیم که صبغه اجرایی و میدانی پیدا کند. آقای استاندار این موضوع را دنبال کند و بنده هم دنبال می‌کنم تا انشاءالله به یک راهبرد مشخص در موضوع مهاجرت برسیم که بخشی از آن مربوط به ما در قوه قضاییه است و سرریزهایش به طرف ما می آید و بخش جدی به طرف مسائل فرهنگی و اجتماعی می‌رود و بسیاری از مدیرانی که در خدمتشان هستیم، درگیر این مسأله هستند. هم آنها باید تکلیفشان روشن شود و در این قضیه هم باید یک کار جدی داشته باشیم.

آیت الله رییسی گفت: همکاری و هماهنگی در استان یزد، زمینه هرگونه اقدام و گام نهادن در جهت توسعه یافتگی است. این کار بسیار برکت دارد. واقعا این هماهنگی و همکاری که با محوریت نماینده محترم مقام معظم رهبری و با خدمتگزاری تک تک مدیران، بین مدیران استان یزد هست و دوستان هم از آن یاد کردند، نعمتی است و باید از هرگونه حاشیه سازی پرهیز شود. فقط باید کار انجام شود. اقتصاد قوی به کار نیاز دارد و واقعا با حاشیه سازی نمی‌توان اقتصاد قوی را رقم زد. باید در متن کارها رفت و کاری که حاج قاسم کرد، همین بود. حاج قاسم کاری به حاشیه‌ها نداشت. رفت در میدان و عمل صالح انجام داد و مجاهدت کرد و نتیجه‌اش آرامش منطقه شد. نتیجه‌اش از بین رفتن داعش و داعشی‌ها شد و این کاری است که باید برای ما الگوی همکاری تلقی شود.

وی افزود: استان یزد زمینه کار دانش بنیان بسیار دارد. یکی از برنامه‌های من این بود که به یکی از پارک‌های علم و فناوری در استان یزد بروم که متاسفانه فرصت نشد. گزارشات را دارم و دوست داشتم سری بزنم. جریان دانشگاهی اینجا جریان بسیار ارزشمندی است؛ هم هیات‌علمی بسیار خوبی در استان یزد مشغولند و هم تعداد دانشجویان استان قابل توجه است. این یک زمینه و بستر علمی است. همانطورکه دوستان اشاره کردند، شما وقتی علم را به اجرا متصل می‌کنید، در واقع این کار شما نوعی پیشگیری از جرم است. یکی از نرخ‌های بالای جرم در استان یزد، تخلفات و جرایم رانندگی است. این بالاترین نرخ جرم در استان یزد است. باید بررسی کنیم که چه باید کرد که اینگونه نباشد؟

رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: اینها هم کار علمی و هم کار میدانی و اجرایی می‌خواهد. اینجا باید دانشگاه‌ها به کمک دستگاه‌های اجرایی بیایند. آمار جرم در استان یزد را گرفتم؛ بسیاری از این مسائل قابل پیشگیری است مشروط بر اینکه دانشگاه نسبت به کمک به دستگاه‌های اجرایی حس پیدا کند و نقش آفرین باشد. آیا ما همیشه باید شاهد این باشیم که بالاترین رقم پرونده‌های دادگستری استان یزد، تصادفات و جرایم رانندگی باشد؟ نباید اینطور باشد و باید این مشکل را حل کنیم و قابل حل هم هست. درست است که یزد در وسط کشور واقع شده و جاده‌های مواصلاتی آن مشکل دارد؛ همه، اینها را می‌دانیم؛ ولی با اینهمه این زیبنده استان یزد نیست و این تصمیم باید باشد که شرایط اینطور ادامه پیدا نکند.

آیت الله رییسی با تاکید بر ضرورت فعال کردن اقتصاد منطقه‌ای متناسب با شرایط هر استان، گفت: موضوع اقتصاد دریا را در استان هرمزگان مطرح کردم و در استان آذربایجان شرقی نیز به موضوع فعال کردن اقتصاد فضای مجازی تاکید شد و در استان یزد نیز اعلام کردم که باید اقتصاد گردشگری این استان فعال شود.

وی با بیان اینکه شهر تمدنی، تاریخی و فرهنگی یزد نیازمند فعال شدن اقتصاد است، افزود: پاکستانی‌ها اقتصاد فضای مجازی خوبی دارند و هندی‌ها نیز مطابق پول نفت ما در حوزه فضای مجازی درآمد کسب می‌کنند. حال با توجه به اینکه در موضوع برنامه نویسی دانشجویان و پژوهشگران ما کار‌های بسیار عالی انجام می‌دهند لذا باید این موضوع تقویت شود.

رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه اقتصاد گردشگری بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: بحث سلامت نیز در استان یزد بسیار مهم است و از موضوعاتی است که باید در زمینه آن، کار‌های خوبی صورت گیرد.

آیت الله رییسی مسئولیت پذیری، شفافیت و مبارزه با فساد را سه اصل مهم دانست که همواره باید مورد توجه همه مدیران قرار گیرد و یادآور شد: مدیر شجاع، قوی و دارای جسارت در اجرا که در انجام وظایف خود موانع را مرتفع کند و کار را مدبرانه و با جسارت دنبال کند، نه تنها دستگاه قضایی بلکه همه دستگاه‌ها در کشور باید وی را حمایت کنند.

رییس دستگاه قضا تصریح کرد: مدیر در کشور باید با قدرت کار کند. با دست و دل لرزان نمی‌توان اقتصاد قوی رقم زد و باید با دلی محکم آن دنبال کرد تا این اقتصاد قوی رقم بخورد و البته با همتی که عزیزان دارند، این اقتصاد قوی انشاءالله رقم خواهد خورد.

وی با اشاره به موضوع معادن در استان یزد افزود: در رابطه با این موضوع، به صورت اسمی ما ۴۴۰ معدن داریم؛ اما در حال حاضر تنها حدود ۱۷۰ معدن فعال است. حال سوال این است که چرا معادن دیگر فعال نیست؟ باید هم استاندار و هم سازمان بازرسی دنبال کنند که چرا در استان یزد که یکی از قطب‌های معدنی کشور است، بین تعداد کل معادن و معادن فعال تا این حد تفاوت وجود دارد.

آیت الله رییسی ادامه داد: نباید مساله نرخ بیکاری در استان یزد اینگونه باشد و باید همت گمارده شود تا این مشکل رفع گردد.

وی در مورد موضوع گردشگری افزود: توسعه گردشگری و فعال بودن اقتصاد به معنای نگران شدن از ولنگاری نیست؛ بلکه به این معناست که امروزه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی هستند که حاضرند به تمام مقررات ما پایبند باشند و اگر در زمان ورود به کشور مقررات برای آن‌ها تبیین شود، بدون شک پایبند خواهند بود. جسارت به قانون را ممکن است یک ایرانی یا یک خارجی داشته باشد که آن، یک موضوع مصداقی است؛ اما عموما اینگونه نیست؛ لذا گردشگری می‌تواند درحالی توسعه یابد که ما ناهنجاری‌های آن را نداشته باشیم که بدون شک این موضوع، قابل اجرا و اقدام است.

رییس قوه قضاییه با اشاره به موضوع "فولاد میبد" که در جلسه مطرح شد، گفت: این موضوع باید از سوی سازمان بازرسی مورد پیگیری قرار گیرد و در این زمینه باید از دوستان در استان یزد نیز کمک گرفته شود. همچنین مساله "شیرکوه" نیز باید پیگیری شود و در دستور کار این سازمان قرار گیرد تا به سرانجام برسد.

وی با یادآوری موضوع اهمیت سازمان‌های مردم نهاد و سمن ها، افزود: ما در حال ایجاد سازوکاری برای فعال شدن ماده ۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری هستیم که بتوانیم به نحوی برای سازمان‌های مردم نهاد چارچوب کاری تعریف کنیم تا نقش مشارکت مردم در بسیاری از مسائل مطرح شود.

آیت الله رییسی در ادامه به موضوع دارالعباده اشاره کرد و با بیان اینکه دارالعباده را باید حفظ کرد و آن را ارتقاء بخشید، تصریح کرد: برخی آسیب‌های اجتماعی با استان یزد سازگاری ندارد و باید دراین زمینه کار‌های زیادی انجام داد.

نظام بهره وری را باید متحول و عادلانه کرد
۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۱۶:۰۶
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی رییس قوه قضاییه در جمع قضات و کارکنان دادگستری استان یزد گفت: از همه کسانی که برای رضایت عمومی مردم نسبت به دادرسی در دادگستری تلاش می‌کنند، کمال تشکر را دارم.

وی بیان داشت: حفظ دارالعباده التزامات و اقتضائاتی دارد که باید به آن ملتزم شد. اگر مجموعه دارالعباده بخواهد همچنان منشاء آثار و برکات برای مردم استان و برای گردشگران داخلی و خارجی باشد، باید هویت فرهنگی دارالعباده حفظ شود.

آیت الله رییسی تصریح کرد: بسیاری تلاش کردند تا با دلدادگی‌شان به خدا و با اتکا به حضرت حق و جانفشانی خود در راه خدا، تابلوی دارالعباده ایجاد شود و این کوی و دیار به نام عبادت مزین شود و باید از این دیار و شهر صیانت شود که همچنان هویت و فرهنگ عبادتی خود را داشته باشد.

رییس قوه قضاییه یادآور شد: اگر از این دارالعباده صیانت نشود، شیاطین این هویت را تهدید می‌کنند و نمی‌گذارند این هویت و نام بلند برای دارالعباده بماند. افزایش آسیب‌های اجتماعی، مفاسد اقتصادی و ناهنجاری‌هایی که مردم و مومنان متدین را رنج می‌دهد، متناسب با دارالعباده نیست و باید در مهار آن‌ها تلاش شود.

مسئولیت پیشگیری بر عهده همه دستگاه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است

وی افزود: در این جهت باید همه مدیران و مسئولان در این صیانت نقش ایفا کنند؛ لذا مدیرانی که در حوزه پیشگیری فعال هستند، باید تلاش کنند. مسئولیت پیشگیری بر عهده همه دستگاه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است. در نظام مالی و پولی باید از ناهنجاری‌های پولی و بانکی پیشگیری شود؛ تصمیم سازان و تصمیم گیران مسائل اجتماعی باید در کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی و دست‌اندرکاران امور فرهنگی باید در کاهش ناهنجاری‌های فرهنگی تلاش کنند و دیده‌بان‌های تیزبینی که در جایگاه رصد و دید‌ه‌بانی تکیه زده‌اند، باید از این دارالعباده صیانت کنند.

آیت الله رییسی یادآور شد: باید در این دارالعباده از چهره‌های نورانی و اثرگذار در جامعه مانند حاج عبدالکریم حائری، موسس حوزه علمیه قم، آقای سید محمد کاظم یزدی و سرداران رشید اسلام که از این استان و مجموعه سپاه و لشکر الغدیر یا در بخش‌های دیگر ایفای نقش کردند، صیانت کرد.

وی افزود: قاضی پاک‌دست، پاک چشم و شجاع ما که در جای جای استان احکام نورانی و عادلانه صادر می‌کند، نشان می‌دهد که اخلاص این افراد حفظ کننده مجموعه دارالعباده است. قاضی نفوذ ناپذیری که در این استان حب و بغض شخصی خود را در تصمیم‌گیری دخالت نمی‌دهد، باعث افتخار و قوت مجموعه ماست.

وی افزود: قاضی‌ای که علیرغم همه نیاز‌های زندگی‌اش امروز با صلابت، شجاعت و عزت، نفوذ ناپذیر است و با عزت نفس به کار خود ادامه می‌دهد، سرمایه‌ای بزرگ برای دستگاه قضایی است.

آیت الله رییسی با اشاره به تاثیرگذاری آیت الله صدوقی تاکید کرد: شعاع اثرگذاری آیت‌الله آقای صدوقی، شعاع یزد نبود. من اول طلبگی یادم هست که طبس زلزله شده بود؛ من هم به عنوان نوجوانی درجمع طلاب به سمت طبس رفته بودم. آنجا درطبس آقای صدوقی سخنرانی می‌کردند؛ دایره وجودی ایشان به عنوان یک چهره اثرگذار مخلص تنها برای استان یزد نبود و استان‌های مختلف نیز اثرگذاری ایشان را قبول داشتند و حرف ایشان تاثیر بسزایی داشت. نه تنها بعد از انقلاب که قبل از انقلاب هم اینگونه بود و ایشان همیشه یک چهره اثرگذار بود.

رییس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه باید آمار ورودی پرونده‌ها دراستان یزد بررسی شود، خاطر نشان کرد: باید بررسی کنیم چه راهکار‌هایی برای کاهش پرونده‌ها وجود دارد و برای کاهش جرم چه باید کرد. استان یزد همیشه به عنوان یک استان الگو هم به لحاظ خانوادگی، هم به لحاظ اجتماعی و هم به عنوان شعار سه واژه‌ای که در مفهوم خود سه مفهوم گسترده دارد، " قنوت، قنات، قناعت"همیشه الگو بوده است.
 


آیت الله رییسی اضافه کرد: با تلاش مضاعف باید کاری کرد تا این موضوع حفظ شود؛ نه فقط صیانت شود؛ بلکه ارتقاء بخشیده شود.

وی با بیان اینکه ما در این استان و سایر استان‌های کشور رویش‌های زیادی داشتیم، گفت: این رویش‌ها کاملاً جای شکرگزاری  دارد، جوانان برومندی در این استان در حوزه علم، دانش و فناوری نقش‌آفرین بودند؛ جوانان قرآنی و چهره‌های اثرگذار در حوزه‌های مختلف، جبهه و جنگ و دفاع مقدس و دفاع از حرم از افتخارات و رویش‌های قابل افتخار است.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: باید تلاش کرد این استان به برکت تلاش پیشینیان و به برکت خون مطهر شهیدان و تلاش مجاهدان همینگونه بماند و از این دارالعباده صیانت شود و نسبت به استان‌ها و مناطق دیگر اثرگذار باشد. در اینجا نقش عدلیه بسیار مهم است.

وی با اشاره به نقش دادگستری و ساز و کار‌های وابسته به قوه قضاییه گفت: یک بخش پیگیری کردن پیشگیری از وقوع جرم است که باید مجدانه در پیشگیری از وقوع جرم فعالیت شود. باید کمک دستگاه‌های اجرایی، فرهنگ ساز و الگوساز و بخش‌های مختلف در حوزه پیشگیری از وقوع جرم به عنوان یک اصل اساسی مورد توجه همه دست‌اندرکاران و مدیران باشد و در نهایت این موضوع به کاهش جرائم و ناهنجاری‌های اجتماعی و طلاق و آسیب‌های اجتماعی که زیبنده نظام اسلامی ما نیست، بیانجامد.

قرار نبود شورای حل اختلاف کار قضایی کند

رییس قوه قضائیه تصریح کرد: از قدیم کار‌های ریش سفیدی به ویژه در این استان و منطقه مرسوم بوده است و مسائل را در بازار و کوی و برزن با سازش حل می‌کردند و اساس ایجاد شورای حل اختلاف نیز برای همین بوده است.

وی گفت: قرار نبود شورای حل اختلاف کار قضایی کند؛ اگر اینگونه بود، می‌گفتیم دادگستری را توسعه دهیم و شعبه و کارمند اضافه می‌کردیم؛ لذا قرار به ایجاد دادگستری دیگری نبود؛ بلکه هدف از تشکیل شورا، حل اختلاف بود؛ همان چیزی که ریشه در فرهنگ اسلامی و ملی ما دارد؛ یعنی مسائل با صلح و سازش و ریش سفیدی حل شود.

آیت الله رییسی با اشاره به گزارش ارائه شده در مورد شورای حل اختلاف با نگاه افتخاری بودن فعالیت‌های آن تصریح کرد: این گزارش در همین راستا بود. اگر می‌خواستند سازمانی به دادگستری اضافه کنند، باید در نظر می‌داشتند که سازمان نیازمند سازوکار، کارمند و ساختمان است؛ اما گفتند ما می‌خواهیم یک مجموعه اضافه کنیم با یک ماموریت دیگر که سوای ماموریت دادگستری است.

وی اضافه کرد: با لایحه‌ای که در مورد شورای حل اختلاف تهیه شده است، هم کادر آن تعیین تکلیف خواهند شد و هم مجموعه کار شورای حل اختلاف همچنان افتخاری خواهد بود. البته کسانی که حل اختلاف می‌کنند، فعالیتشان جنبه افتخاری خواهد داشت؛ نه کادر؛ کادری که در دبیرخانه، بایگانی و اداری است، باید وضعیت استخدامی اش روشن شود؛ اما کسانی که می‌خواهند در این میدان کار حل اختلاف کنند، طبیعتا می‌توانند افتخاری باشند. هر آنچه که با شکایت شاکی خصوصی آغاز و با رضایت شاکی خصوصی ختم شود، حتما باید به شورای حل اختلاف ارجاع شود؛ چه میزان آن ۱۰۰ میلیون و یا چند میلیارد باشد؛ لذا نباید قضات‌مان را درگیر این مسائل کنیم. قضات باید به پرونده‌های مهم رسیدگی کنند.

لایحه شورای حل اختلاف که تهیه شده است، مشکلات این مجموعه را حل می‌کند

رییس قوه قضائیه تصریح کرد: اگر موضوع با صلح و سازش قابل حل است، عدد آن مهم نیست؛ اما اگر قرار بر رسیدگی بود، رسیدگی کار قاضی است و جای آن در دستگاه قضایی است با ساز و کاری که در دادگاه‌های بدوی و تجدید نظر وجود دارد.

وی تصریح کرد: نوید می‌دهم لایحه شورای حل اختلاف که تهیه شده است، مشکلات این مجموعه را حل می‌کند. انشاءالله دوستان موضوع را پیگیری کنند که از دولت زودتر به مجلس برود و به زودی تکلیف آن مشخص شود. اعتقاد ما این است که کار شورای حل اختلاف صلح و سازش و اختلافی است.

رییس دستگاه قضا تصریح کرد: در مورد کارمندان دادگستری کسانی که زمینه ارتقاء داشته باشند و بتوانند قاضی شوند، ما حتماً موافقیم؛ چرا که این افراد تجربه کافی دارند و با کار آشنا هستند. اگر شرایط قانونی، مدرک تحصیلی و سنوات و سایر موارد احراز شود، در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
 
کوچکترین ناسلامتی در مجموعه نظارتی، قضاوتی و مجموعه‌ای که خودش ماموریت دارد سلامت دستگاه‌های دیگر را تضمین کند، پذیرفتنی نیست.

کوچکترین ناسلامتی پذیرفتنی نیست

وی با بیان اینکه ما همواره نسبت به سلامت دستگاه قضایی تاکید داشته ایم، گفت: به این موضوع توجه داشته باشید که با وجود همه ارتباطاتی که دستگاه قضایی باید با بخش‌های مختلف از جمله وکیل، کارشناس و ضابط داشته باشد، باید این ارتباطات کاملا ضابطه‌مند و قانونمند باشد و دادگستری باید کوچکترین ناسلامتی را برنتابد که کم آن نیز زیاد است و به هیچ عنوان کوچکترین ناسلامتی در مجموعه نظارتی، قضاوتی و مجموعه‌ای که خودش ماموریت دارد سلامت دستگاه‌های دیگر را تضمین کند، پذیرفتنی نیست و اصل در این قضیه همت تک تک شماست و همه شما که در این میدان هستید، خودتان بهترین ناظر هستید.

وقتی کسی به دادگاه می‌آید، با لحن و ادبیات مناسب با وی سخن بگویید

آیت‌الله رئیسی با اشاره به پخش کلیپی بی‌پرده و صریح که پیش از آغاز سخنرانی وی در جمع قضات و همکاران قضایی با موضوع نگاه ارباب رجوع به مجموعه قضایی پخش شد، گفت: امروز صحبت‌ها و نگاه ارباب رجوع را شنیدید و دیدید، یک روز فیلم‌های عملکرد همه ما را در درگاه الهی به نمایش می‌گذارند.

وی تصریح کرد: وقتی کسی به دادگاه می‌آید، با لحن و ادبیات مناسب با وی سخن بگویید؛ چرا که آن فرد در محافل خانوادگی موضوع و نحوه برخورد شما را بیان میکند. بدانید تمام آنچه که مربوط به رفتار‌هاست باید در آن تجدیدنظر جدی شود. خداوند به بهترین خلقش نبی مکرم اسلام (ص) اینگونه خطاب می‌کند که "ای پیغمبر اگر بداخلاق باشی مردم از اطرافت کنار می‌روند"؛ بنابراین برخورد مناسب با مردم و ارباب رجوع مهم است و باید راهنمایی‌ها و توضیحات لازم به مراجعه کننده داده شود. بحث خلاف قانون کردن مطرح نیست؛ بلکه با مهربانی برخورد کردن یکی از مهمترین اصول کاری است. شما در این جایگاه ملجاء و پناهگاه مردم هستید.

نظام بهره‌وری اصلاح، متحول و عادلانه شود

آیت‌الله رییسی ادامه داد: گاهی قاضی یک روز وقت می‌گذارد و با حوصله حرف اصحاب دعوا را گوش می‌کند و اوراق پرونده را با دقت مطالعه می‌کند؛ به این کار با کیفیت عدد نمی‌توان داد و از معاونت راهبردی قوه قضاییه خواسته‌ام حتماً نظام بهره‌وری اصلاح، متحول و عادلانه شود تا کمیت و هم کیفیت را همزمان پوشش دهد.

وی با تاکید بر اینکه ما آمار ساختگی از کسی نمی‌خواهیم، گفت: آمار باید در هر جای کشور دقیق باشد. اگر آمار دقیق نباشد، در مقام تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، دولتمردان و مسئولین و ما را به اشتباه می‌اندازد. آمار دقیق منشاء تصمیم گیری دقیق و عادلانه است.

رئیس قوه قضاییه در مورد مشکلات معیشتی و رفاهی که یکی از نکات مورد اشاره در جلسه بود، گفت: قبل از اینکه به استان یزد بیاییم، یک گروه ۳۰ الی ۴۰ نفره از معاونت راهبردی قوه قضاییه، معاونت مالی و پشتیبانی و سایر معاونت‌های قوه قضاییه به اینجا آمدند و تمام مشکلات قضایی استان را بررسی کردند. در حال حاضر نیز هشت گروه و هشت هیات از همکاران در بخش‌های ستادی یزد و ۹ گروه در شهرستان‌های استان وضعیت را بررسی می‌کنند و انشاءالله امشب در جلسه شورای عالی قوه قضاییه تمام گزارشات را می‌بینیم و از مهمترین گزارشات همین نیازمندی‌های معیشتی، رفاهی و سایر کمبود‌هایی است که می‌توانیم با حضور مسئولین مربوطه، فی المجلس حل کنیم و برای تصمیم گیری نیازی به تهران ندارد. در مورد مسائلی که در اینجا حل نشود، موضوعات در تهران دنبال می‌شود و ما این سفر را از دستور کار خارج نمی‌کنیم و سعی می‌شود موارد از قلم نیفتد.

بنا را بر این بگذاریم تا در دادگستری پرونده معوقه نداشته باشیم

رییس قوه قضائیه تصریح کرد: ما همه مامور به تحول هستیم. یکی از مسائل در رابطه با تحول اطاله دادرسی است. همکاری جدی در این رابطه نیاز است تا وضعیت را متفاوت با قبل از دستورالعملی که صادر شده قرار دهیم و به همکاری تک تک همکاران در این زمینه نیاز است.

وی افزود: نسبت به پرونده‌های مانده با حفظ دقت در کار با حضور بیشتر از موعد به عنوان مثال در بعدازظهرها، ۵ شنبه‌ها و یا روز‌های تعطیل به سرعت به این پرونده‌ها رسیدگی شود و بنا را بر این بگذاریم تا در دادگستری پرونده معوقه نداشته باشیم. البته این آمار در استان یزد بالا نیست؛ ولی انتظار جدی ما این است که در دو ماهی که به پایان سال مانده، تلاش مضاعفی شود تا پرونده معوق نداشته باشیم و این کار از دست شما برمی آید و انشاءالله در این تحول همه شما نقش آفرینی کنید. در سراسر کشور بنای ما بر این است که در یک موعد مقرر این گام برداشته شود؛ چرا که مقام معظم رهبری نیز فرمودند برای کارهایتان زمان‌بندی داشته باشید.

دیدار صمیمی و چهره‌به‌چهره رئیس قوه قضاییه با خانواده‌های شهدای فاطمیون و تعدادی از رزمندگان مدافعان حرم تیپ فاطمیون
۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۱۳:۵۷

آیت‌الله رییسی، رییس قوه قضاییه در جریان سفر به استان یزد، در دیداری صمیمی و چهره‌به‌چهره با جمعی از خانواده‌های شهدا و تعدادی رزمندگان مدافع حرم فاطمیون ملاقات کرد.

رییس قوه قضاییه در این دیدار اظهار کرد: در طول خدمتم در آستان مقدس امام رضا (ع)، مقام معظم رهبری هر وقت به مشهد مقدس مشرف می‌شدند، حتما دیدار با خانواده معظم شهدای مدافع حرم را در برنامه داشتند و این توفیق نصیب بنده نیز می‌شد.

وی با اشاره به برخورد با محبت و پرلطف و همراه با صمیمیت رهبر انقلاب با خانواده معظم شهدا، تصریح کرد: ایستادگی و مقاومت شهدای مدافع حرم در میدانی که اضمحلال جریان استکباری دشمن و پیروزی جبهه حق رقم خورد، کار بزرگی بود.


رییس قوه قضاییه ادامه داد: همانگونه که در زیارت اربعینِ امام حسین (علیه‌الصّلاةوالسّلام) می‌خوانیم که «و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهالة و حیرة الضّلالة» یعنی حسین‌بن‌علی، جان و خون خود را در راه خداوند متعال داد تا بندگان خدا را از جهل نجات دهد و آنها را از سرگردانیِ ناشی از ضلالت و گمراهی برهاند، از برکات خون مطهر شهدای مدافع حرم به عنوان متصلین به خون سیدالشهداء (علیه‌السلام) این بود که خداوند در منطقه و جهان جهل زدایی کرد.

آیت الله رییسی با بیان اینکه امروز گرفتار یک جاهلیت مدرن هستیم، افزود: این جاهلیت فناوری و علوم ارتباطات را در خدمت گرفته و پشت آن پول و قدرت و ثروت است.


وی خطاب به خانواده معظم شهدای فاطمیون گفت: امروز این حقیقت برای همه در عالم روشن است که داعش جریان دست ساخته آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها بود و این شهدا این موضوع را روشن کردند. معلوم شد دست پلید دشمن آنقدر توطئه‌گر هست که حاضر است از نام مقدس الله و پیامبرش، بزرگ‌ترین سوءاستفاده را بکند و تحت این دو نام بزرگ و حیاتبخش، بزرگترین جنایت را مرتکب شود که خون مطهر شهدای مدافع حرم این پرده را کنار زد.



رییس قوه قضاییه ادامه داد: خانواده و فرزندان شهدا در هرجا که هستند، باید پرچمی برای شهید و شهادت و جهاد و ایثار باشند.

آیت‌الله رییسی بیان داشت: خداوند بقای ثارالله را تضمین کرده و، چون خون شهدا به خون ثارالله متصل شده است، ماندگار خواهد بود.

آیت‌الله رییسی تاکید کرد: خونخواه شهدا، خود وجود مقدس پروردگار متعال است و این خون‌ها همچون خون مطهر ثارالله، جلوه خود را خواهد داشت.

مبارزه خستگی ناپذیر و بی امان با مفسدان را تا حصول نتیجه ادامه خواهیم داد
۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۱۲:۲۹

دیدار آیت الله رییسی رییس قوه قضاییه با اقشار مختلف مردم یزد برگزار شد.

آیت الله رییسی، در این دیدار گفت: سخنان آیت‌الله ناصری، نماینده مقام معظم رهبری و امام جمعه مرکز استان یزد محور‌هایی داشت که در جای خود قابل پیگیری است که بخشی از آن حتما در دستگاه قضایی و بخشی هم حتما در دولت و دستگاه‌های دیگر پیگیری می‌شود.

آیت‌الله رییسی با اشاره به اظهارات همسر یکی از شهدای مدافع حرم، ابراز امیدواری کرد که خداوند به وی و سایر مسئولین توفیق ادامه دادن راه شهدای ارزشمند و گرانقدر را مرحمت نماید.

وی به سخنان پدر شهید قربانی از جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی اشاره کرد و این اظهارات را نشان دهنده بصیرت، دین‌مداری، مسئولیت شناسی، شکر و صبر دانست.

 

شهید سلیمانی یک شخص نیست یک مکتب است

رییس قوه قضاییه با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه شهید سلیمانی یک شخص نیست؛ بلکه یک مکتب است، گفت: باید به شاخصه‌های مکتب شهید سلیمانی نگاه کنیم.



وی ادامه داد: اولین شاخصه شهید سلیمانی، شناخت نعمت‌های خداوند متعال و شکرگزاری از این نعمت‌ها بود.

آیت الله رییسی بیان داشت: در شناخت زمان، مکان، دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی، شهید سلیمانی به عنوان یک شاخص بود.

رییس قوه قضاییه اخلاص، برای خداوند، اندیشه و عمل کردن و خدا را دیدن را از شاخصه‌های مهم شهید سلیمانی عنوان کرد و افزود: محوری‌ترین نکته که در زندگی ایشان بسیار موج می‌زد، اخلاص و ایمان و اتکال به خدا بود.

آیت‌الله رییسی تصریح کرد: امام خمینی (ره) به ما یاد دادند که دو شاخص اتکال به خدا و اعتماد به نفس برای موفقیت لازم است.

وی ادامه داد: ما باید عمیقا با همه وجود باور داشته باشیم که آنچه در عالم وجود دارد، تحت قدرت خداوند است و مدعیان قدرت در عالم قدرتی ندارند.

آیت الله رییسی بیان داشت: سید حسن نصرالله یکی از دانش آموختگان مکتب امام(ره) و رهبری، به قدرت پوشالی و تارعنکبوتی اسراییل اشاره کرد و از عمق جان این موضوع را ‌گفت و با تمام وجود اعلام کرد که تمام قدرت شما، تار عنکبوتی است و توان و قدرت دست خدا و اولیای خداست.

آنهایی که داشته های خود را کم می‌دانند، بدانند که " ما می‌توانیم"

رییس قوه قضاییه تاکید کرد: شهید سلیمانی به عنوان یک مکتب به همه ما "انّ الله علی کل شیء قدیر" را می‌آموزد. آنهایی که خود را ناتوان می‌دانند و داشته‌های خود را کم می‌دانند، بدانند که ما می‌توانیم. شهید سلیمانی شاخص مهم "ما می‌توانیم" بود و معتقد بود با تکیه بر ذات مقدس خداوند متعال و با همین ابزار نظامی که در اختیار ماست و با نیروی جوان مومن انقلابی مثل شهید حججی‌ها می‌توان ریشه داعش را کند.

وی افزود: شهید سلیمانی بر این باور بود و این باور را نیز دنبال کرد و در نهایت به نتیجه رسید. شهید سلیمانی یک نیروی نظامی صِرف به عنوان فرمانده نظامی نبود؛ بلکه یک استراتژیست بسیار قوی بود و در عین حالی که در کار نظامی‌گری خود حرکت راهبردی داشت، یک دیپلمات موفق بود و کاملا می‌توانست تنظیم کند که در یک حرکت دیپلماسی چگونه تعامل برقرار کند.

آیت‌الله رییسی یادآور شد: شهید سلیمانی یک نیروی متفکر و اندیشمند بود و ابزار نظامی را در خدمت اندیشه نظامی قرار داده بود و در این رهگذر یادمان نرود که شهید سلیمانی در مکتب پربار و حکیمانه رهبری معظم انقلاب و فرماندهی کل قوا رشد پیدا کرد؛ او شاگرد این مکتب بود.

رییس دستگاه قضا افزود: موفقیت‌های شهید سلیمانی در گرو عمل به رهنمودهای رهبری معظم انقلاب اسلامی بود. ایشان همیشه خود را به عنوان یک سردار یا به قول خودش یک سرباز، موظف می‌دانست که در این مسیر رهنمودهای رهبری را عمل کند و حقیقتا باید گفت نه یکبار بلکه چند بار منطقه را از چنگ آمریکایی‌ها نجات داد و با همین اخلاص و پشتکار و با همین روحیه عملیاتی و اجرایی این کار را انجام داد.

علیرغم موانع دشمنان، ما در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی موفق خواهیم شد

وی با بیان اینکه مکتب سلیمانی عزیز به ما می‌آموزد که همه کسانی که در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تلاش می‌‌کنند، بدانند با اتکا به خدا و اتکای به نفس می‌توان کشور را پیش برد، افزود: علیرغم همه موانعِ دست ساخته دشمنان، می‌توان از این موانع با موفقیت عبور کرد. آنهایی که تردید دارند که آیا علیرغم موانع و تهدیدهایی که از سوی دشمنان ایجاد می‌شود، ما در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی موفق خواهیم شد، امروز با تکیه بر مکتب شهید سلیمانی باید بگویند ما می‌توانیم بر همه این موانع فائق آییم.

آیت‌الله رییسی تاکید کرد: شهید سلیمانی غیر از آنکه در جبهه بود، قوت قلبی برای همه خانواده‌های مدافع حرم، شهدای فاطمیون، حیدریون و زینبیون بود. خانواده‌های شهدا به شهید سلیمانی به عنوان یک ملجاء و پناه نگاه می‌کردند و وقتی او را می‌دیدند و سخنان او را می‌شنیدند، اعتماد به نفس و آرامش پیدا می‌کردند.

رییس قوه قضاییه گفت: بنده شاهد بودم ایشان گاهی به مسئولانی که دچار سستی می‌شدند، می‌گفتند من فقط می‌خواهم بگویم دلت محکم باشد و با قوت کار را دنبال کن. یعنی نه فقط خودش قوت قلب داشت، بلکه به دیگران هم روحیه می‌داد که در این مسیر دچار سستی نشوند.

شهید سلیمانی آگاه به نقشه‌های اسراییلی، اطلاعات آمریکایی، پول های سعودی و حمایت اروپایی‌ بود

وی با تاکید بر اینکه در مکتب شهید سلیمانی سستی از امر ولی راه ندارد و راهی که در آن سستی نباشد، پیش خواهد رفت، افزود: او همواره در مقابل عملیاتی با نقشه‌های اسراییلی، اطلاعات آمریکایی، پول های سعودی و حمایت اروپایی‌ بود و می‌دانست با چه جریانی طرف است. داعش یک جریان است و گروهک تکفیری نیست؛ بلکه جریان دست ساخته انگلیسی‌ها، آمریکایی‌ها و پول‌های سعودی‌هاست و این نشان می‌دهد شهید سلیمانی با یک جریان به هم پیوسته دشمن طرف بود که آنها را از هم پاشید و منطقه را از وجودشان پاک کرد.

آیت الله رییسی افزود: این موضوع به جوانان و مسئولان ما در عرصه‌های مختلف می‌آموزد که با اتکای به خدا ، اعتماد به نفس و اتکا به داشته‌ها می‌توان مسیر را طی کرد. چرا باید نگاهمان به دست‌های بیگانگان باشد؟ بیگانگان تاکنون گره از کار چه کسی و کدام ملت باز کرده‌اند که حال دومی آن ما باشیم؟

رییس دستگاه قضا گفت: باید به آنچه که رهبری حکیم و فرزانه به ما می‌گویند، توجه داشته باشیم و به داشته‌ها، توانایی و سرمایه‌های عظیم انسانی خودمان تکیه کنیم. استان یزد معروف به داشتن مردم سختکوش، با قناعت، پرکار و کارآفرین بوده است و از قدیم این در پیشانی یزدی‌ها همیشه درخشش داشته است و مردمان یزد افرادی هستند که می‌توانند از سرمایه های مادی و معنوی و نیروی انسانی بهترین استفاده را کرده و سرمایه آفرینی کنند.

با عهدشکنان نمی توان مذاکره کرد

وی افزود: در عرصه‌های اقتصادی باید بهترین را برگزینیم. ما تحریم اقتصادی هستیم؛ حال باید ببینیم که چه کاری می توانیم در این تحریم اقتصادی انجام دهیم. نخست آنکه بگوییم که تحریم را بردارند؛ حال چگونه؟ با این عهد شکنان؟ با کسانی که به سخنشان اعتماد نیست؟ با کسانی که در مذاکره نه به سخن، نه به امضا و نه به میثاقشان اعتماد نیست؟ آیا می توان با آنها مذاکره کرد؟

وی افزود: نه می‌توان به سخنان آنها اعتماد کرد و نه به نشستن با آنها، به تعبیر رهبر معظم انقلاب آنها همان‌هایی هستند که در فرودگاه بغداد روی شهید گرانقدرمان آتش ریختند.

با دورزدن تحریم ها باید زندگی مردم را تسهیل کرد

رییس دستگاه قضا افزود: راه دوم راه دور زدن تحریم هاست؛ کاری که بسیاری از مسئولان و کارشناسان تلاش می‌کنند تحریم را دور بزنند که کار پسندیده ای است، باید از تمام کسانی که تحریم را دور می‌زنند و زندگی مردم را تسهیل کرده و نمی‌گذارند معضلی در زندگی مردم به وجود آید، تشکر کرد و در این قضیه باید تلاش کرد که تحریم در زندگی مردم اثر نگذارد.

آیت الله رییسی گفت: راه سوم که راه انتخابی ما این راه بوده، آن است که ما یک اقتصاد مقاوم داشته باشیم که تمام تحریم ها را پشت سر بگذارد و هیچ تحریمی و تهدیدی بر این اقتصاد تاثیرگذار نباشد.

اقتصاد قوی اقتصادی است که تکانه‌ها بر آن تاثیر نگذارد

آیت الله رییسی با تاکید بر اینکه حتماً باید اقتصاد قوی شود، تصریح کرد: باید به دنبال تحقق اقتصاد قوی باشیم.

وی با طرح این سوال که اقتصاد قوی چگونه اقتصادی است، گفت: اقتصاد قوی اقتصادی است که تکانه‌ها بر آن تاثیر نگذارد؛ اقتصادی است که توطئه‌های دشمن و تحریم‌ها بر آن تأثیرگذار نباشد.

رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه در  استان یزد اقتصاد قوی، اقتصاد گردشگری است، افزود: این اقتصاد هم دربردارنده فرهنگ قوی و غنی این منطقه است که ریشه در فرهنگ اسلامی دارد، هم در اقتصاد این منطقه موثر است.

بهره گیری از نیروی جوان برای قوی شدن اقتصاد

وی ادامه داد: بسیاری از کارها و اقدامات برای قوی شدن اقتصاد باید انجام بگیرد و همه این‌ها با نیروی جوان متراکم انسانی ما و دانشگاه‌های ما امکان‌پذیر است و امری دست نیافتنی نیست؛ امری کاملا شدنی است.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: جوانانی که در حوزه علم و فناوری، نانو تکنولوژی، در حوزه‌های بسیار پیچیده و حوزه هسته‌ای فعالند، کاری که کرده‌اند، کارستان بوده است. کاری که برخی فکر می‌کردند به آن دست پیدا نمی‌شود، جوانان ما در این حوزه به آن دست پیدا کردند. صنعت هسته‌ای در کشور ما بومی شده است؛ بسیاری از صنایع بومی شده است. چه کسی این اقدامات را انجام داده است؟ نیروی جوان توانمند ما این کارها را انجام داده است.

آیت الله رییسی ادامه داد: برای کسانی که جبهه‌ها را قدرتمندانه اداره کردند، اینکه بخواهند اقتصاد قوی را در این کشور رقم بزنند، امر سختی نیست و شدنی است. مقام معظم رهبری فرمودند باید اقتصاد قوی شود و راهکار برون‌رفت ما از مشکلات، اقتصاد قوی است؛ یعنی اقتصادی که بر داشته‌های خود ما مبتنی باشد؛ اقتصادی که به دست جوانان برومند و کارشناسان متعهد ما گره‌گشایی شود و در آن گشایش ایجاد شود؛ ماندگار باشد؛ با تشر کسی و مانع ایجاد کردن کسانی و توطئه‌ی توطئه گران، این اقتصاد دچار تکانه نشود. لذا باید دنبال اقتصاد قوی رفت و این امر کاملاً شدنی است.

در دستگاه قضایی موظف به تقویت امنیت اقتصادی از طریق مبارزه با فساد اقتصادی هستیم

رییس قوه قضائیه تصریح کرد: در این عرصه ما در دستگاه قضایی خود را موظف می‌دانیم برای اینکه سرمایه‌گذاران، کارآفرینان، تلاشگران و فعالان عرصه‌های اقتصادی بتوانند کار خود را بکنند، در تقویت امنیت اقتصادی تلاش کنیم و امنیت اقتصادی در گرو مبارزه با فساد اقتصادی است.

وی افزود : مسئله مبارزه با فساد اقتصادی یک امر راهبردی است که در درون و ذات انقلاب شکوهمند اسلامی قرار داده شده است و ما این مبارزه خستگی ناپذیر و بی امان با مفسدان را تا حصول نتیجه ادامه خواهیم داد.

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/02/2446558_914.mp4"]

این سخنان رییس قوه قضاییه با تکبیر و  شعارهای تاییدآمیز حاضرین همراه شد.

در بحث مبارزه با فساد پول های مسترد شده به بیت المال را اعلام خواهیم کرد

رییس قوه قضاییه در ادامه گفت: ما در گزارش‌هایمان فقط نمی‌گوییم چه کسی به جرم فساد به چه میزان محکوم شده است؛ این موضوع اعلام می‌شود؛ اما در کنار آن اعلام می‌شود که چه میزان از پولهای به یغما برده شده، به بانک‌ها، خزانه و به جایگاه اصلی مسترد شده است. در این گزارشات اخیر، گزارش بازگشت میلیاردها تومان به بیت المال داده شده است. ما قرار است کاری که انجام شده است را بگوییم؛ نه اینکه کاری را که انجام خواهیم داد.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه گزارش اقدامات انجام شده ارائه گردیده و در سایت‌ها نیز موجود است، تصریح کرد:  گزارش پرونده‌ها و میزان بازگشت مبالغِ به یغما برده شده، داده شده است. اراده جدی ما و همکارانمان به لطف و عنایت پروردگار و کمک مردم، به عنوان سرباز ولایت در این میدان آن است که مال حرام را از حلقوم حرام خواران بیرون بکشیم.

این سخنان رییس قوه قضاییه نیز  با فریادهای "رییسی رییسی تشکر تشکر" حاضرین همراه شد.

دستگاه قضایی گرفتار حاشیه سازی نمی‌شود و اجرای حق و عدالت را دنبال خواهد کرد

آیت الله رییسی ادامه داد: بنده در استان یزد و در  این مکان مقدس این موضوع را بیان می‌کنم؛ قبلا نیز گفته‌ام؛ دوباره می‌گویم: حاشیه سازی‌ها ما را به خود مشغول نخواهد کرد و گرفتار حاشیه‌ها و حاشیه سازی‌ها نمی‌شویم؛ چون ماموریت اصلی خود را می‌دانیم و به دنبال تحقق آن مأموریت اصلی هستیم که ماموریت اجرای حق و عدالت و مبارزه با فساد است. آن چیزی که در مردم امید آفرین است، انجام صحیح و قاطع این مأموریت خواهد بود و انشاءالله در این ماموریت نه دچار سستی خواهیم شد و نه نکول خواهیم کرد.

این سخنان آیت الله رییسی نیز با استقبال حضار و شعارهای تاییدآمیز آنها همراه شد.

آیت الله رییسی ادامه داد: قهرمان، شما و ملت بزرگ ایران و سرافرازان عزیزی هستند که مدافع حرم بودند و در راس آنها سیدالشهدای مقاومت، شهید سردار سپهبد سلیمانی است. ما باید تلاش کنیم بتوانیم وظیفه‌مان را نسبت به خون مطهرشان انجام دهیم و در مقابل خانواده معزز شهیدان سرافراز باشیم و در محضر مقدس حضرت ولی عصر(عج) و نائب بر حقشان انشاءالله بتوانیم کارنامه درخشانی را ارائه دهیم.

آیت الله رییسی در پایان گفت: حضور در جمع با برکت شما مردم عزیز، نماینده ولی فقیه و خانواده مکرم شهیدان برای بنده توفیق مضاعفی است و از همه عزیزان صمیمانه تشکر می‌کنم.    

آیت‌الله رئیسی با خانواده یکی از جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی دیدار کرد
۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۱۱:۴۱

 آیت الله رییسی رئیس قوه قضاییه در حاشیه دیدار با نخبگان و کارآفرینان استان یزد با خانواده امیرحسین قربانی از جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی دیدار و گفتگو کرد.

رییس قوه قضاییه از درگاه خداوند برای آن شهید رحمت الهی و برای خانواده او صبر و اجر را مسئلت کرد.

رئیس قوه قضاییه بر مزار آیت الله شهید صدوقی حاضر شد
۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۱۱:۴۱

آیت الله رییسی رییس قوه قضاییه در جریان سفر به استان یزد، بر مزار شهید محراب آیت‌الله محمد صدوقی حاضر شد و ضمن قرائت فاتحه به مقام شامخ این شهید ادای احترام کرد.

آیت­ الله محمد صدوقی (ره) در ۱۱ تیر ماه۱۳۶۱ مطابق با ۱۰ رمضان ۱۴۰۲ قمری، پس از ادای نماز جمعه توسط منافقین در ماه رمضان در محراب نماز به شهادت رسید.

اقتصاد گردشگری در استان یزد به واسطه بار عظیمی که در معرفی فرهنگ اسلامی و ملی ما دارد باید مورد توجه قرار گیرد
۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۰۹:۴۸

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، آیت الله رییسی در ابتدای مراسم ديدار با نخبگان، كارآفرينان و توليدكنندگان استان يزد، ضمن ابراز خوشحالی از اینکه در میان کارآفرینان و چهره‌های فرهنگی استان یزد حضور دارد، گفت:خوشحایم که امروز در میان نخبگان اثرگذار هستیم. نظرات شما برای بنده بسیار شنیدنی بود. عزیزانی که دیدگاه شان را بیان کردند، مطالب را مرقوم بفرمایند و انشاءالله از نظرات عزیزان فرهنگی و هم از نظرات عزیزان کارآفرین سرمایه گذار و فعالان اقتصادی بهره مند می شویم.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه استان یزد جلوه‌گاه فرهنگ کشور ماست، تاکید کرد: استان یزد جلوه دینداری وهنرمندی و فرهنگ اسلامی است ودر جای جای این استان، فرهنگی بودن و دین‌مدار بودن مردم و هنرمند بودن آنان ملموس است. امروز آنچه می تواند جامعه ما را از وقوع جرم پیشگیری و حفظ کند و ناهنجاری های اجتماعی را از بین ببرد، فرهنگ بومی یزد است. این فرهنگ نقش پیشگیرانه برای تهدیدهای موجود دارد و هرقدر چهره های فرهنگی استان، مسائل جامعه را در بستر هنر بیان کنند، می تواند نقش پیشگیرانه در وقوع جرم داشته باشد.

تاکید بر حمایت از اقتصاد گردشگردی در استان یزد

رییس قوه قضاییه در ادامه این نشست بیان کرد: داشته های فرهنگی ما از سوی دشمنان، امروز در حال تهدید است . امروز بر فرهیختگان با بصیرت ماست که با تیزبینی و دقت نگذارند که مرزهای فرهنگی تهدید شود . آنان نباید بگذارند که هنر این کشور مورد تهدید قرار گیرد؛ اقتصاد کشور مورد تهدید قرار گیرد . در استانهای دیگر و در استان هرمزگان تاکید کردم اقتصاد دریا فعال شود و در استان آذربایجان شرقی هم تاکید کردم تلاش کنیم در اقتصاد فضای مجازی فعال باشید و در این استان هم بر اقتصاد گردشگری تاکید دارم . اقتصاد گردشگری در استان یزد که هم بار فرهنگی و هم سابقه طولانی در معرفی فرهنگ اسلامی و فرهنگ ملی ما دارد و هم زمینه مناسبی برای ارتباط بین ملتها در این استان وجود دارد، دارای ظرفیت‌های مناسبی است. اقتصاد گردشگری اقتصادی است که می تواند در استان یزد هم برای خود استان و هم برای کشور منشاء اثر باشد .

رییس قوه قضاییه در ادامه ایران را یکی از کشور های امن دنیا دانست و خاطرنشان کرد:امروز علی رغم اینکه دشمنان، جمهوری اسلامی را نا امن جلوه می دهند، عرض می کنم که امن ترین نقطه دنیا جمهوری اسلامی ایران است و آنان با بهانه کردن یک حادثه سعی دارند ایران را کشوری ناامن جلوه دهند؛ در حالیکه این مسائل در جای جای دنیا در حال رخ دادن است و ما هم اطلاعات و هم خبر های آن را داریم . امروز کشور ما برای گردشگران، کشور امنی محسوب می شود و استان یزد استان امنی است و بیش از همیشه می تواند این امنیت را برای همه گردشگران داشته و منشاء آثار خیر باشد.

باید از افرادی که می‌خواهند در اقتصاد گردشگری فعالیت کنند، حمایت کاری کنیم

آیت االله رییسی در ادامه درباره فعالان گردشگری هم تاکید کرد: ما باید افرادی را که می‌خواهند در اقتصاد گردشگری فعالیت کنند، حمایت کنیم که آنها در فرایند کار اقتصادی دچار آسیب نشوند و اگر مشکلی با نظام بانکی دارند، حل شود و کار گردشگری از رونق نیفتاد . اگرچه باید بدهی بانکی پرداخت شود، اما این موضوع نباید به تعطیلی یک واحد گردشگری بیانجامد؛ زیرا تعطیلی آن واحد گردشگری فقط مربوط به آن شخص نیست؛ بلکه مربوط به یک جریان و فرآیندی است که از آن آسیب می خورد. بله باید حتما طلب ها وصول شود؛ اما باید روشی دنبال گردد و سازوکاری ایجاد شود که کار دچار مشکل نشود.

var player = videojs('player_845906_2446020',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2446020',{},function (data) {}); }));

آیت الله رییسی تاکید کرد: این بستر و زمینه در استان یزد کاملا وجود دارد که این استان، هم بتواند ارتباط فرهنگی با ملت ها داشته باشد و هم بتواند یک کار اقتصادی ارزشمند را در کشور شکل دهد.

بخشنامه ها باید تسهیل کننده تولید در کشور باشند

رییس دستگاه قضا یادآور شد: در ارتباط با مساله تسهیل امر تولید ، ما سیاست های مصوب ابلاغ شده داریم. این سیاست‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام بحث شده و از جانب رهبر معظم انقلاب نیز ابلاغ شده است و هم مصوباتی در رابطه با اقتصاد مقاومتی داریم که این ها اسناد بالا دستی ما بشمار می روند. هر بخشنامه ای و هر تصمیمی باید در ذیل این سیاست ها باشد. نباید بخشنامه با سیاست های مصوب نظام مخالفت داشته باشد و حتما بخشنامه ها باید تسهیل کننده تولید در کشور باشند و باید به گونه ای باشد که برای تولید کننده ، امر تولید صرف کند. هرکاری که تولید کننده را بی انگیزه یا کم انگیزه کند، باید از آن پرهیز کرد.

var player = videojs('player_612242_2446029',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2446029',{},function (data) {}); }));

وی تاکید کرد: نباید به دست دیگران نگاه کرد تا برای ما تولید کنند؛ حال هر کشوری که می خواهد باشد؛ در حالیکه همان کالا می تواند در داخل کشور با کیفیت تولید شود. کاشی و سرامیک از تولیدات نام آور این استان است و نه فقط در ایران اسلامی، بلکه در منطقه نام کاشی و سرامیک یزد از لحاظ استاندارد و کیفیت معروف است و باید برای آن بازار ایجاد شود.

آیت الله رییسی تصریح کرد: 15 کشور در زمره همسایگان ما بشمار می روند که این ها همه مشتریان کالایی هستند که در کشور درحال تولید است و باید بازار را برای اینها فراهم کرد که برای تولید کننده صرف داشته باشد.

تشکیل کارگروه ویژه در ارتباط با مشکلات حوزه صادرات

وی با اشاره به برخی انتقادها نسبت به اینکه مساله صادرات دچار آسیب شده است، گفت: برای اینکه کار دنبال شود، این را از دوستان بازرسی کل کشور در استان یزد می خواهم و هم از استاندار یزد که با همکاری یکدیگر و مدیر صنعت و معدن در استان، کارگروهی تشکیل دهند و این موضوع پیگیری شود تا معلوم گردد کجای کار دارای مشکل است.

var player = videojs('player_267167_2446017',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2446017',{},function (data) {}); }));

رییس قوه قضاییه گفت: امروزه در کشور مساله تولید مساله محوری است و تولید کننده آماده تولید است و باید بررسی شود که کجای کار ایراد دارد. تولید کننده گله‌مند است که ما دچار مشکل هستیم و تولیدی که در کشور و حتی در خارج از کشور به عنوان یک تولید برتر شناخته می شود، اکنون بامشکلاتی مواجه است. لذا این موضوع را باید دوستان دنبال کنند تا براساس گزارش های ارسال شده، اگر مشکلی وجود داشته باشد، بتوانیم در شورای عالی بررسی و هم برای دولت ارسال کنیم و استاندار یزد نیز این موضوع را پیگیری کند تا اتفاقات نامناسب رخ ندهد.

وی با بیان اینکه نباید تنها در سخن بگوییم که باید از تولید حمایت شود، گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با صنعتگران، کارآفرینان و سرمایه گذاران، منشوری را مطرح کردند که جامع همه آن چیزی است که ما در جلسات مختلف می خواهیم به آن اشاره کنیم؛ یعنی جامعترین سخن در حمایت از تولید و صنعت را ایشان مطرح کردند و باید همان حرف ها را همه اجرا کنیم.

آیت الله رییسی تاکید کرد: ما همه مجری هستیم. بنده در حوزه قضا و مجریان در حوزه اجرا و قانونگذاران در حوزه تقنین و قانونگذاری فعالیت می کنیم و همه باید میدان اجرا را برای این قضیه فراهم کنیم و امر سرمایه گذاری و کارآفرینی را تسهیل کنیم.

رییس دستگاه قضا یادآور شد: استان یزد معروف به کار است و از قدیم الایام مردمانش به عنوان مردمان سختکوش معرفی شده‌اند. این شعار قناعت و قناعت ورزی در زندگی به نحوی است که تولید انجام شود که این امر در حوزه های مختلف اعم از کشاورزی ، صنعت و نساجی است؛ کار نساجی در استان از صنایع نامدار یزد است و نباید این صنعت دچار مشکل شود.

وی افزود: فرهنگ اصیل مردم و سرمایه بزرگ استان نباید به هیچ عنوان مورد تهدید قرار گیرد و باید کارشناسان و دیده بان های فرهنگی از فرهنگ یزد صیانت کنند.

آیت الله رییسی با یادآوری برخی موضوعات مطرح شده پیرامون مقوله سلامت گفت: با پیشرفتی که در حوزه پزشکی و سلامت صورت گرفته است، استان یزد در حال تبدیل شدن به قطب سلامت در منطقه است و نگاه و نظرات بسیار دقیق پزشکی آن نیز مورد توجه قرار گرفته است و لازم است این جهت تقویت شود که یکی از راه های آن این است که در این حوزه سرمایه گذاری هایی انجام شود که موضوع سلامت در استان پیشرفت کند.

var player = videojs('player_113973_2446022',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2446022',{},function (data) {}); }));

وی گفت: رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه به همه ما فرمودند باید ایران قوی شود؛ ایران قوی می خواهیم. ایران قوی بدون اقتصاد قوی امکان پذیر نیست و باید اقتصاد این کشور قوی شود. سازوکارهای قوت اقتصادی ، عمل کردن به منشوری است که ایشان فرمودند؛ یعنی توجه به تولید و تولید کننده، تسهیل امر تولید، کارآفرینی، سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال با زمینه های بسیاری که وجود دارد که در استان یزد همان اقتصاد گردشگری است.

رییس دستگاه قضا گفت: امید است این موضوع مورد توجه همگان قرار گیرد و ما هم به سهم خودمان در دستگاه قضایی خدمتگزار شما هستیم؛ به ویژه در سازمان بازرسی نکاتی که دوستان به عنوان آسیب اشاره کردند، انشاءالله دنبال شود.

اقتصاد گردشگری در این استان می‌تواند برای کشور منشا اثر باشد
۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۰۹:۰۸

آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه در بدو ورود به استان یزد در جمع خبرنگاران با معرفی استان یزد به عنوان قطب صنعتی و معدنی، گفت: استان یزد، استانی است که در آن فرهنگ و هنر با هم آمیخته شده و یک مرکزیتی برای گردشگری است.

وی افزود: صنعت گردشگری در این استان از مواردی است که می‌تواند به عنوان اقتصاد گردشگری فعال و هم در معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی و هم در ارتباط با مسائل اقتصادی، بسیار راهگشا باشد.

رئیس قوه قضاییه از اعزام ۱۷ هیات به استان یزد برای بررسی مسائل این استان خبر داد و تصریح کرد: ۹ هیات در شهرستان‌ها و هشت هیات در مرکز استان مسائل را بررسی می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: در این سفر دیداری با قضات و کارکنان دادگستری و سازمان‌های تابعه قوه قضاییه در استان یزد خواهیم داشت. با مدیران عالی استان یزد در شورای اداری و همچنین با فرهیختگان، خانواده معظم شهدا، مردم و علمای این استان نیز دیداری داریم.

آیت الله رئیسی افرود: گزارش هیات‌های اعزامی نهایتا در شورای عالی قوه قضاییه که امشب برگزار می‌شود، بررسی خواهد شد و تا حدی که امکان داشته باشد در این جلسه برای رفع مشکلات تصمیم گیری می‌گردد و آنچه که در استان امکانپذیر نیست را در مرکز پیگیری می‌کنیم.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: امیدواریم مشکلات این استان که در بسیاری از امور پیشقدم بوده و به دارالعباده و دارلعلم معروف است، حل و رفع شود و دولت هم گام‌هایی را بردارد و به برکت شهدای عظیم الشان به ویژه شهید سلیمانی این سفر، بتواند سفر پربرکتی باشد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *