صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جنگ تجاری هند علیه مالزی، اقدامی بی سابقه از سوی "دهلی نو"

۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۵:۰۱
کد خبر: ۵۸۹۱۹۸
پس از ادامه موضع سخت مالزی علیه اقدامات دولت نارندرا مودی در کشمیر و همچنین انتقاد از اصلاحات قانون شهروندی، دولت هند واردات روغن نخل(پالم) از مالزی را متوقف کرد.

به گزارش ، نشریه " اکونومیک تایمز" نوشت: به گفته مقامات هندی، پس از ممنوع شدن واردات روغن پالم از مالزی، اکنون بیش از ۳۲ هزار تن روغن پالم مالزی در بندر های مختلف هند متوقف شده است.

هند بزرگ ترین خریدار روغن پالم در جهان محسوب می شود و مالزی یک از کشور های اصلی صادر کننده این محصول به هند است.

در شش ماه اول سال ۲۰۱۹ ارزش واردات روغن پالم هند از مالزی حدود ۹۰۰ میلیون دلار برآورد شده است. هند دومین مشتری بزرگ روغن پالم مالزی است.

واردات هند از مالزی در سال ۲۰۱۸-۱۹ حدود ۱۰.۸۱ میلیارد دلار بوده است. در تجارت دوجانبه توازن تجاری به نفع مالزی است.

زمانی که ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی در سال ۲۰۱۸ به قدرت رسید، نارندرا مودی نخست وزیر هند در میان اولین سیاست مداران در جهان بود که به وی تبریک گفت. یک سخنگوی وزارت خارجه هند اعلام کرد که در سال ۲۰۱۸ مالزی یک اولویت در سیاست نگاه به شرق هند محسوب می شد.

اما با وجود یک آغاز دوستانه، روابط دو کشور در چند ماه گذشته به سردی گراییده است.

اخیرا نخست وزیر مالزی نسبت اصلاحات قانون شهروندی هند که نارندرا مودی از طرفداران سرسخت آن است را مورد انتقاد قرار داده است. منتقدان این اصلاحات معتقدند که قانون جدید شهروندی هند در مقابل مسلمانان تبعیض قائل می شود.

پیش از این ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی در جریان سخنرانی خود در سازمان ملل اعلام کرده بود که هند به کشمیر "حمله کرده و آن را اشغال" نموده است. وی همچنین از دهلی نو درخواست کرد تا با پاکستان همکاری کرده و مساله کشمیر را حل کند.

هفته گذشته وزارت بازرگانی هند، واردات روغن پالم را از حالت "آزاد" به "محدود" تغییر داد. به گفته مقامات هندی این اقدامی برای حمایت از تولید کنندگان داخلی است اما تحلیلگران معتقدند که این یک اقدام زیرکانه از سوی دهلی نو برای متهم نشدن به ممنوعیت رسمی واردات روغن پالم از مالزی است. در همین حال این اقدام پیامی به نخست وزیر مالزی می دهد مبنی بر اینکه که هند از اظهارات ماهاتیر محمد در مورد کشمیر و اصلاحات قانون شهروندی ناراضی است.

با توجه به برخی گزارش ها، دولت هند به صورت غیر رسمی از تاجران هندی روغن پالم درخواست کرده است که واردات این محصول از مالزی را متوقف کنند اما دولت هند این گزارش ها را رد کرده است.

سانجی کاپور یک روزنامه نگار و تحلیل امور خارجه هند گفت: این اولین بار است که دولت هند در تاریخ این کشور یک سیاست خارجی کینه جویانه علیه کشور دیگری اتخاذ کرده است. هند از وسعت بازار خود آگاهی دارد اما دهلی نو دارای توانایی لازم برای آموختن یک درس مناسب به رقبای خود نیست.

وزارت صنعت و تجارت بین الملل مالزی روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور آماده مذاکره با هند و دیدار وزرای بازرگانی دو کشور در حاشیه اجلاس اقتصادی داووس جهت حل اختلافات تجاری است.

این درحالی است که روز گذشته ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: مالزی بسیار کوچک تر از آن است که بتواند اقدامات متقابل علیه هند انجام دهد. ما باید روش ها و ابزار مناسب برای عبور از این وضعیت را به دست آوریم.

نشریه " تایمز او ایندیا" نوشت: هند همچنین از مخالفت مالزی با تحویل ذاکر نایک رهبر سلفی هند به دهلی نو ناراضی است.

ذاکر نایک بیش از سه سال است که به مالزی پناهنده شده است. دولت هند در سال ۲۰۱۸ در درخواستی به مالزی خواهان استرداد و بازگرداندن ذاکر نایک رهبر سلفی هند به این کشور شد.

ذاکرنایک  در سال ۲۰۱۶ به دنبال طرح اتهام وی برای ترویج افکار سلفی گری و وهابی از هند خارج شده است. بر اساس گزارش های منتشر شده، وی پس از آنکه دولت هند تابعیت هندی نایک را لغو کرد به مالزی پناهنده شد.

 

شاشانک معاون اسبق وزیر امور خارجه هند اعلام کرد که اختلافات هند و مالزی تنها مربوط به روغن پالم یا ذاکر نایک نمی شود بلکه هند نگران یک اتحاد در حال شکل گیری میان مالزی، ترکیه و پاکستان است.

وی افزود: هند دارای روابط دوستانه با بسیاری از کشور های اسلامی است اما این سه کشور به دنبال ایجاد یک بلوک ضد هند هستند.

اقدامات هند علیه صادرات مالزی ، دولت ماهاتیر را به کشورهای دیگر نزدیک کرده است. مقامات مالزی اخیراً گفتند که این کشور در حال تلاش برای فروش روغن نخل به کشورهایی مانند پاکستان، فیلیپین، میانمار، ویتنام، اتیوپی، عربستان سعودی، مصر، الجزایر، اردن، قزاقستان و ازبکستان می باشد.

با این حال ، کارشناسان می گویند جایگزینی یک بازار عظیم مانند هند برای مالزی آسان نخواهد بود. بنابراین برخی از تحلیلگران در هر دو کشور از دهلی نو و کوالالامپور می خواهند که برای حل مناقشه گفتگو کنند.

ایرنا/


برچسب ها: هند دهلی نو

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *