علت ۹۰ درصد سکتههای قلبی چیست؟
وی با اشاره به اینکه با تغییرات فشارخون بروز سکته محتمل است، تصریح کرد: در چنین حالتی عروق شکننده میشوند و احتمال پارگی در بالاترین حالت ممکن قرار میگیرد و در صورت ایجاد لخته و یا پارگی شریانها، سکتههای قلبی و مغزی رخ میدهند که عمده بیماران قلبی با چنین حالتی مواجه میشوند.
ابراهیمی با بیان اینکه علت ۹۰ درصد سکتههای قلبی مشخص نیست، عنوان کرد: در ۱۰ درصدی که علتها تقریباً مشخص است ۸۰ درصدشان براثر نارساییهای کلیوی و ۲۰ درصد دیگر نیز علتهای، چون چاقی، تغذیه نامناسب، عدم تحرک، دیابت و ... است که به بروز بیماری قلبی منجر میشود.
این متخصص قلب و عروق ادامه داد: شایعترین موردی که در بیماریهای قلبی دیده میشود کرونر است که در آن عروق با نارسایی منجر و تنگی عروق رخ میدهد و همین عامل باعث فوت و یا نارسایی افراد میشود که بعدها فرد به همین علت جان خود را از دست میدهد.
وی با بیان اینکه معمولاً تنگی عروق در افراد منجر به آنژیوگرافی میشود، اضافه کرد: ۸۰ درصد کسانیکه آنژیوگرافی میکنند بهدلیل نارساییهای قلبی و عروقی در سالهای بعد ناچار به عمل جراحی باز میشوند.
ابراهیمی با اشاره به اینکه در سطح دنیا سکته قلبی امری شایع است به طوریکه بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و تصادفات سه دلیل اصلی مرگومیر هستند، بیان کرد: میتوان با اتخاذ یک شیوه درست بیماری قلبی و عروقی را مدیریت کرده و از بروز این بیماری پیشگیری کرد.