تحولات لیبی؛ حمله لفظی رئیس دولت وفاق ملی به «حفتر و امارات»
وی در بخش دیگری همچنین به حضور امارات در لیبی اشاره کرده و میگوید: «حضور امارات در لیبی نگران کننده است.»
امارات ضمن پشتیبانی از «خلیفه حفتر» در لیبی اعلام کرده که آماده اعزام تجهیزات نظامی به این کشور نیز است.
«السراج» در ادامه مصاحبه خود به نشست اخیر برلین برای حل بحران لیبی اشاره کرده و میگوید که «درباره این نشست خوشبین نیست.»
این اظهارات «فائز السراج» در حالی صورت میگیرد که با ادامه بحران در لیبی، سران ۱۲ کشور جهان در شهر «برلین»، پایتخت آلمان گرد آمدند تا راه حلی برای بحران لیبی پیدا کنند.
«حفتر» و «فائز السراج» نیز به این دیدار که روز یکشنبه، ۲۹ دی، برگزار شد، دعوت شده بودند، اما آنها در آلمان حاضر به دیدار رو در رو با یکدیگر نشدند و «آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان و «هایکو ماس»، وزیر خارجه این کشور به طور جداگانه با آنها گفتوگو کردند.
بیشتر بخوانید:
کنفرانس برلین با حضور ۱۲ کشور، سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب انجام شد، و در پایان این نشست بیانیهای منتشر شد که در بخشی از آن آمده است: «ما خواستار خاتمه دادن به همه تحرکات نظامی از سوی طرفین درگیری یا حمایت مستقیم و غیر مستقیم آنها از سوی سایر کشورها در سراسر خاک لیبی هستیم ... ما تعهد میکنیم از مداخله در درگیریهای مسلحانه یا در امور داخلی لیبی خودداری کنیم و از سایر بازیگران بین المللی نیز میخواهیم همین کار را انجام دهند. فقط یک روند سیاسی تحت هدایت سران لیبی میتواند به مناقشه پایان داده و صلح پایدار را برقرار کند.»
در همین حال «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه، نیز با اشاره به این بیانیه نشست برلین گفته که «آتش بس در لیبی باید به یک صلح فراگیر تبدیل شود.»
در پی آغاز بحران در لیبی، تولید و صادرات نفت خام این کشور تقریبا به متوقف شده و این در حالی است که «خلیفه حفتر» که از سوی کشورهایی مانند عربستان سعودی و امارات پشتیبانی میشود، از پذیرش توافق آتش بس خودداری میکند.
ادامه این روند و تشدید تنش همزمان با حضور کشورهای خارجی در این بحران، لیبی را آبستن حوادث غیر قابل پیش بینی کرده است.
در همین حال «ریچارد نورلاند»، سفیر آمریکا در لیبی نیز دیدارهایی با «خلیفه حفتر» و «فائز السراج» داشته و میگوید سفارت آمریکا خواستار از سر گیری فعالیت شرکت ملی نفت لیبی شد.
«خلیفه حفتر»، نه تنها با آغاز درگیری در این کشور نشان داده که تمایلی برای آتش بس ندارد بلکه برای اعمال فشار به دولت قانونی این کشور که تحت حمایت سازمان ملل نیز قرار دارد، اقدام به بستن برخی چاههای نفت این کشور کرده است.