صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دارو‌های وارداتی ۹۷ درصد ارز داروهای تولید داخل را می‌بلعند

۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۲:۰۱
کد خبر: ۵۸۸۸۹۸
بر اساس تاکیدات سخنگوی وزارت بهداشت رکورددار تولید دارو در جهان هستیم. این اظهار نظرها در حالی مطرح می شود که وزیر بهداشت گفت: «۹ درصد دارو‌های مورد نیاز مردم در داخل تولید می‌شود، اما ارزی که برای ۳ درصد دارو‌های وارداتی صرف می‌شود، ۵/۲ برابر آن ۹۷ درصد تولید داخل است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، به نقل از روزنامه خراسان، ماجرا‌های تولید دارو در نوع خودش عجیب و غریب است؛ اینکه ما با تولید ۹۷ درصد نیاز‌های دارویی‌مان در دنیا رکورددار هستیم، اینکه حتی کشور‌های پیشرفته هم این میزان تولید دارو ندارند و البته غم انگیز است وقتی در این عدد و رقم‌ها وزیر بهداشت می‌گوید: «۹۷ درصد دارو‌های مورد نیاز مردم در داخل تولید می‌شود، اما ارزی که برای ۳ درصد دارو‌های وارداتی صرف می‌شود، ۵/۲ برابر آن ۹۷ درصد تولید داخل است.»

البته آقای نمکی اظهار امیدواری کرده است: «با همت داروسازان و جوانان اندیشمند در شرکت‌های دانش بنیان تا چند سال آینده از واردات دارو بی‌نیاز می‌شویم.»


ماجرای این ۳ درصد واردات دارو


اینکه برای این ۳ درصد، معادل ۲.۵ برابر هزینه ۹۷ درصد تولید داخل ارز مصرف می‌شود، موضوعی است که در نوع خود قابل بررسی است.

وزیر بهداشت در این باره چنین گفته است: «این ۳ درصد که بیان شد دارو‌های هایتک هستند و برای تولید آن‌ها در داخل باید به شرکت‌های دانش‌بنیان متکی شد و از آن‌ها درخواست کمک داریم تا بتوانیم در داخل تولیدشان کنیم. نباید بگذاریم این جریان وارد کننده که در کشور قدرت هم گرفته‌اند بر تولید داخل تاثیرگذار باشند. این نگرانی وجود دارد که نکند جاذبه واردات بر جریان تولید داخل اثرگذار باشد.»

برای بررسی بیشتر این موضوع به سراغ کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت رفتیم و نظرش را جویا شدیم. وی می‌گوید: این ۳ درصد دارو‌های وارداتی شامل موارد زیر هستند.
۱- دارو‌های هایتک و جدید که فن آوری آن‌ها هنوز در داخل فراهم نشده و تولید نمی‌شوند.
۲- دارو‌هایی که موارد مصرف کم و دارای برند ویژه هستند که به دلیل گران بودن سهم ارزی قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهند.

از  جهانپور پرسشم را با عنوان یافتن راه‌حلی برای رفع این «آسیب» مطرح می‌کنم که او تاکید می‌کند، این موضوع اساسا به عنوان آسیب مطرح نیست چرا که ما در ایران با ۹۷ درصد تولید دارو، رکورددار تولید دارو در جهان هستیم به طوری که حتی کشور‌های پیشرفته هم این میزان دارو را تولید نمی‌کنند چه بسا سهم واردات آن‌ها بسیار بیشتر از ماست، اما ما به دلیل شرایط خاص تحریم ها، راهبرد استفاده از تولید داخل را محور و مبنا قرار داده ایم و در تولید دارو و حتی تولید موارد اولیه دارو گام‌های اساسی برداشته ایم. برای تحقق این امر، حمایت از بخش‌های دانش بنیان همواره مورد حمایت و تشویق ما بوده اند و آن‌ها نیز توانسته اند با تلاش هایشان اتفاقات در خور و بزرگی را در حوزه تولید دارو رقم بزنند.

انتهایی پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *