شکاف طبقاتی در سومین اقتصاد آسیا شدیدتر شده است
به گزارش ، نشریه "اکونومیک تایمز" با انتشار این گزارش نوشت: بررسی این سازمان نشان دهنده افزایش فاصله طبقاتی میان ثروتمندان و فقیران در کشور هند به عنوان سومین اقتصاد آسیاست.
این موسسه افزود: بودجه اعلام شده دولت هند برای سال ۲۰۱۸ حدود ۳۴۴ میلیارد دلار بوده است اما مجموع ثروت میلیاردر های هندی از بودجه سالانه این کشور فراتر می رود.این نشان می دهد که یک درصد از جامعه یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون نفری هند چهار برابر ثروتمند تر از ۷۰ درصد(۹۵۳ میلیون نفر) جمعیت این کشور هستند.
این موسسه همچنین اعلام کرد که در سطح جهان ۲ هزار و ۱۵۳ فرد بسیار ثروتمند وجود دارد که دارایی های این افراد مجموعا از ثروت ۴.۶ میلیارد نفر در کشور های مختلف یا ۶۰ درصد انسان ها بیشتر است.
شکاف اجتماعی میان ثروتمندان و فقیران به عنوان "مشکل ۱۰ درصد" و حتی "یک درصد" در جهان شناخته شده است. این شکاف در هند هر روز افزایش می یابد و چالش بعدی هند پس از فقر در این کشور محسوب می شود.
تحقیقات اجتماعی انجام شده در هند به دو چالش خاص اشاره می کنند: نه تنها ثروتمندان این کشور دارای ثروت و درآمد نامتناسب با سایر جامعه هستند، بلکه درآمد سرانه در ایالت ها به شدت متفاوت است و به الگوی نگران کننده رشد برخی ایالت های هند به قیمت عقب ماندگی سایر ایالت های این کشور اشاره می کند.
گسترش شکاف اجتماعی سیاست گذاران هندی را با چالشی جدید روبرو ساخته است. به دلیل گسترش نابرابری پس از آزادسازی اقتصاد هند، ایالت های فقیر این کشور به سادگی نمی توانند به پیشرفت مورد نظر دست یابند.
بررسی اقتصادی سالانه ۲۰۱۷-۱۸ که در پارلمان هند ارائه شد، رسما این مشکل را تأیید می کند. بر اساس این گزارش، سیاست های ایجاد برابری اعم از تجارت، مشاغل، برنامه های رفاهی و مهاجرتی به هدف خود نرسیده اند.
طبق این بررسی، ثروتمندان در هند بیشتر از فقرا از سیاست های اقتصادی بهره برده اند و بودجه های رفاهی در بیشتر موارد منحرف شده و به گروه نیازمند نرسیده اند. مناطقی که در میان فقیرترین ها در هند قرار دارد از شدیدترین کمبود بودجه رنج می برد.
ایرنا