صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم گسترش فرهنگ صلح و سازش و قانون‌مداری در جهت تامین امنیت پایدار

۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۰:۴۱
کد خبر: ۵۸۸۷۴۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان خوزستان گفت: صلح و سازش در امنیت پایدار موثر است و این فرهنگ باید در تمام ارکان جامعه نهادینه شود.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت‌الاسلام و المسلمین صادق مرادی رئیس کل دادگستری استان خوزستان در همایش صبر و در جمع سران عشایر، طوایف و بزرگان اظهار کرد: یکی از اهداف رئیس قوه قضاییه، ترویج فرهنگ صلح و سازش است و شوراهای حل اختلاف استان نیز بر همین اساس تاسیس شده‌اند.

وی ادامه داد: گذشتن از حق خود بدون چشم‌داشت، بزرگواری می‌خواهد و هم این افراد و هم کسانی که در این راستا میان طرفین ایجاد سازش می‌کنند نیز قابل تقدیر هستند.

مرادی گفت: هنگامی که سازش در پرونده ایجاد می‌شود، طرفین از رای صادر شده راضی هستند، در حالی که در محکمه قضایی، هرقدر قاضی عالم و عادل باشد، باز جای اعتراض برای فرد باقی است و نمی‌توان گفت پرونده مختومه شده است.

وی ادامه داد: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید صبار و شکور باشید تا با شکرگزاری از سختی‌ها عبور کنید.

رئیس کل دادگستری استان خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی و محکوم کردن این اقدام امریکا تصریح کرد: آنچه تا امروز انقلاب را نگه داشته است، ابتدا توکلی است که امام خمینی (ره) در آن سال‌ها و اکنون رهبر معظم انقلاب به خداوند متعال دارند و همچنین شکور بودن مردم عزیز در هشت سال دفاع مقدس و سایر رخدادهای کشور است.

مرادی گفت: ترس دشمن نیز از همین روحیه مردم است که در همه حال قدردان نعمت‌های الهی هستند.

بیشتر بخوانید:

همچنین در ادامه رئیس اداره شوراهای حل اختلاف با ارائه گزارشی از پرونده‌های رسیدگی شده در این شورا اظهار کرد: هدف از برگزاری این همایش، گسترش فرهنگ صلح و سازش در بین افرادی است که با یکدیگر اختلاف دارند و این اتفاقی است که سال‌هاست بین شیوخ، بزرگان و سران عشایر انجام می‌شود اما نیاز به استمرار دارد.

عبدالعباس زبیدی‌نیا گفت: در کنار فرهنگ صلح و سازش، نیاز است که فرهنگ قانونمداری در جامعه نیز ترویج شود تا افراد با رعایت قوانین، به حقوق یکدیگر احترام بگذارند.

وی با بیان این که سی و چهار درصد پرونده‌های مطروحه در شوراهای حل اختلاف منجر به سازش می‌شود، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۹۱ پرونده مهم در دعاوی مختلفی همچون نزاع، اختلاف ملکی و مالی، حل و فصل شد که ۳۲ پرونده آن مربوط به قتل منتهی به قصاص بود که پیش از روز اجرای حکم، با رضایت اولیای دم به صلح انجامید.

در ادامه معاون فرهنگی دادگستری استان خوزستان اظهار کرد: وجود ۱۶ میلیون پرونده در دستگاه قضایی، زیبنده نظام جمهوری اسلامی و مردم مسلمان و ولایتمدار ایران نیست و شورا‌های حل اختلاف در این خصوص نقش مهمی دارند.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحمید امانت بهبهانی گفت: تاکید رئیس قوه قضاییه بر حل دعاوی از طریق غیرقضایی است و در این خصوص بخش نامه‌های متعددی نیز صادر کرده‌اند.

وی ادامه داد: سران عشایر عرب، بختیاری و سایر اقوام شریف خوزستان همواره دستگاه قضایی را در این زمینه یاری کرده و نقش چشمگیری در توسعه فرهنگ صلح و سازش در استان دارند.

حجت‌الاسلام و المسلمین امانت بهبهانی اظهار کرد: امروز دشمن دنبال این است که از این ظرفیت بکاهد و با گسترش شبکه‌های ماهواره‌ای، فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی را هدف قرار دهد.

وی تصریح کرد: درمان قطعی مشکلات کشور، حفظ وحدت و یکپارچگی است و نباید اجازه داد دشمن با حرکات ناجوانمردانه این وحدت را هدف قرار دهد.

در پایان این همایش، از تعدادی از پنج تن از قضاتی که بیشترین صدور آرای جایگزین حبس و بالاترین آمار مصالحه را داشته‌اند، نه تن از اولیای دمی که بدون چشم‌داشت یا با دریافت کمترین دیه، رضایت خود را از طرفین خود اعلام کرده‌اند و پنج نفر از بانیان صلح و سازش شوراهای حل اختلاف، تقدیر شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *