خودروسازان طی ۲ سال چقدر ضرر کردند؟
این کارشناس صنعت خودرو افزود: طی دو سال اخیر خودروسازان بالای ۳۰ هزار میلیارد تومان زیان دیدند و در مقابل این زیان پرداخت تسهیلات ۷ هزار میلیارد تومانی مبلغ ناچیزی است.
وی گفت: البته ۵ هزار میلیارد تومانی که مقرر شده به صورت نقدی پرداخت شود در واقع به صورت اعتباری است و پولی به خودروساز پرداخت نمیشود بلکه این پول با واسطه به قطعه سازان پرداخت و ضمانت، سود و بازپرداخت آن بر عهده خودرو ساز است.
کاکایی با بیان اینکه خودروسازان تا کنون از اعتبار خود برای تولید استفاده میکردند، بیان کرد: به حدی از این اعتبار استفاده شده که دیگر اعتباری برای استفاده و تولید ندارند، بنابراین اگر تسهیلات پرداخت نشود تولید متوقف میشود.
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه پرداخت این تسهیلات کفایت نمیکند و فقط برای حفظ تولید و صنعت است، گفت: این کار باید زودتر صورت میگرفت، با روالی که وجود دارد پرداخت این تسهیلات به پس از عید خواهد رسید.
وی با تاکید بر اینکه هر چند پرداخت این تسهیلات واجب است اما، مشکلی را نمیکند، افزود: قیمت گذاری غلط موجب شده خودروسازان همچنان زیان بدهند.
کاکایی درباره اجازه انتشار اوراق به خودروسازان گفت: با توجه به زمینها و امکاناتی که خودروسازان دارند و پشتوانه خوبی به حساب میآید، مردم حاضرند اطمینان کنند و به نظرم استقبال میشود.
این کارشناس صنعت خودرو اظهار کرد: در وضعیت فعلی که بازار سرمایه برخلاف مابقی بازارها رونق دارد این اوراق میتواند دیده شود و ۲ هزار میلیارد تومان رقم بسیار کمی است و اصلا نمیتوان روی استقبال آن شک کرد.
وی گفت: میتوان از این اوراق برای پروژههای بزرگ و توسعهای که نیاز به سرمایه گذاری دارند استفاده کرد.