استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف با محوریت صلح و سازش در جهت پیشگیری از اطاله دادرسی
این مقام مسئول با تاکید به اخلاص، نیت درست و گمنامی اعضای شعب شورای حل اختلاف روستایی در خدمترسانی به مراجعین تصریح کرد: اگر کارهای ما به ریا آمیخته شود، ریا مانند موریانه آثار همه خوبیهای ما را از بین خواهد برد.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی با تاکید بر نگاه واحد به شعب شهری و روستایی شورای حل اختلاف اضافه کرد: کار ساماندهی شعب شورای حل اختلاف با ایده حفظ وضعیت موجود، جزو منویات رئیس قوه قضاییه بوده و این مقوله یکی از تکالیف مهم دادگستری استان در مسیر تقویت شوراها است.
گروسی با بیان اینکه رئیس قوه قضاییه اعتماد ویژه ای به شوراهای حل اختلاف دارد، بیان کرد: به لحاظ نارضایتیهایی که به علت تراکم پرونده در دادگستریها ممکن است متوجه قوه قضاییه شود با بخشنامه اخیر رئیس قوه قضاییه شوراهای حل اختلاف را با محوریت اهمیت صلح و سازش و نقش آن در پیشگیری از اطاله دادرسی، به مدد گرفتهایم و این جزء برنامههای اصلی ما در دادگستری استان است.
وی از اصلاح قانون شوراهای حل اختلاف در کمسیون قضایی مجلس خبر داد و افزود: مسئولان عالی قوه قضاییه پیگیر اصلاح و تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف میباشد که در صورت تصویب آن وضعیت کارکنان شوراها بهبود خواهد یافت.
بیشتر بخوانید:
وی با اشاره به نارساییها و مشکلات شعب شورای حل اختلاف روستایی افزود: بخشی از نیازهای اولیه شعب شورای حل اختلاف روستایی در استان قابل حل میباشد ولی جهت رفع الباقی مشکلات از جمله بیمه تامین اجتماعی و .... پیگیریهای قانونی از طریق مرکز امور شوراها انجام خواهد پذیرفت.
وی در پایان سخنان خود از اعضای شعب شورای حل اختلاف روستایی خواست آگاهیهای حقوقی خود را پیرامون شورای حل اختلاف افزایش دهند.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان آذربایجانغربی در ابتدای نشست اعضای شعب شورای حل اختلاف روستایی ارومیه با ارزشمند شمردن خدمات ارزنده در میانجی گری و حل و فصل اختلافات مردم تصریح کرد: اعضاء شورای حل اختلاف روستایی نمایندگان قوه قضاییه در روستاها محسوب میشوند، لذا این عزیزان باید مواظب رفتار و عملکردشان باشند تا آنچه برازنده نمایندگی قوه قضاییه است در آنها بروز و نمود پیدا کند.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری آذربایجانغربی با مطلوب ارزیابی نمودن عملکرد شعب شورای حل روستایی ارومیه در مختومه کردن دعاوی با صلح و سازش گفت: با میانجیگری و پادرمیانی اعضای شعب شورای حل اختلاف روستایی ارومیه تعداد ۱۳۸۷ فقره پرونده طی نه ماهه سال جاری با مصالحه طرفین مختومه شده است.
وی با اشاره به بخشنامه اخیر رئیس قوه قضاییه با محوریت صلح و سازش گفت: با توجه به ارجاع پروندهها از محاکم قضایی و دادسرا به شورای حل اختلاف جهت تلاش در برقراری مصالحه بین طرفین دعوا، لازم است اعضای شورا حداکثر اهتمام خود را جهت خاتمه دادن به اختلافات با سازش انجام دهند و حداقل دو جلسه سازشی برای طرفین تشکیل داده و پرونده کمتر از یک ماه و بیشتر از سه ماه در شعب نماند.
رئیس شوراهای حل اختلاف آذربایجانغربی با تاکید بر اینکه رسیدگیها و اقدامات صلحی اعضای شعب شورای حل اختلاف روستایی باید با رعایت عدالت و بی طرفی همراه باشد، اظهار کرد: روستائیان، شعب شورای حل اختلاف را به عنوان پناهگاه طرح اختلافات خود میدانند و چنانچه خدای نکرده اعضای شورا با جانبداری از احد از طرفین دعوا در بین مردم شائبه ایجاد کنند این امر باعث کاهش اعتماد مردم به شوراهای حل اختلاف خواهد شد.
این مقام مسئول در دادگستری استان آذربایجانغربی رعایت کرامت و ارزشهای انسانی و تکریم ارباب رجوع را از وظایف مهم کارکنان شورای حل اختلاف عنوان کرد و افزود: ما باید با اخلاق اسلامی و اخلاق حسنه درصدد حل و فصل اختلافات مردم با صلح و سازش برآئیم که در صورت عدم رعایت این مهم مردم تمایلی برای حل و فصل اختلافاتشان توسط شوراهای حل اختلاف نخواهند داشت.
وی با حائز اهمیت بر شمردن اطلاع رسانی اقدامات صلحی شعب روستایی در رسانههای خبری جهت توسعه و تعمیق جایگاه شوراها اضافه کرد: اعضای شعب شورای حل اختلاف در صورت برقراری مصالحه در پروندههای مهمی همچون قتل، اختلافات و نزاعهای طایفهای و عشیرهای، اختلافات ملکی و مطالبات مالی بیش از بیست میلیون تومان گزارش آن را به روابط عمومی اداره شوراها اعلام کنند.
گفتنی است در پایان این نشست با اهداء لوح سپاس و هدیه توسط رئیس کل دادگستری استان آذربایجانغربی و معاون وی در امور شوراهای حل اختلاف استان، از زحمات اعضاء شعب روستایی شوراهای حل اختلاف ارومیه تجلیل به عمل آمد.