صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیماری قاتل خاموش را بشناسید

۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۷:۰۱
کد خبر: ۵۸۸۵۵۳
کارشناس دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: فشار خون بدون علامت است و باعث آسیب به اعضای حیاتی بدن از جمله قلب، مغز، کلیه و چشم می‌شود.

به گزارش گروه فضای مجازی ، حسن عسکرپور گفت: میزان مرگ و میر قلبی در این استان ۱۴۹ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است در حالی که این میزان در کشور به ۲۴۶ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد.

وی با بیان اینکه سکته قلبی و مغزی یکسری عوامل خطری دارند که فشارخون بالا از مهمترین این عوامل است، اظهارکرد: میزان سکته قلبی استان ۹۷ در هر ۱۰۰ هزار نفر بر حسب جمعیت است و این میزان در سطح کشور ۸۱.۷ در ۱۰۰ هزار نفر است.

کارشناس دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: همچنین میزان سکته مغزی در استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۴ در ۱۰۰ هزار نفر است و این میزان در کشور ۳۰ در ۱۰۰ هزار نفر است.

عسکر پور تصریح کرد: درصد شیوع پرفشاری خون در افراد بالای ۳۰ سال استان ۱۹ درصد است در حالی که این وضعیت در کشور به ۲۷ درصد می‌رسد.

وی ادامه داد: درصد چربی خون در استان ۱۸ درصد و در کشور ۲۶.۵ درصد است.

کارشناس دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: در خصوص بیماری پرفشار خون بیان کرد خونی که در سرخ رگ‌ها جریان دارد نیروی را به دیواره رگ‌ها وارد می‌کند که به آن فشار خون می‌گویند.

عسکرپور تاکید کرد: بالاترین مقدار فشارخون در زمان انقباض قلب به دیواره رگ‌ها وارد می‌شود که به آن فشارخون حداکثری یا سیستولی می‌گویند.

وی بیان کرد: پس از هر انقباض قلب یک زمان انبساط (استراحت) دارد که در این زمان خون فشار کمتری به دیواره رگ‌ها وارد می‌کند این حالت را فشار خون حداقلی یا دیاستولی می‌گویند.

کارشناس دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهارکرد: اگر فشار خون سیستولی (حداکثری) ۱۴۰ میلی جیوه (واحد اندازه گیری فشارخون) بگذرد یا فشارخون دیاستول ۹۰ میلی جیوه یا بالاتر باشد در اصطلاح به این حالت پرفشاری خون می‌گویند.

عسکر پور گفت: ممکن است دو حالت هر کدام به تنهایی یا با هم اتفاق بیفتند.

وی با اشاره به علائم فشار خون بالا خاطرنشان کرد: بدون علامت است و اگر علامتی نداشته باشد باعث آسیب به اعضای حیاتی بدن از جمله قلب، مغز، کلیه و چشم می‌شود. به همین دلیل به قاتل خاموش معروف است.

کارشناس دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: در افراد کمی ممکن است فشار خون بالا علائمی همچون سردرد، کوتاه شدن نفس، خون ریزی بینی ایجاد کند که البته این علائم ویژه فشارخون بالا نیستند و ممکن است در بیماری‌های دیگر هم دیده شود.

عسکر پور با اشاره به عوامل زمینه ساز ابتلا به فشار خون بالا تصریح کرد: مصرف نمک زیاد، چاقی، کم تحرکی، مصرف دخانیات، سابقه خانوادگی، استرس و فشار عصبی، دیابت، میزان چربی خون و بالا رفتن سن از عوامل زمینه ساز ابتلا به فشار خون هستند.

وی با بیان اینکه نمک متهم اصلی فشارخون بالاست، بیان کرد: مصرف نمک هر میزان است باید به نصف کاهش داد و نمکدان را از سفر غذا حذف شود.

کارشناس دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید وزن خود را کم کنید و در حالت طبیعی نگه دارید، (باتوجه به شاخص توده بدنی وزن تقسیم بر قد به توان دو).

عسکر پور افزود: ورزش مرتب به میزان ۳۰ دقیقه یا پیاده روی در روز بهترین راه مبارزه با فشارخون است. همچنین مصرف سبزی و میوه روزانه می‌تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.

وی اظهارکرد: مواد غذایی حاوی پتاسیم از جمله لوبیا، عدس، نخود، میوه‌هایی همچون کیوی، پرتقال، طالبی، موز، هلو و لبنیات کم چرب مصرف شود و از مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات پرهیز شود.

کارشناس دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: در سطح کشور از هر ۴ نفر ۳۰ سال به بالا و از ۲ نفر با سن بالای ۵۵ سال یک نفر مبتلا به فشار خون بالاست.

عسکر پور بیان کرد: درصد شیوع چاقی و اضافه وزن در استان ۲۲.۳ است در حالی که این میزان در کشور به ۲۲.۷ درصد می‌رسد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *