صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فرضیه سقوط هواپیمای اوکراینی بر اثر جنگ الکترونیک یا هجوم سایبری تا این لحظه منتفی است

۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۳:۲۷
کد خبر: ۵۸۸۳۹۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی بر اثر جنگ الکترونیک یا هجوم سایبری تا این لحظه منتفی است مگر آن که در آینده اطلاعاتی در این باره به دست آید و اثبات شود.

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به جلسه عصر امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که با دستوکار بررسی سانحه سقوط هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ خط هواپیمایی اوکراین برگزار شد، گفت: این جلسه با حضور رئیس کمیته ویژه بررسی ستاد کل نیرو‌های مسلح، نماینده سازمان هوافضای سپاه، جانشین فرمانده کل ارتش، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و مسئولان زیرمجموعه این نهاد‌ها و مدیر فرودگاه بین‌المللی حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.

وی ادامه داد: در این جلسه هر یک از مسئولان ذی‌ربط گزارش‌هایی از بررسی‌های انجام شده خود به نمایندگان حاضر در جلسه و اعضای کمیسیون امنیت ملی امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه دادند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان حاضر در این جلسه همه سؤالات و ابهاماتی را که درباره سقوط هواپیمای اوکراینی وجود داشت، مطرح کردند و مسئولان هم به این سؤالات به صورت کارشناسی شده و با دقت کامل پاسخ دادند.

ذوالنور اظهار داشت: یکی از مسائلی که در جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت این بود که آیا این سقوط بر اثر جنگ الکترونیک و یا هجوم سایبری صورت گرفته است؟ جواب مثبتی به این ابهام در این جلسه داده نشد و تقریباً می‌توان گفت که تا الان چنین مسئله‌ای منتفی است مگر آن که در آینده اطلاعاتی در این باره به دست آید و اثبات شود.

وی با اشاره به بسیاری از گمانه زنی‌ها درباره سقوط هواپیمای اوکراینی تاکید کرد: در واقع نیرو‌های مسلح در یک بازه زمانی کوتاه ۴۸ ساعته باید تمام این گمانه زنی‌ها و سؤالات و ابهامات را مورد بحث و بررسی قرار می‌دادند و آنان به سرعت بررسی و اعلام نظر می‌کردند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: برخی گفتند در این حادثه پنهان‌کاری صورت گرفته است و حقایق به مردم گفته نشده که این افراد یا روند تخصصی این موضوع و زمان بر بودن آن را واقعاً متوجه نبودند و یا اینکه تحت تأثیر برخی موارد این مطالب را مطرح کرده‌اند.

ذالنور با بیان اینکه یکی دیگر از موضوعاتی که در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی مطرح شد این بود که آیا باید در آن روز پرواز‌ها ممنوع می‌شد و یا خیر؟ گفت: با توجه به تهدیداتی که از طرف آمریکا وجود داشت، پیش‌بینی می‌شد که آن‌ها عکس العمل متقابلی داشته باشند. البته سامانه‌ها توجیه شده بودند که در آمادگی صددرصد باشند. همچنین گزارش‌هایی مبنی بر حرکت موشک کروز اتفاق افتاده بود، اما این گزارش‌ها اعتبارسنجی نشده و اطلاعات‌شان موثق نبود و دقیقا به سامانه‌ها اعلام نشده بود که مسیر کروز کجاست و به سمت کدام هدف می‌رود و کدام سامانه مأموریت برخورد با آن را دارد؛ بنابراین از آنجایی که این گزارش‌ها اثبات نشده بود نمی‌شد در کشور حالت جنگی و فوق‌العاده را به دلیل تبعاتی که بر زندگی مردم دارد اعلام کرد.

وی بیان داشت: همچنین قطع بودن ارتباط اپراتور با شبکه کنترل آتش هم تاکنون اثبات نشده است؛ بنابراین نتایج بررسی‌های کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم نشان می‌دهد که خطای انسانی باعث بروز این حادثه شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *