خواص کامل کتانچیا را دانشنامه میزان بخوانید!
به گزارش گروه فضای مجازی ، شاید اگر در فضای مجازی به دنبال برخی گیاهان و دانه های لاغری و یا مشهور در طب سنتی گشته باشید نام کتانچیا به گوشتان خورده باشد که گویی پودر و یا ترکیبی از دو دانه محبوب کتان و چیا است و از این رو دانشنامه میزان امروز به بررسی فواید این دو دانه معروف می پردازد.
معرفی تخم کتان
تخم کتان را یک خوراکی و دارویی می دانند که در قرنهای متوالی در طب سنتی مدیترانهای بعنوان دارو استفاده میشود و باید بدانید، روغن تخم کتان نیز از محصولات همین ماده خوراکی بوده و حاوی بخشی از خواص و فواید تخم کتان است.
تخم کتان ریزمغذیهای بسیاری همانند فیبر خوراکی، منگنز، ویتامین B۱ و اسیدچرب ضروری آلفالینولینک اسید که به امگا ۳ معروف است، را دارد.
تخم کتان علاوه بر اینکه سرشار از چربیهای سالم، آنتی اکسیدان و فیبر است، بلکه طی تحقیقات جدید مشخص شده است که، تخم کتان میتواند به کاهش خطر دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی کمک کند.
فواید تخم کتان
- تخم کتان کلسترول خون و قند خون را کاهش می دهد. فیبر محلول موجود در تخم کتان میتواند سبب کاهش کلسترول شود و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند که در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که میتواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته قلبی و حملات قلبی شود، جلوگیری و پیشگیری کند و از طرفی فیبر موجود در تخم کتان همچنین میتواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.
- تخم کتان این قدرت را دارد تا از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری کند. جالب است بدانید؛ تحقیقاتی که بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موشهای آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در تخم کتان است.
- تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و کنترل وزن دارند بسیار مناسب است. خوردن تخم کتان ۳۰ دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری میشود.
- تخم کتان می توان در پیشگیری از گر گرفتگی موثر باشد. نتایج یکی از تحقیقاتی که درباره تخم کتان انجام شده نشان میدهد که تخم کتان میتواند از گرگرفتگی در زنان یائسه پیشگیری کرده و همچنین تاثیرات خوبی برروی سلامت عمومی آنها نیز داشته باشد. تحقیقات نشان میدهد که روزانه ۴۰ گرم تخم کتان مانند مانند درمان هورمونی برای بهبود گرگرفتگی و عرق کردنهای شبانه مفید بوده و همچنین برای بهبود یبوست نیز مفید است.
- تخم کتان عملکرد کلیه را بهبود می بخشد، طبق مدارک و شواهد منتشر شده تخم کتان در افراد مبتلا به بیماری لوپوس باعث بهبود عملکرد کلیهها میشود. بااینحال درصورتیکه مبتلا به بیماری لوپوس هستید قبل از مصرف تخم کتان با پزشکتان مشورت کنید.
معرفی و خواص دانه چیا
- دانه چیا سرشار از مواد مغذی است.
- براساس برخی ادعاها، دانه چیا با کاهش اشتها میتواند به کاهش وزن کمک کند. این ادعاها بر این نظریه استوارند که دانه چیا با خاصیت سیرکنندگی و دارابودن مقدار زیادی فیبر میتواند فرد را برای مدت طولانیتری سیر نگه دارد و به لاغری کمک کند.
- دانه چیا کالری و چربی نسبتا بالایی دارد، اما مصرف زیاد آن در طول روز میتواند باعث افزایش کالری مصرفی شده و حتی موجب افزایش وزن شود.
- دانه چیا بهعنوان محصولی مفید برای سلامت قلب شناخته میشود، زیرا این دانههای کوچک سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.