صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حضور روحانی در مناطق سیل‌زده/ ارسال ۱۰ نفربر و ۶۰ سورتی پرواز بالگرد‌های هوانیروز/ توزیع رایگان ۴۵ تن سبوس و ۲۰ تن جو بین دامداران/ بیشتر مدارس سیستان و بلوچستان دایر است

۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۳:۵۸
کد خبر: ۵۸۷۹۳۴
۱۰ روز پس از به راه افتادن سیل در بخش‌های جنوبی استان سیستان و بلوچستان و بخش‌هایی از استان هرمزگان، روند کمک‌رسانی و خدمت‌رسانی نهاد‌های مختلف به هموطنان سیل‌زده ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، ۱۰ روز پس از به راه افتادن سیل در بخش‌های جنوبی استان سیستان و بلوچستان و بخش‌هایی از استان هرمزگان، روند کمک‌رسانی و خدمت‌رسانی نهاد‌های مختلف به هموطنان سیل‌زده ادامه دارد.

حضور رئیس‌جمهور در مناطق سیل‌زده
حجت‌الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» رئیس‌جمهور صبح امروز شنبه ۲۸ دی به منظور بازدید از مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان و بررسی روند امداد رسانی و حل مشکلات سیل‌زدگان این استان وارد چابهار شد.

وی بلافاصله پس از ورود، عازم مناطق سیل زده شد تا ضمن بازدید از این مناطق از نزدیک در جریان روند امداد رسانی و اقدامات انجام شده در این زمینه قرار گیرد.  

رئیس‌جمهور با حضور در میان مردم روستای کلانی از بخش دشتیاری شهرستان چابهار تأکید کرد: مطمئن باشید دولت و همه ما در کنار شما هستیم، مشکلات شما را حل خواهیم کرد و شما را فراموش نمی‌کنیم.

روحانی همچنین گفت: ما به عنوان خادم و نماینده شما در کنار شما خواهیم بود و برای حل مشکلات تلاش خواهیم کرد. نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و همه مسوولان استان به تلاش های خود برای رفع مشکلات شما ادامه خواهند داد تا ان شاءالله در آینده اگر دوباره باران شدیدی بارید مردم با مشکل مواجه نشوند و آرامش داشته باشند. رودخانه‌ها کشش لازم را داشته باشند و جاده‌ها تاب‌آوری داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

برق تمام مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
احمدعلی موهبتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان گفت: از ۱۸۶ هزار کیلومتر وسعت استان بیش از ۱۰۰ هزار کیلومتر آن در گیر سیل بود که ۶۱ هزار کیلومتر مربع آن نیز وضعیت بحرانی داشت و امداد و کمک رسانی با شدت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه بیشتر محور‌های مواصلاتی اصلی و فرعی در مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان بازگشایی شده است، افزود: صرفاً راه ارتباطی ۳۰ روستا قطع است که امیدواریم در کمترین زمان ممکن راه ارتباطی آن‌ها وصل شود و از امدادرسانی زمینی صورت گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه ۱۲ بالگرد در مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان در حال امدادرسانی به مردم هستند، گفت: همه دستگاه‌های امداد و خدمات رسانی، ارگان‌های نظامی، انتظامی و حتی مردم سایر نقاط استان در حال امدادرسانی به مردم در مناطق سیل‌زده استان هستند.

موهبتی با تاکید براینکه رفع اشکالات سیل به جاده‌ها، تجهیزات آب و برق‎رسانی با شدت ادامه دارد، اظهارداشت: موقتاً برق تمام مناطق وصل شده است که البته برق پایدار نیست و باید در وقت خود به صورت پایدار این عملیات صورت بگیرد، در بحث مخابرات نیز مشکلات مرتفع شده است.

وی اضافه کرد:با توجه به عمق خسارات وارده سیل اخیر به زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان، اقدامات خدمات رسانی با هماهنگی و سرعت فزاینده‌ای در دستور کار قرار گرفته است تا از آلام و مشکلات همشهریان عزیز در مناطق سیل‌زده کاسته شود؛ چنانچه هم اینک تنها آب شرب حدود ۹۹ روستا وصل نشده است.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان داشت: در حال حاضر بیش از ۲۰ روستا در محاصره سیل هستند که برای امداد رسانی به مردم این مناطق با ماشین‌های شاسی بلند به آنجا می‌رویم و با فروکش کردن آب می‌توان خدمات بهتری به مردم این مناطق ارائه کرد.

وی با اشاره به میزان حجم آب در مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان گفت: از ۵-۶ رودخانه مهم استان که درگیر این سیل بوده اند فقط در رودخانه رز آباد بیش از ۱۲ هزار متر مکعب در ثانیه سیل بود، در شرایطی که در سیل ابتدای امسال در استان گلستان این عدد به هزار مترمکعب در ثانیه هم نمی‌رسید.

موهبتی با اشاره به وضعیت مدارس در مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان یادآور شد: بیشتر مدارس در مناطق سیل‌زده استان دایر هستند. امروز هم ۵۰ کانکس بارگیری شد تا به مناطقی که مدارس آن‌ها آسیب زیادی دیده‌اند، فرستاده شود تا دانش آموزان در این مناطق از تحصیل بازنمانند.

استاندار سیستان و بلوچستان دز ادامه تاکید کرد: از مجموعه هزار و ۵۴۲ روستا که در حوزه سیل اخیر قرار داشتند، هزار و ۵۰ روستا در حوزه بحرانی بودند که۵۰ الی ۶۰ مدرسه در این مناطق تا به امروز بازگشایی نشده بود و در حال رسیدگی به مشکلات آن‌ها هستیم.

وی در پایان تاکید کرد: نیرو‌های سپاه و ارتش با سایر امکانات خود اعم از چرخ‌بال و امکانات مهندسی گرفته تا نیروی انسانی با تمام توان همه پای کار هستند همچنین نهاد‌هایی مانند بنیاد مستضعفان، ستاد اجرای فرمان حضرت امام خمینی (ره) و کمیته امداد که جا دارد از تمامی زحمات این بزرگواران تقدیر و تشکر کنیم.

بیشتر بخوانید:

آغاز واکسیناسیون و سم پاشی واحد‌های دامی در مناطق سیل‌زده هرمزگان
فریدون همتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به به آخرین اقدامات صورت گرفته در مناطق سیل‌زده استان هرمزگان گفت: دستگاه‌های اجرایی و امدادی استان در جهت مدیریت بحران سیل در شهرستان‌های جاسک و بشاگرد مشغول به امدادرسانی هستند.

وی ادامه داد: با توجه به خسارت سیل اخیر به بخش کشاورزی و دامداری مناطق سیل‌زده در استان هرمزگان، به همراه سازمان جهاد کشاورزی ۴۵ تن سبوس رایگان بین دامداران توزیع شد همچنین سه دستگاه بولدوزر جهت بازگشایی جاده‌های بین مزارع اعزام شد که تاکنون بیش از ۱۰ کیلومتر جاده بین مزارع بازگشایی شده است.

استاندار هرمزگان یادآور شد: همچنین اقدام به جمع آوری و دفن بهداشتی ۴۰۰ رأس دام تلف شده در سیل اخیر شده است و کارگزارن بیمه جهت ارزیابی خسارات به شهرستان‌های جاسک و بشاگرد اعزام شده‌اند.

همتی با اشاره به آغاز عملیات سم پاشی واحد‌های دامی و انجام سم پاشی به وسعت ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع در مناطق سیل‌زده استان هرمزگان بیان داشت: عملیات واکسیناسیون دامی را هم آغاز کرده‌ایم و همچنین ۲۰ تن جو رایگان بین دامداران در این مناطق توزیع شده است. البته تأمین بذر رایگان کلزا و جو جهت کشت مجدد و احیا بخشی از اراضی کشاورزی بخشی از اقداماتی بوده که برای جبران خسارت سیل اخیر به بخش کشاورزی و دامداری استان صورت گرفته است.

وی یادآور شد: در بخش آب و فاضلاب با توجه به خسارات گسترده و قطع آب از سد جگین به عنوان منبع تأمین آب شهرستان جاسک، از بدو بروز بحران آبرسانی با تانکر‌های سیار آغاز شده است و این اقدام همچنان در بخشی از مناطق سیل‌زده در حال انجام است.

استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: انتقال تأسیسات و تجهیزات مورد نیاز به سد جگین و راه اندازی دوباره شبکه ارسال اّب از این سد به تصفیه خانه و آبگیری کل شهر جاسک و روستا‌های غرب شهرستان به انجام رسیده است.

همتی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه ارتباطات نیز بیان داشت: اصلی‌ترین مشکل ایجاد شده آسیب دیدگی شبکه فیبر نوری جاسک – کنارک در دو نقطه بوده است که با زحمات فناوری ارتباطات و شرکت مخابرات مشکلات عمده ارتباطی حل و فصل شده است.

وی به اقدامات انجام شده در حوزه راه‌ها و جاده‌های مواصلاتی مناطق سیل‎زده استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: بزرگ‌ترین خسارات سیل اخیر به بخش راه‌ها بود که شش محور شریان اصلی همچنین ۱۰ محور فرعی و ۳۷ مسیر روستایی خاکی را شامل می‌شود.

استاندار هرمزگان اضافه کرد: با همت جهادی اداره کل راهداری، و راه و شهرسازی و همچنین مشارکت همه دستگاه‌ها، مراکز امدادی، یگان‌های مهندسی نیرو‌های مسلح ارتش و سپاه پاسداران همه مسیر‌ها به جز سه مسیر روستایی در شهرستان جاسک و ۲ مسیر روستایی در شهرستان بشاگرد، سایر مسیر‌ها بازگشایی شده است.

همتی با بیان اینکه خسارت سیل اخیر در حوزه راه‌ها گسترده و عمیق است، افزود: تاکنون ۱۲۴ دستگاه راهسازی متعلق به راهداری، سپاه، ارتش، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و بخش خصوصی و ۱۸۵ نفر در حال نقش آفرینی در این حوزه بوده‌اند و همچنان در حال فعالیت شبانه روزی هستند. بخش راه‌ها به دلیل نقش زیر ساختی آن و فراهم سازی امکان شکل گیری و تداوم سایر بخش‌های امدادی، حیاتی بوده و از این رو در صدر فعالیت‌های ستاد پاسخ به بحران قرار دارد.

وی درباره اقدامات بازسازی صورت گرفته در حوزه برق استان هرمزگان در وضعیت پساسیل نیز تاکید کرد: در جریان سیل اخیر، در شهرستان‌های بشاگرد و جاسک برق حدود ۲۵۰ روستا قطع شد و شبکه برق رسانی آن‌ها دچار آسیب کلی شد که اقدامات لازم در جهت رفع مشکلات موجود انجام شد و تاکنون فقط ۱۶ روستا در شهرستان جاسک و ۱۲ روستا در شهرستان بشاگرد فاقد برق هستند و شاید بتوان گفت که علت اصلی عدم وصل این روستا‌ها فقدان راه مناسب ارتباطی و انسداد مسیر‌های دستیابی است.

استاندار هرمزگان اضافه کرد: جمعیت هلال احمر استان درساعات اولیه بحران، اقدامات ارزشمندی را درخصوص امداد و نجات با استفاده از امکانات این جمعیت و به ویژه سه فروند بالگرد و همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران به انجام رسانده‌اند.

همتی یادآور شد: تاکنون ۸۳۶ دستگاه چادر، ۴هزار و ۸۷۵ تخته پتو، ۲ هزار و ۲۰۰ تخته موکت، ۶ تن نایلون، ۶۷۲ شعله والور، ۷۴۶ شعله فانوس، ۲۰۰ بسته آب معدنی، یک هزارو ۵۰۰ کنسرو، ۳۰۰ قوطی روغن، یک هزارو ۲۰۰ کیلو گرم برنج بین همشهریان عزیز در مناطق سیل‌زده استان هرمزگان توزیع شده است.

ارسال ۱۰ نفربر ارتش به روستا‌های سیل‌زده سیستان و بلوچستان
امیر سرتیپ محمد محمودی گفت: اوضاع استان سیستان و بلوچستان در روز‌های اخیر تقریباً به حالت قابل کنترل درآمده، اما هنوز راه‌های ارتباطی زمینی در ۴۰ روستا بازگشایی نشده است.

وی با اشاره به کمک رسانی تیم‌های بالگرد نیر‌های زمینی و دریایی ارتش، بالگرد‌های سپاه، هلال احمر و راهداری به مردم سیل زده این استان گفت: مواد غذایی، وسایل گرمایشی، دارو به روستا‌ها ارسال می‌شود و تیم‌های پزشکی سیار نیز از مسیر هوایی کمک رسانی می‌کنند.

معاون اجرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: خدمات بهداشتی و درمانی از طریق اورژانس‌های سیار به شکل هوایی و زمینی به روستائیان ارائه می‌شود، اما در حال حاضر مردم سیل زده به وسایل گرمایشی مانند پتو و مواد غذایی و به ویژه آب نیاز دارند.

امیر سرتیپ محمودی بیان کرد: در منطقه کنارک اسکان‌های اضطراری تعبیه شده و هم اکنون در حال تخلیه مسیر‌های آب و منافذ آب گرفته هستیم.

وی با بیان اینکه آب در اکثر مناطق فروکش کرده است گفت: ما با کمک‌های مردمی و دولتی آشپزخانه‌های صحرایی ایجاد کردیم و ارتش در برخی روستا‌ها برای خدمات و پشتیبانی بهتر ۱۰ نفربر ارسال کرده است.

۶۰ سورتی پرواز بالگرد‌های هوانیروز برای امدادرسانی به سیل‌زدگان
امیر سرتیپ دوم خلبان یوسف قربانی فرمانده هوانیروز ارتش گفت: هم اکنون تعداد ۶ فروند بالگرد هوانیروز در منطقه سیل زده حضور دارند.

وی گفت: برخی از مناطق روستایی در حادثه سیل خسارت بسیار زیادی را متحمل شدند، تخریب پل‌های ارتباطی، مسدود شدن راه‌ها و معابر و آب گرفتگی راه‌های زمینی موجب شد تا امداد رسانی به صورت هوایی انجام شود، بالگرد‌های هوانیروز با ۶۰ سورتی پرواز در قالب ۵۰ نفر ساعت در مناطق صعب العبور خدمات ارزنده‌ای را به مردم منطقه ارائه کرده است.

امیر قربانی گفت: وظیفه هوانیروز در چنین شرایطی کمک به مردم است، بالگرد‌های هوانیروز کار‌های غیر ممکن را در امداد و نجات ممکن می‌کند.

فرمانده هوانیروز تاکید کرد: در حال حاضر کمک‌های مردمی، هلال احمر، ارتش و لوازم بهداشتی و دارویی را به مناطق صعب العبور ارسال می‌کنیم تا زمانی که نیاز باشد در منطقه حضور خواهیم داشت.

وی افزود: در حال حاضر پایگاه هوانیروز کرمان در آماده باش کامل قرار دارد و چنانچه نیاز به بالگرد‌های بیشتری باشد بلافاصله به مناطق سیل زده اعزام خواهد شد.

امیر قربانی خاطرنشان کرد: مردم منطقه بسیار ولایت مدار هستند با توجه به مشکلات پیش آمده همچنان پای ولایت ایستاده اند و مردمی قانع هستند، ما نیز تا آخرین لحظه در کنارشان خواهیم ماند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *