صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سردی‌ها کدامند؟!؛ اسراری که دانشنامه میزان به آن می‌پردازد

۲۷ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۵:۰۱
کد خبر: ۵۸۷۶۷۰
خوردن برخی از خوراکی‌های با طبع سرد که به آن‌ها سردی هم گفته می‌شود می‌تواند سبب سردی کردن افراد و دل درد شود که با شناخت آن‌ها می‌توان از این امر جلوگیری کرد.

 به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرد مزاج‌ها یا افراد دارای طبع سرد نیز همانند سایر افراد دارای خصوصیات و بخور و نخور‌هایی هستند که اگر رعایت شود زندگی فرد را بهبود می‌بخشد.

از خصوصیات این افراد می‌توان گفت که آن‌ها معمولا، سفید پوست، ضعیف و خواب‌آلود هستند و از کمبود انرژی رنج می‌برند.

این افراد در هوای سرد به راحتی گرم نمی‌شوند و میل بسیار زیادی به خواب دارند.

افراد دارای طبع سرد، معمولاً خونسرد هستند و درون‌گرا بودن از خصوصیات رفتاری آنهاست.

خوراکی‌های مناسب سرد مزاج‌ها

معمولا غذا‌هایی که برای این افراد توصیه می‌شود بیشتر بصورت مایع و آبکی است، در نتیجه غذا‌هایی همانند آبگوشت، انواع سوپ و انواع آش‌های سنتی برای آن‌ها مفید است.

مصرف شیربرنج و شله‌زرد نیز برای این گروه از افراد مناسب است و انواع پلو و خورشت‌های سنتی مثل خورشت قیمه، قورمه سبزی، فسنجان و ... بیشتر میل کنند.

میوه‌هایی از قبیل، انواع مرکبات، انار، شاه توت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، خربزه، هندوانه، گرمک، توت، انجیر، انگور و انبه برای افراد با طبع سرد بیشتر توصیه می‌شود.

کاهو، اسفناج، انواع جوانه‌ها مثل جوانه گندم و جو برای این گروه از افراد مفید بوده و در مورد لبنیات نیز محدودیتی برای آن‌ها وجود ندارد و بهتر است این افراد شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر و خامه مصرف کنند.

نوشیدنی‌هایی همانند، خاکشیر، عناب، بابونه، ترنجبین، شیر خشت، زرشک و آلبالو نیز برای افراد با مزاج سرد توصیه می‌شود و از طرفی مصرف غذا‌های بسیار سرخ کردنی، تند و پرادویه برای این افراد توصیه نمی‌شود.

اصطلاح سردی کردن افراد به چه معناست؟

اصطلاح سردی کردن در افراد معمولا برای دل‌درد، دل‌پیچه و گاهی هم حالت تهوع بعد از زیاده‌روی در مصرف خوراکی‌هایی با طبع سرد و خشک یا سرد و تر به کار می‌رود.

جالب است بدانید؛ فصل‌های بهار و تابستان، فصل میوه‌های با طبع سرد هستند و افراد بیشتر سردی را تجربه می‌کنند.

معرفی خوراکی‌های سرد

  • لبنیات

تقریبا تمام لبنیات‌ها بجز پنیر کهنه، شیر محلی تازه، کره و ماست چکیده، طبع سردی دارند.

در میان لبنیات، پنیر تازه، خامه، دوغ، سرشیر، شیر پاستوریزه و ماست معمولی، طبع سرد و‌تر دارند و کشک و قره‌قروت طبعشان سرد و خشک است.

  • ریشه‌های مختلف

تمام ریشه‌ها همانند پیاز، سیر، موسیر و هویج، طبع گرمی دارند و تنها ریشه پرمصرف با طبع سرد و تر، سیب‌زمینی است!

شاید به همین دلیل است که برخی افراد با مصرف سیب‌زمینی دچار دل‌درد می‌شوند و سردی‌شان می‌کند، باید آن را با مصلح‌هایش مثل دارچین، زنجبیل و آویشن بخورند.

  • انواع توت‌ها

طبع توت‌ها با یکدیگر متفاوت است؛ مثلا طبع تمشک و شاه‌توت، سرد و خشک است.

توت‌فرنگی طبع سرد و تری دارد و طبع توت‌های سفید هم گرم و‌تر است. باید تمشک، توت‌فرنگی و شاه‌توت را با عسل مصرف کنید تا طبعشان متعادل شود.

  • صیفی جات

خیار بوته‌ای طبع سرد و تری دارد، اما طبع خیار چنبر، گرم و‌تر است بنابراین افرادی که با خوردن خیار معمولی سردی‌شان می‌کند یا می‌توانند از خیار چنبر به جای آن استفاده کنند یا خیار بوته‌ای را با نمک، رازیانه، مویز، عسل یا زیره بخورند.

البته در میان خالی از لطف نیست که بدانید؛ پوست کندن خیار بوته‌ای راه ساده‌تری برای تعدیل سردی طبع آن است. گوجه‌فرنگی هم طبع سرد و تری دارد و بهترین مصلح آن روغن زیتون است. می‌توانید به سالاد شیرازی برای تعدیل سردی طبع آن مقداری پیاز، نمک، روغن زیتون و زیره اضافه کنید.

بجز هندوانه و کدو که طبعشان سرد و‌تر است، سایر صیفی‌های پرمصرف مانند طالبی، خربزه، گرمک و حتی بادمجان، طبع گرمی دارند. عسل، بهترین مصلح هندوانه است و زیره، نعناع، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره و نمک هم جزو مصلحات کدو محسوب می‌شوند.

  • میوه‌ها

برخی از میوه‌ها که اتفاقا به علت ریز و خوش‌خوراک بودن، طرفداران زیادی هم دارند و زیاد مصرف می‌شوند، مزاج سردی دارند.

این میوه‌ها عبارتند از؛ طبع آلبالو، زالزالک، زغال‌اخته و ازگیل، سرد و خشک است. آلو، دارابی، زردآلو، شفتالو، شلیل، کیوی و هلو هم طبع سرد و تری دارند. بین میوه‌های پرمصرف، گیلاس و گلابی دارای مزاج گرم و‌تر هستند.

  • گوشت‌ها

تقریبا تمام گوشت‌ها جز گوشت بز، ماهی، سیرابی و قلوه، طبع گرمی دارند. مزاج ماهی هم سرد و‌تر است و از این رو برخی افراد پس از خوردن ماهی، سیرابی و قلوه، دل‌درد می‌گیرند و به اصطلاح سردی‌شان می‌کند.

  • ادویه‌ها

برخی از ادویه‌ها در آشپزخانه ما ایرانی‌ها کاربرد بیشتری دارند که شناخت آن‌ها و مصلح هریک در استفاده بهتر و سلامت بدن نقش مهمی دارد و در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  1. زردچوبه؛ این ادویه پرطرفدار مزاج گرم و خشک دارد و آبلیمو بعنوان مصلح آن در طب سنتی مطرح شده است.
  2. زنجبیل نیز جزو دیگر ادویه‌های با طبع گرم و خشک است و می‌توان از عسل و روغن بادام برای تعدیل طبع آن کمک گرفت.
  3. هل و خردل نیز هردو گرم و خشک هستند و می‌توان مزاج آن‌ها را با کتیرا تعدیل کرد.
  4. دارچین هم از دیگر ادویه‌های مورد علاقه ما ایرانی‌ها و با مزاج گرم و خشک است که روغن بادام، کاسنی و سرکه جزو مصلح‌های دارچین محسوب می‌شوند. فلفل نیز مزاج گرم و خشکی دارد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *