اطلاعاتی پیرامون غذاهای گرم و خشک برای لاغری در دانشنامه میزان
به گزارش گروه فضای مجازی ، پیش از اینکه این بحث را آغاز کنیم، بهتر است گذری به بررسی و معرفی طبع گرم داشته باشیم و ابتدا از خصوصیات افراد دارای این طبع آغاز میکنیم؛ افرادی که دارای طبع گرم هستند، خوشبرخورد و خوشروتر هستند، اما زود عصبی میشوند، پس مراقب باشید!
این افراد معمولا همیشه احساس گرما میکنند و زود داغ میشوند و از طرفی در صورت زیادهروی در مصرف شیرینیجات دچار جوش و خارش بدن میشوند و باید بدانید، تمایل آنها به مصرف آب بسیار زیاد است.
بدن افراد دارای طبع گرم، در هوای سرد به راحتی گرم میشود، اما متاسفانه از طرف دیگر خنک شدن آنها در هوای گرم به راحتی قابل انجام نیست.
این افراد پرانرژی، برونگرا و فعال هستند و احساسات خود را سریع بروز میدهند.
جالب است بدانید، از لحاظ علمی ثابت شده است غذاهای گرم بر سیستم اعصاب سمپاتیک تأثیر گذاشته و غذاهای سرد سیستم پاراسمپاتیک را فعال میکنند، حتما این را نیز میدانید که؛ سیستم سمپاتیک همراه با افزایش ضربان قلب و پرخون شدن اندامها بوده و خاصیت تحریککننده و فعالکننده بر اغلب اندامها دارد.
رژیم لاغری با طب سنتی
افراد دارای اضافه وزن و یا همان چاق بهتر است برای کاهش وزن یا لاغری، متناسب با مزاج خود غذا مصرف کنند، زیرا انطباق رژیم غذایی با مزاج فرد، سبب ایجاد تعادل وزنی میشود، در حقیقت، آدمهای چاق، برای لاغری، باید از مصرف مواد غذایی همانند، کربوهیدراتهای پیچیده و چربی ها، خوداری کنند و از طرف دیگر کیفیت رژیم عذایی خودشان را بسمت غذاهایی با طبع گرم ببرند.
البته با وجود این توصیهها باید بدانید که؛ خوردن غذا در هر منطقه جغرافیایی، تاثیر منحصر به فرد خودش را در ایجاد توازن بدن دارد و با کمی دقت متوجه میشویم، که این مسئله در رسم و رسومات و آداب خوردن غذای ما ایرانیها بخوبی رعایت میشود.
اما در ادامه یک مثال برای درک بهتر این موضوع ذکر شده است؛
در جنوب ایران که منطقهای گرم وتر است خوراک قلیه ماهی را با تمبر هندی میخورند، یا در نواحی گرم و خشک مثل یزد و کرمان در زمستانها که هوایی سرد و خشک دارد، از پشمک و قوتی و زیره و پسته بهره میبرند و کلا خوردن دارچین با گوشت، یا سماق با کباب کوبیده، گلپر با باقلا، نعناع با ماست یا گردو با پنیر از این دست نکات تغذیهای سفره ایرانی است.