نقد بیپرده تیم امید به بهانه حذف از انتخابی المپیک؛ چه کسی مقصر نیست؟!
با این حال و با توجه به حذف ایران از ادامه رقابتها و قطعی شدن نرفتن تیم امید به المپیک، جای چند انتقاد صریح به تیم امید، کادر فنی و مسئولان ورزش و فوتبال کشور وارد است.
تیم امید در شرایطی نتوانست به دور بعدی این رقابتها برود تا برای کسب سهمیه المپیک تلاش کند، که از این تیم حمایت بیشماری قبل از آغاز رقابتهای قهرمانی زیر ۲۳ سال در تایلند صورت گرفت. از حمایت صمیمانه و روحی مردم و فوتبالدوستان تا کمکهای نقدی کمیته ملی المپیک و برنامههای منظم فدراسیون فوتبال.
در حذف تیم امید از این رقابتها ابتدا فدراسیون فوتبال و بعد حمید استیلی به عنوان نفر اول کادر فنی مقصر هستند. فدراسیون به این دلیل مقصر است که طی ماههای گذشته سرمربی تیم امید بارها تغییر کرده و واژه ثبات با نیمکت تیم امید به نوعی قهر کرده بود. از آمدن و رفتن کرانچار تا ماجراهای فرهاد مجیدی با تیم امید همه باعث شد این تیم فرصتهای زیادی را از ماهها قبل از دست بدهد. روزهایی که تیم ایران وقت تلف میکرد و حریفان باقدرت در حال آمادهسازی بودند. البته انتخاب استیلی به عنوان سرمربی تیم امید آنهم در آستانه چنین رقابتهای مهمی، در نوع خود اتفاق عجیبی بود.
استیلی که پیش از این هم کارنامه چندان درخشانی در مربیگری نداشت با این هدف سرمربی تیم امید شد که شناخت خوبی از بازیکنان این تیم دارد و با آنها ارتباط صمیمانهای برقرار کرده است. این در شرایطی است که به نظر میرسد فدراسیون فوتبال در آن زمان نگاه فنی به موضوع نداشته و فقط نزدیک بودن استیلی با بازیکنان را عاملی برای انتخاب سرمربی تیم امید میدانسته است.
با این حال خود حمید استیلی هم در این ماجراها و حذف تیم امید بیتقصیر نیست. سرمربی تیم امید علیرغم تجربیاتی که خود و اعضای باتجربه کادر فنیاش داشتند در بازیهای تیم امید در رقابتهای قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا نشان داد واقعا مربی خوبی نیست.
استیلی در این رقابتها دقیقا در بازی تیم امید مقابل ازبکستان و نیمه اول بازی با کرهجنوبی با چینش اشتباه بازیکنان، هم تیم خود را در زمین فلج کرده بود و هم موقعیتهای زیادی در اختیار حریفان خود قرار میداد. برای مثال قرار دادن امید نورافکن در خط دفاعی به جای هافبک دفاعی، مهدی مهدیخانی در هافبک دفاعی به جای خط حمله و... از جمله اشتباهات عجیب تاکتیکی استیلی بود که از فردی با تجربیات او چنین چیزی بعید به نظر میرسید.
با این حال از نیمه دوم بازی با کرهجنوبی کادر فنی که به نظر میرسید کمکم متوجه اشتباه خود در چینش بازیکنان شده، مهدیخانی و نورافکن را وارد فازهای تهاجمیتر کرد و دیدیم که چقدر تیم امید در نیمه دوم توانست نمایش بهتری نسبت به نیمه اول داشته باشد. در بازی با چین هم کادر فنی نورافکن را در هافبک دفاعی قرار داد. جایی که پست تخصصی نورافکن است و در این پست حالا ستاره لیگ برتر و سپاهان است.
مورد بعدی در این خصوص عدم استفاده از مهدی قائدی در جا و زمانهای درست بود. قائدی که آقای گل لیگ برتر و ستاره این فصل فوتبال ایران بوده، در شرایطی که انتظار داشتیم یکی از ستارههای تیم ایران در مسابقات تایلند باشد در بازی اول روی نیمکت قرار گرفت و نیمه دوم به بازی آمد، در بازی دوم با کرهجنوبی در ترکیب بود و نیمه دوم تعویض شد و در بازی سوم هم مقابل چین کار را از روی نیمکت آغاز کرد و در نیمه دوم به میدان آمد. یکی از دلایل عدم درخشش قائدی در این مسابقات فرصت بازی کمی بود که به این بازیکن میرسید. دلیل دوم عدم درخشش قائدی این بود که برای مثال وقتی این بازیکن در بازی با کرهجنوبی از ابتدا در ترکیب بود، حتی یک موقعیت ۱۰۰ درصد هم نصیبش نشد که بتواند گلزنی کند. همین باعث شد وی نتواند تواناییهای خود را به خوبی نشان دهد.
مورد بعدی، تصمیم عجیب کادر فنی برای نبردن عارف غلامی به این رقابتها بود. غلامی که نشان داده مدافع مطمئنی است در لیگ نوزدهم یکی از عوامل موفقیت و ستارههای استقلال بوده و اینکه چرا او به این مسابقات نرفته تا باری از روی دوش تیم بردارد و نورافکن یک خط جلوتر بازی کند، خود جای سوال دارد. البته هرچند این بازیکن به دلیل بیانصباطی به اردوی تیم امید دعوت نشد، اما میشد با نرمش بیشتر و جریمه این بازیکن به صورتهای دیگر از توانایی فنی بالای او در این مسابقات استفاده کرد.
همه این اتفاقات که شاید فقط به بخشی از آن اشاره کرده باشیم باعث شد تا حسرت نرفتن به المپیک ۴۸ ساله شود. با این شرایط در حالی که استیلی هم از مردم بابت اتفاق رخ داده عذرخواهی کرده، اما در وضعیت فعلی تیم امید و حسرتی که دوباره به دل فوتبالدوستان ماند باید منتظر ماند و دید واکنش فدراسیون فوتبال به این ماجرا چیست.
- بیشتر بخوانید:
- پایان رویای المپیک برای فوتبال ایران؛ حسرت به دل ماندیم!