صالحیامیری: مواضع خود را درباره جودو به باخ منعکس کردیم
وی در ابتدا اظهار داشت: بر اساس جمعبندیهایی که داشتیم تصمیم گرفتیم با مقامات بلندپایه کمیته بینالمللی المپیک داشته باشیم. در روزهای جمعه و شنبه ۳ دور مذاکره با مدیران ارشد این کمیته مذاکره داشتیم.
موضع کمیته بینالمللی المپیک حمایت از ورزش کشور بود
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: عمده بحث ما المپیک ۲۰۲۰ بود و موانع و مشکلاتی که داشتیم را مطرح کردیم که یکی از این موارد انتقال پول بود. موضع کمیته بینالمللی المپیک حمایت از ورزش کشور بود و باخ گفت که انتظار دارد ورزش ایران در المپیک بدرخشد.
مواضع خود را درباره جودو به باخ منعکس کردیم
صالحیامیری تصریح کرد: سوالاتی درباره جودو داشتند که ما پاسخ دادیم و گفتیم که رئیس فدراسیون جهانی جودو به دنبال مشکلسازی برای جودو کشور است و مدارک خود را به دادگاه عالی ورزش ارسال کردیم. مواضع خود را درباره جودو به باخ منعکس کردیم. همچنان اعتقاد داریم تعلیق جودو کشور غیراخلاقی و ظالمانه بوده است. فشار یک فدراسیون جهانی برای جدا کردن یک ملیپوش یک مداخله در فرایند فدراسیون جودو ایران بود. باخ گفت که منتظر نتیجه دادگاه عالی ورزش خواهد ماند.
هیچکدام از ورزشکارانی که مهاجرت کردهاند مشکلی برای بازگشت به ایران ندارند
وی افزود: درباره موزه و تاریخ شفاهی هم بحثهایی داشتیم. راجع به برخی ورزشکاران که مهاجرت کردهاند توضیح دادیم و گفتیم ما نباید مانع مهاجرت ورزشکاران شویم. در فوتبال لژیونرهایی حضور دارند که مشکلی هم در این خصوص ندارند. وزیر ورزش گفت که هیچکدام از ورزشکارانی که مهاجرت کردهاند مشکلی برای بازگشت به ایران ندارند. مهاجرت پدیده منفی نیست و میتواند یک کسب تجربه باشد.مهاجرت یک موضوع انتزاعی در ورزش نیست و هزاران نفر به خارج از کشور مهاجرت میکنند و از این تعداد چند نفری هم از ورزش هستند. باید شرایط را برای بازگشت ورزشکاران به ایران فراهم کنیم. سومین دیدار را با رئیس فدراسیون جهانی تکواندو داشتم. با لالوویچ هم دیدار کردم و او گفت که کشتی در دنیا بدون ایران معنا ندارد. ۳ بار حمایت خود را از کشتی ایران تکرار کرد.
اگر حاشیه وارد ورزش قهرمانی نشود در المپیک درخشش زیادی خواهیم داشت
رئیس کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: ملاقاتی هم با رئیس فدراسیون جهانی شمشیربازی داشتیم و او هم قول سفر به ایران داشت. با رئیس فدراسیون هاکی روی یخ دیدار کردیم و در مجموع این سفر در جهات تحکیم روابط کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با کمیته بینالمللی المپیک و فدراسیونهای جهانی بود. عدهای تلاش میکنند فضا را آلوده کنند. ما در چنین شرایط انتظار داریم فضای عمومی را برای ورزشکاران و مربیان آرام نگه دارند. اگر حاشیه وارد ورزش قهرمانی نشود در المپیک درخشش زیادی خواهیم داشت. برای اولین بار کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش را به نهادهای بینالمللی اعلام کردیم و باخ هم به این نکته اشاره کرد. ما از کمیته بینالمللی درخواست کمک مالی و تجهیزات کردیم و این مسئله نیازمند برنامه و تلاش است.
ورزشکارانی که از ایران رفتهاند بالاخره به کشورشان برمیگردند
صالحیامیری ادامه داد: باید دیپلماسی ورزشی کشور رونق پیدا کند و هدف از این کار هم آگاهسازی، شفافسازی و اقناعسازی است. ما بر سیاستهای حاکم بر نظام اسلام تاکیدهای زیادی داشتیم. ورزشکارانی که از ایران رفتهاند یک قهر مقطعی است و بالاخره به کشورشان برمیگردند.
آییننامه کمیسیون ورزشکاران ایراد دارد
وی در مورد اتفاقات اخیر در کمیسیون ورزشکاران و اختلاف و چند دستگی در این کمیسیون تاکید کرد: کمیسیون ورزشکاران یکی از کمیسیونهای جدی کمیته است. در یکسال گذشته فعالیتهای کمیسیون کمرنگ شد و تقاضا کردم که کمیسیون فعال شود. طی دو مرحله اعضا از کمیسیون استعفا کردند. آییننامه کمیسیون ایراد دارد و مشخص نیست جلسات کمیسیون با چند نفر رسمیت پیدا میکند. با IOC مکاتبه کردیم و ۴ پیشنهاد دادیم. با استعفای اعضای کمیسیون مخالفت کردم. منتظر پاسخ کمیته بینالمللی المپیک هستم. علت انتخاب سعید معروف این بود که والیبال در انتخابات کمیسیون ورزشکاران را بالایی دارد. ضمن اینکه معروف چهره شناخته شدهای است و زبان انگلیسی هم به خوبی میداند.
نظری درباره کاندیداتوری مسئولان وزارت ورزش در انتخابات فدراسیونها ندارم
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد حضور مسئولان وزارت ورزش در انتخابات فدراسیونهای ورزشی گفت: درباره کاندیداتوری مسئولان وزارت ورزش در انتخابات فدراسیونها نظری ندارم چون این موضوع میتواند به وفاق وزارت و کمیته ضربه برساند.
صالحیامیری عنوان کرد: در راستای تشویق قهرمانان تصمیم گرفته شد که مدالآوران به استخدام وزارت در بیایند اما این موضوع به این معنا نیست که پشت میز بنشینند و بر اساس تواناییهایشان از آنها استفاده شود. درباره پرچمدار کاروان ایران هم برای المپیک هنوز تصمیمگیری نشده است.