فعال شدن «مکانیسم ماشه» چه پیامدهایی برای اروپا خواهد داشت؟
وی با اشاره به بیانیه اخیر کشورهای اروپایی در خصوص مکانیسم ماشه افزود: اروپا پیش از این خود را به عنوان قدرت موازنهای بین ایران و آمریکا معرفی کرده ایت و امروز مسئول است در برابر این ادعا پاسخگو باشد، اما گویا هنوز نتوانسته است راهبرد دقیق سیاسی نظامی و اقتصادی مناسبی را تعریف کند.
دبیر علمی همایش پیامدهای منطقهای و بینالمللی ترور سردار سلیمانی بیان داشت: فرانسه، بریتانیا و آلمان برای کشیدن ماشه تحریمهای نهایی علیه ایران بیانیه مشترکی صادر کردند و مدعی شدند این اقدام به معنی پیوستن آنها به جبهه ترامپ برای فشار حداکثری علیه ایران نیست و در واکنش به انتقام سخت ایران علیه آمریکا هم نیست. جهت سوزاندن لاشه برجام هم نیست.
وی افزود: آنچه هر انسانی به عینه میبیند رویکرد عملی اروپا تسلیم در برابر یکجانبه گرایی آمریکا با نادیده گرفتن تحریمهای ناعادلانه علیه ایران است که اقدام متقابل تهران را در کاهش تعهدات برجامی خود، همزمان با ناتوانی نظام بین الملل در مقابله با قوانین فرامرزی آمریکایی برانگیخت.
اکبری تصریح کرد: اروپا نپذیرفته است تحولاتی در نظام بین الملل در جریان است و بازی دو طرفه اش از یکسو با تظاهر به جانبداری از ایران و از سوی دیگر همگرایی با آمریکا نمیتواند صلح و ثبات را حفظ کند. اروپا هنوز به این باور نرسیدهاند که برای حفظ امنیت و ثبات خود ناگزیر است به انتخاب بین ایران و آمریکا دست بزند و باید قبول کند دنیا نمیتواند با اقدامات یکجانبه آمریکا اداره شود.
وی تاکید کرد: یکجانبه گرایی فراقانونی، امروز برجام و فردا هر نظم و قانونی را به هم میزند. اروپا بابد انتخاب کند مایل است در آتش هرج و مرج بحرانی که به زودی مرزهای غرب آسیا را به مقصد پایتختهای اروپا ترک خواهند کرد، بسوزد یا انتخاب کند براساس جغرافیای خود، درست مثل ایران با در نظر گرفتن بحرانهایی که به دلیل ماهیت ژئوپولتیک جدید جهانی، چارچوبهای امنیتی، منطقهای و بین المللی را ایجاب میکنند حق دفاع از منافع خود را حفظ کند.
دبیر علمی همایش پیامدهای منطقهای و بین المللی ترور سردار سلیمانی تاکید کرد: حفظ اروپا از بحرانهایی نظیر جابجایی اجباری انسانی، تروریسم و رشد بنیادگرایی است، این به آن معناست که ایران هم حق حفاظت از خود در چارچوب منطقهای را دارد.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: ایران اولین کشور در جهان بود که خطر بنیاد گرایی اسلامی را درک و در مراکز پژوهشی کالبد شکافی کرد. ایران با شناخت این تهدید صلح و امنیت بین المللی در مبارزه با داعش و اسلاف آن همواره در خط مقدم بوده است.
اکبری بیان داشت: آنچه امروز ایران از اروپا انتظار دارد پاسخگویی عملگرایانه آنها در قبال تعهدات بین المللی در چارچوب برجام است.
وی در پایان گفت: در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه چه به عنوان یک اقدام نمادین برای کاهش فشار ترامپ بر اروپا و چه برای افزایش فشارها بر ایران، ایران آن را اقدامی خصمانه علیه منافع ملی و صلح و امنیت بین المللی تلقی خواهد کرد و از آن پس ایران و متحدان گفتمانیاش، هیچ تعهدی در برابر امنیت اروپا نخواهند داشت.