نگاهی به مصرف آنتی بیوتیک در کشور
وی ادامه داد: ایران جزء کشورهایی است که مصرف بالای آنتی بیوتیکها را دارد و اکنون ۹۵ درصد تولید داخلی این داروها خوراکی بوده و پنج درصد تزریقی است.
شانه ساز اظهار داشت: مصرف زیاد آنتی بیوتیکها باعث مقاوم شدن میکروبها شده و در این زمینه بسیار نگران هستیم، لازم است کارهایی زیادی از جمله آموزش برای مصرف منطقی آنتیبیوتیکها در کشور انجام شود.
معاون وزیر بهداشت افزود: امسال ۶۰ درصد بیش از سال گذشته واکسن آنفلوآنزا در کشور مصرف شده است در حالی که برای پیشگیری از این بیماری راههای بهتری غیر از واکسن وجود دارد.
برخی پژوهشگران بر این باورند که گسترش مقاومت میکروبی به آنتی بیوتیکها نه تنها از تجویز و استفاده غیرضروری این ترکیبات در انسان بلکه از مصرف گسترده داروهای ضدمیکروبی در دامپزشکی که موجب انتقال این گونه از باکتریهای بیماریزا از دام به عاملهای بیماری زا انسانی بوده، حاصل میشود.
- بیشتربخوانید:
- درد هر قسمت از شکم نشانه چیست؟
تفاوت عمده بین مقاومت میکروبی به داروهای ضدمیکروبی در انسان و دام، در این نکته نهفته است که مقاومت میکروبی در انسان، فرد را تحت تاثیر قرار داده، در حالی که مقاومت میکروبی در دام به دلیل مصرف فرآوردههای خام دامی توسط انسان، جمعیت کثیری را از طریق انتقال، در معرض باکتریهای مقاوم قرار داده است و همچنین ترکیبات آنتی بیوتیکی که برای درمان بیماریهای عفونی برای دام تجویز میشوند، باعث انباشتگی دارو و باقیماندههای دارویی در فرآوردههای خام دامی میشوند.