نگاهی به مسابقات کشتی آزاد جام تختی؛ جام چهلم بستری برای عرض اندام جوانان
آنچه مهم است نگاه و هدفی بود که در پس برگزاری جام تختی وجود داشت و کادرفنی تیمملی کشتی آزاد و مدیر فنی با علم به اینکه این دوره از رقابتها با استقبال تیمهای خارجی مواجه نخواهد شد، بستر را برای یک رقابت تمام عیار بین مدعیان داخلی مهیا کردند و در این بین تعدادی از جوانان توانستند خودی نشان بدهند و توانمندیهای خود را به رخ بکشند.
یکی از همین جوانها محمد سرلک بود که در غیاب رضا اطری توانست به مدال طلای وزن اول بوسه بزند. شاید در ابتدای این رقابتها که کسی فکر نمیکرد در حضور آرسن هاراتونیان ارمنستانی دارنده مدال طلای جوانان جهان و قهرمان بزرگسالان اروپا، مدال طلای این وزن به شخص دیگری برسد.
مخصوصا اینکه همین چند ماه پیش هاراتونیان در رقابتهای لیگ به راحتی و با اختلافی چشمگیر از سد نماینده کشورمان گذشته بود، اما سرلک که هرگز خود را به برد و باختهای گذشته محدود نکرده بود با کشتیهای بسیار حساب شده و فنیاش نشان داد که مسیر پیشرفت را به درستی در پیش گرفته است و دل به موفقیتهای مقطعی در ردههای سنی جوانان و امیدها نبسته است.
این کشتیگیر جوان لرستانی با غلبه بر کشتیگیران مطرحی، چون مجید داستان و هاراتونیان نشان داد که اهداف بزرگی را در سر میپروراند و حتی در صدد است تا دوبنده تیمملی را از اطری بقاپد و حضوری موفق را در المپیک توکیو تجربه کند. البته این اتفاق همانقدر که در سخن ساده به نظر میرسد، اما در مقام عمل مرد میدان میخواهد و عزمی برای جنگیدن با بهترین وزن اولی حال حاضر ایران یعنی رضا اطری و متعاقب آن پنجه در پنجه انداختن با کشتیگیران تا بن دندان مسلح روس، ژاپن، آذربایجان، گرجستان، هند، کره شمالی و سایر مدعیانی که در سالهای اخیر مدالهای رنگارنگ از تورنمنتهای بزرگ را به سینه زدهاند.
نام دیگری که میتوانیم به عنوان یک پدیده یا جوان آیندهدار به آن اشاره کنیم امیرحسین حسینی است. کشتیگیر پرتلاش و فکوری که روی تشک مبارزه جز پیروزی به هیچ چیز دیگری فکر نمیکند و برای رسیدن به این هدف حتی لحظهای پا پس نمیکشد و در تمام لحظات مبارزه در قامت یک کشتیگیر متفکر همواره چهرهای هجومی به خود دارد و هرگز به نام و آوازه حریفان توجه نمیکند. حسینی که در ردههای سنی جوانان و زیر ۲۳ سال دو بار در پای سکو متوقف شده و در جایگاه پنجم ایستاده است حالا در صدد است تا مدال طلایش در رقابتهای جوانان آسیا را اینبار در رده سنی بزرگسالان و در رقابتهای قهرمانی آسیا در هندوستان تکرار کند تا رفته رفته خود را به عنوان مرد شماره یک این وزن برای مسابقات مهمتر معرفی کرده و مجوز حضور در مسابقات مهمی مانند رقابتهای قهرمانی جهان را از کادرفنی دریافت کند. البته امسال رقابتهای قهرمانی جهان در اوزان غیر المپیکی برگزار نخواهد شد و کشتیگیرانی مانند حسینی، سوادکوهی و حتی محمدجواد ابراهیمی فعلا باید تمام تمرکز خود را به موفقیت در رقابتهای قهرمانی آسیا معطوف کنند.
علی سوادکوهی هم جوان دیگری است که در این دوره از رقابتها بسیار قلدر و گردن کلفت ظاهر شد و موفق شد در حضور چهره مطرحی، چون امید حسنتبار به مدال طلای وزن ۷۹ کیلوگرم برسد. حسنتبار که در این دوره از رقابتها مقابل امیرحسین کاووسی تن به شکست داد به قدری از این شکست ناراحت شد که علیرغم فینالیست شدن کاووسی، هیچ رغبتی برای ادامه دادن به مبارزات و کسب مدال برنز از خود نشان نداد و از ادامه رقابتها انصراف داد. کاووسی هم با کسب مدال نقره این وزن، غلبه بر حسنتبار و همچنین رقابت بسیار نزدیکی که در دیدار پایانی مقابل سوادکوهی برگزار کرد، نشان داد که در اوج جوانی قادر به خلق نتایجی غیر منتظره است و پیروزی بر هیچ حریفی برای او محال و غیر ممکن نیست.
از نتایج مهمی هم که در چهلمین دوره رقابتهای جام تختی رقم خورد میتوانیم به پیروزی مجتبی گلیج مقابل علی شعبانی ملیپوش کشورمان در رقابتهای جهانی ۲۰۱۹ نورسلطان، باخت یداله محبی مقابل پرویز هادی، پیروزی مقتدارنه محمدجواد ابراهیمی مقابل ارشک محبی، پیروزی یکطرفه مصطفیحسینخانی مقابل سعید داداشپور، باخت رضا افضلی و عزتاله اکبری به ترتیب مقابل محمد نخودی و حسین شهبازی و خداحافظی این دو کشتیگیر از دنیای قهرمانی و همچنین پیروزی میثم نصیری مقابل امیرمحمد یزدانی و امیرحسین مقصودی اشاره کنیم.
گفتنی است رضا یزدانی دارنده ۴ مدال طلا و برنز جهان، قهرمان ۳ دوره بازیهای آسیایی و عضو تیمملی کشورمان در سه دوره المپیک هم با غیبت در رقابتهای جام تختی قید حضور در چهارمین المپیک دوران زندگیاش را زد تا بدین ترتیب طبق اتمام حجتی که سرمربی تیمملی و مدیرفنی تیمهای ملی کرده بودند، یزدانی هیچ شانسی برای کسب مدال المپیک نداشته باشد و احتمالا این کشتیگیر صاحبنام کشورمان با ویترینی پر و پیمان، اما خالی از مدال المپیک با دنیای قهرمانی خداحافظی کند.