صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تزریق نانوذرات مس؛ راهی برای درمان سرطان!

۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۹:۱۹
کد خبر: ۵۸۶۴۴۹
دانشمندان آلمانی در بررسی جدید خود توانستند موش‌های مبتلا به سرطان را با تزریق نانوذرات مس درمان کنند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، دانشمندان سعی دارند با استفاده از ذرات کوچک فلزی، سرطان را درمان کنند و جلوی بازگشت آن را بگیرند. آن‌ها طی یک آزمایش، به گروهی از موش‌های مبتلا به سرطان، ذرات اکسید مس را تزریق کردند.

اکسید مس، از مس و اکسیژن به دست می‌آید و پژوهشگران آن را به شکل نانوذراتی درآوردند که صد‌ها برابر کوچک‌تر از موی انسان هستند. آن‌ها هنگام شیمی‌درمانی موش‌ها، این ذرات را به تومور‌ها تزریق کردند.

دانشمندان پس از تزریق مشاهده کردند که سرطان به سرعت ناپدید می‌شود و هنگامی که دوباره سلول‌های سرطانی را به موش‌ها تزریق کردند، دریافتند که سیستم ایمنی، آن‌ها را تخریب می‌کند.

گام بعدی دانشمندان، آزمایش انسانی است و آن‌ها امیدوار هستند که این درمان بتواند در ۶۰ درصد سرطان‌ها، جایگزین شیمی‌درمانی شود.

پروفسور "استفان سونن" (Stefaan Soenen) و دکتر "بلا مانشیان" (Bella Manshian)، پژوهشگران "دانشگاه کاتولیک لون" (KU Leuven) در این باره گفتند: اگر مقدار زیادی از اکسید مس به بدن وارد شود، می‌تواند خطرناک باشد، اما اگر این ذرات، در مقیاس نانو و به صورت کنترل شده و ایمن به بدن تزریق شوند، می‌توانند سودمند باشند.

سونن افزود: تا جایی که من می‌دانم، این نخستین بار است که اکسید فلز، برای مقابله کارآمد با سلول‌های سرطانی در نمونه‌های زنده به کار می‌رود. ما در گام بعدی پژوهش قصد داریم نانوذراتی از فلزات دیگر ابداع کنیم تا اثر ذرات بر انواع سرطان شناسایی شوند.

موش‌های مورد استفاده در این پژوهش، به سرطان‌های ریه و روده مبتلا بودند، اما ایده دانشمندان این است که شاید بتوان از نانوذرات فلز برای درمان سرطان‌های پستان و تخمدان نیز استفاده کرد.

فلزات، موادی سمی برای سلول‌های زنده هستند و می‌توانند علاوه بر تخریب DNA و توقف تولید عادی سلول، آسیب‌های فیزیکی را نیز به همراه داشته باشند. همین موضوع، یکی از دلایل مضر بودن هوای آلوده و بروز بیماری است.

در هر حال پژوهشگران توانستند با مهار کردن مقدار کمی از این خطر و تزریق مستقیم آن به تومورها، رشد تومور‌ها را مختل کنند. آن‌ها با ادغام نانوذرات فلز و شیمی‌درمانی توانستند یک روش پزشکی برای رها کردن سیستم ایمنی بدن و افزایش توانایی گلبول‌های سفید برای تخریب تومور ارائه دهند.

 

 

منبع: ایسنا

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


برچسب ها: بیماری سرطان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *