صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بهره برداری از فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید ماهشهر

۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴:۲۱
کد خبر: ۵۸۶۲۰۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
محمدی گفت: فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید ماهشهر به عنوان بزرگ‌ترین واحد تولیدکننده ماده اولیه لاستیک (پلی بوتادین رابر) که کاربرد بسیاری در صنایع پایین‌دستی دارد به بهره‌برداری می‌رسد.
به گزارش گروه اقتصاد  به نقل از شانا بهزاد محمدی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید ماهشهر اظهار کرد: فردا (سه‌شنبه، ۲۴ دی‌ماه) فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید ماهشهر به عنوان بزرگ‌ترین واحد تولیدکننده ماده اولیه لاستیک (پلی بوتادین رابر) که کاربرد بسیاری در صنایع پایین‌دستی دارد به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با بیان اینکه با بهره‌برداری از فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید سالانه ۵۵ هزار تن محصول خاص پلیمری (پی‌بی‌آر) تولید خواهد شد، افزود: این محصول در صنایع تکمیلی پتروشیمی به‌ویژه صنایع تولید تایر و لاستیک دارای کاربرد‌های متعددی است و کشور را از واردات برخی از انواع (گریدهای) خاص پلیمری بی‌نیاز خواهد کرد.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اعلام اینکه از امروز تا پایان سال ۹۹ به‌طور میانگین هر ماه یک طرح پتروشیمی در کشور به بهره‌برداری می‌رسد، ادامه داد: در سه ماه باقیمانده از سال ۹۸ افزون بر فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید ماهشهر، طرح متانول کاوه به‌عنوان بزرگ‌ترین طرح پتروشیمی متانول جهان با ظرفیت سالانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن و طرح شیرین‌سازی، جداسازی و تولید متانول پتروشیمی بوشهر با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن به بهره‌برداری می‌رسد.

محمدی با بیان اینکه نزدیک به ۲ میلیارد دلار طرح پتروشیمی تا پایان سال ۹۸ به بهره‌برداری می‌رسد، اظهار کرد: در جهش دوم صنعت پتروشیمی که بهره‌برداری از طرح‌های آن تا آخر سال ۱۴۰۰ ادامه دارد در مجموع ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور از ۶۶ میلیون تن کنونی به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید و درآمد کشور از ۱۷ میلیارد دلار کنونی به ۲۵ میلیارد دلار در سال افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به جهش سوم صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۴ افزود: با تکمیل این گام ظرفیت این صنعت به بیش از ۱۳۰ میلیون تن خواهد رسید و درآمد کشور ۳۷ میلیارد دلار از محل صادرات محصولات پتروشیمی خواهد بود که عدد قابل توجهی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره تنوع محصولات صنعت پتروشیمی کشور گفت: گسترش دایره محصولات پتروشیمی یکی از برنامه‌هایی است که آن را دنبال می‌کنیم و با پایان جهش سوم صنعت پتروشیمی ۱۶ محصول جدید برای نخستین بار به سبد محصولات پتروشیمی ایران اضافه خواهد شد.

فاز دوم پتروشیمی تخت جمشید به عنوان یکی از بزرگ‌ترین واحد‌های تولیدکننده ماده اولیه تایر و لاستیک، فردا با حضور بهزاد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی و سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در ماهشهر افتتاح خواهد شد. این واحد، ظرفیت تولید سالانه ۵۵ هزار تن ماده اولیه لاستیک و تایر (پلی بوتادین رابر)، ۲۰ هزار تن لاتکس، ۵ هزار تن اس‌تی‌پی و ۱۸ هزار تن وی‌بی‌آر گرید اچ‌آی‌پی‌اس را خواهد داشت و یکی از طرح‌های پتروشیمی کشور است که با دانش بومی و به همت متخصصان داخلی در دوران تحریم در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *