صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قانون «اقدام متقابل در برابر آمریکا» از سوی روحانی برای اجرا ابلاغ شد

۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۴:۲۴
کد خبر: ۵۸۶۱۱۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس‌جمهور قانون اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان «سازمان تروریستی» توسط ایالات متحده آمریکا را ابلاغ کرد.

به گزارش گروه سیاسی ، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی قانون اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان «سازمان تروریستی» توسط ایالات متحده آمریکا را که در جلسه علنی روز سه شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۸ تصویب شد به دستگاه‌های ذی ربط ابلاغ کرد.

این قانون در سه ماده در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است.

بیشتر بخوانید:

فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی ساعت ۶:۴۵ صبح روز سه‌شنبه ۱۷ دی در محل فراکسیون در یک جلسه مشورتی طرح سه فوریتی «انتقام سخت» را بررسی و سپس راهی صحن علنی مجلس شورای اسلامی کرد.

نخستین گام
حمیدرضا حاجی‌بابایی در همان صبح سه‌شنبه ۱۷ دی به خبرنگار میزان گفت: اصلاح طرح سه فوریتی «قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا» در دستور کار قرار گرفته است و بر این اساس، ماده یک طرح بدین شرح اصلاح می‌شود «عبارت کلیه اعضای پنتاگون(وزارت جنگ آمریکا) و شرکت‌ها و مؤسسات وابسته و فرماندهان و آمران شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، قبل از عبارت «فرماندهی مرکزی آمریکا» (سنتکام)، نیرو‌ها و سازمان‌ها و یا نهاد‌های تحت اختیار این فرماندهی اضافه می‌شود».

حاجی بابایی تصریح کرد: در ماده ۲ این طرح - در ماده (۴) قانون، عبارت کلیه اعضای پنتاگون و شرکت‌ها و مؤسسات وابسته و فرماندهان و آمران شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، قبل از عبارت «فرماندهان ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا» (سنتکام) اضافه می‌شود.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی تاکید کرد: در ماده ۳ این طرح، دولت موظف است جهت تقویت بنیه دفاعی نیروی قدس سپاه پاسداران مبلغ ۲۰۰ میلیون یورو از طریق صندوق توسعه ملی در اختیار این نیرو قرار دهد.
 
تصویب کلیات طرح سه فوریتی
با این حال روز سه‌شنبه ۱۷ دی، مجلس در نخستین اقدام بررسی طرح سه فوریتی «قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا» را در دستور کار خود قرار داد و نمایندگان در جریان بررسی این طرح با سه فوریت آن موافقت کردند. در ادامه نمایندگان کلیات این طرح سه فوریتی را هم با ۲۳۳ رای موافق و اکثریت آرا و بدون حتی یک رأی ممتنع یا مخالف به تصویب رساندند. تا مقدمات «انتقام سخت» مهیا شود.
 
سپاه قدس تقویت می‌شود
در ادامه، اما الحاق یک ماده به ماده (۳) این طرح در دستور کار مجلس قرار گرفت که نمایندگان با اکثریت آرا با آن موافقت کردند. در ماده (۳) این طرح تاکید شده بود که دولت موظف است جهت تقویت بنیه دفاعی نیروی قدس سپاه پاسداران مبلغ دویست میلیون یورو از طریق صندوق توسعه ملی در اختیار این نیرو قرار دهد.
 
حضور آیت‌الله جنتی و اعضای شورای نگهبان در مجلس
رئیس مجلس پیرو اختصاص اعتبار برای این منظور در صحن علنی امروز مجلس گفت: برای تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی جهت تقویت بنیه دفاعی نیروی قدس سپاه پاسداران، اذن رهبر معظم انقلاب گرفته شده و قرار است که این اعتبار از قانون بودجه سال ۹۸ تخصیص یابد.
 

 
اما این پایان کار نبود و در ادامه رئیس مجلس از حضور فقها و حقوق‌دانان شورای نگهبان در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی خبر داد.  
 
لاریجانی تاکید کرد که فقها و حقوق‌دانان شورای نگهبان برای بررسی طرح سه فوریتی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده‌اند.  
 
تصویب طرح «انتقام سخت» 
پس از تصویب این طرح در مجلس فقها و حقوقدانان شورای نگهبان در مجلس تشکیل جلسه داده و مشغول بررسی مصوبه مجلس شدند. در این زمینه آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگهبان هم در مجلس شورای اسلامی حاضر شد. (بر اساس اصل نود و هفتم قانون اساسی و ماده ۸ آئین‌نامه داخلی مجلس، طرح‌های سه فوریتی باید با حضور اعضای شورای نگهبان در مجلس بررسی و تصویب شود).
 
 
مهر تائید
پس از گذشت یک ساعت از بررسی این موضوع از سوی اعضای شورای نگهبان در مجلس، احمد امیرآبادی‌فراهانی به خبرنگار میزان گفت: مصوبات مجلس درباره اصلاح «قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا» از سوی اعضای شورای نگهبان تایید شد. امیرآبادی‌فراهانی در ادامه گفت که به دلیل اهمیت این موضوع، دبیر شورای نگهبان هم در جلسه شورای نگهبان در مجلس حاضر شد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *