صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بارش بی سابقه در مناطق جنوبی/ ظرفیت سد‌های سیستان و بلوچستان تکمیل شد

۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۸۶۰۰۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
آقابیگی گفت: بارش‌های اخیر در استان‌های جنوبی کشور بی سابقه بوده و ظرفیت بسیاری از سد‌های استان سیستان و بلوچستان تکمیل شده است.
سیف‌الله آقابیگی مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد ؛ با اشاره به بارش‌های اخیر در استان‌های جنوبی کشور اظهار کرد: تعامل و هماهنگی مناسبی میان وزارت نیرو و سازمان هواشناسی برقرار است به گونه‌ای که متعاقب صدور هشدار از سوی سازمان هواشناسی مبنی بر افزایش بارش پیش بینی شده و احتمال جاری شدن سیلاب، جلسات متعددی در سطح کشور برگزار شد.

پیش بینی وقوع بارش های اخیر را داشتیم 

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: در این جلسات با مشارکت بخش‌های آب، آب و فاضلاب، توانیر، نیروگاه‌های برق حرارتی و برقابی شرایط مورد ارزیابی قرار گرفت و کار‌هایی که لازم بود قبل از وقوع بارش و سیلاب توسط همکاران در بخش‌های مختلف وزارت نیرو به عنوان اقدامات پیشگیرانه انجام شد.

وی افزود: این اقدامات متمرکز به منابع آبی، سد‌ها،  رودخانه‌ها و همچنین خطوط انتقال نیرو در نیروگاه‌ها است و حداکثر تهمیدات لازم اندیشیده شد. اکیپ‌های اجرایی و عوامل بهره برداری حداکثر آمادگی لازم را داشتند و بعد ازظهر روز چهارشنبه تمام برنامه ریزی ها  انجام و پیش بینی های لازم صورت گرفت.

آقابیگی بیان کرد: عمدتا در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، در مناطقی از بوشهر، استان خراسان جنوبی و رضوی شاهد بارش‌های قابل توجهی هستیم.

بارش در استان سیستان و بلوچستان به ۱۲۳.۵ میلی متر رسید 

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ابراز کرد: مطابق پیش بینی‌های صورت گرفته میزان بارندگی آمار قابل توجهی را نشان می‌دهد، به طوری که میزان بارش‌های کشور تا آخرین آمار‌ روز گذشته برای کل استان‌ها به ۱۲۳.۵ میلی متر رسید. بارش های دیروز نسبت به ابتدای مهر  ۹۸  رشدی معادل ۱۰ درصد و نسبت به متوسط سال گذشته رشد ۴۳ درصد را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در برخی از حوزه‌های درجه یک از جمله حوزه اصلی دریای مازندران و دریاچه ارومیه ما همچنان شاهد کاهش بارندگی نسبت به آمار بلند مدت هستیم، ولی استان‌های جنوبی ما عمدتا سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، خراسان، یزد و بوشهر به دلیل دریافت نزولات جوی تا امروز صبح بارش بی سابقه‌ای را ثبت کردند.

آقا بیگی مطرح کرد: در استان سیستان و بلوچستان ایستگاه باهوکلات، ایستگاه کهیر و پیر سهراب دارای اعداد قابل توجهی بودند، بطوریکه عدد ۹۳ میلی متری در این ایستگاه ها به ثبت رسید و حتی در برخی از ایستگاه بارش بالای ۲۰۰ میلی متر در یک هفته گزارش شده است.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ابراز کرد: در استان هرمزگان بعضی ایستگاه‌ها مانند شیخ آباد بیش از ۲۰۰ میلیمتر برای بازه زمانی ۱۹ تا ۲۲ مهر بارش دریافت کرده اند که عدد قابل توجه و بی سابقه‌ای است، میزان بارش در ایستگاه قشم ۱۹۵ میلی متر، ایستگاه شهربندرعباس ۱۶۳.۵ میلی متر و در ایستگاه چاه خرک ۱۵۹ میلیمتر ثبت شده است.

وی افزود: متوسط بارش در استان سیستان و بلوچستان  ۱۲۴ میلی متر ثبت شده است و اگر با مدت مشابه سال گذشته مقایسه شود، مشخص می‌شود که در سال گذشته در همین بازه زمانی ۴ میلی متر بارش دریافت کرده بود و در مقایسه با آمار بلند مدت که ۳۲ میلی متر بارش داشت، اکنو رشد قابل توجهی داشته است.

به گفته وی؛ طی روزهای اخیر میزان بارش های دریافتی در سیستان و بلوچستان حدود  ۳۴ میلی متر بوده است.

سد های استان سیستان و بلوچستان پر شده است

آقابیگی ادامه داد: حاصل این بارش پر شدن اکثر‌های سد‌های استان جنوبی از قبیل سد پیشین، سد خیرآباد و سد زیردان است که به دلیل کاهش بارش طی سالهای اخیر ذخیره کمی داشته اند که به واسطه نعمت الهی ظرفیت اکثر آن‌ها تکمیل شد و حتی سر ریز کردند.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: تاکنون میزان بارش در استان هرمزگان ۲۴۰ میلی متر بوده که در مقایسه با آمار‌های سال گذشته که تنها ۳۸ میلیمتر به ثبت رسیده بود رقم قابل توجهی است.
 
به گفته وی؛ در بارش دی ماه ۹۷ میلیمتر بارش ثبت شده است اما این  میزان بارش نسبت به آمار  بلند مدت که  ۵۳ میلی متر بوده که رشد محسوسی به حساب می‌آید.

وی افزود: در سال جاری میزان بارش متوسط در کرمان ۱۰۵ میلیمتر بوده است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۳۱ میلیمتر و  درازمدت معادل ۳۹ میلی متر بوده است که نشان از سه برابر شدن میزان بارش در این استان دارد.

به گفته وی؛ با توجه به پتانسیل‌های کشاورزی در استان فارس میزان بارش در این استان مناسب بوده است و باید با مصرف صحیح قدر این نعمت الهی را بدانیم.

سدهای استان جنوبی نقش مهمی در مهار سیل داشتند

آقابیگی تصریح کرد: سد‌های مناطق جنوبی نقش قابل توجهی در مهار سیلاب‌های اخیر داشته اند  تا جایی که شدت برخی از آن‌ها به حدود ۴ هزار متر مکعب در ثانیه می‌رسید و در صورت عدم مهار آن تلفات زیادی را شاهد بودیم.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ابراز کرد: آبگیری طی بارش‌های اخیر حدود ۱۱۰ میلیون متر مکعب بوده است که عدد قابل توجهی است و همچنین در استان هرمزگان بارش‌های خوبی داشتیم.

وی افزود: ۳۰ درصد ظرفیت سد جگین به منظور کنترل سیلاب خالی مانده بود، اما با نزول برکات الهی تکمیل شد و با ظرفیت قابل توجهی توانست پیک سیلاب را مهار کند.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران بیان کرد: سداستقلال میناب و شمیل منیان توانستند با ورودی معادل ۱۸۰۰ متر مکعب در ثانیه، سیلاب اخیر را مهار کنند و برای جلوگیری از خسارت به بخش های پایین دستی خروجی آن صفر شد.

آقابیگی بیان کرد: بر اساس آمادگی همکاران در این بخش علیرغم بارش‌های قابل توجهی که در این حوزه داشتند، هیچ خسارتی به تاسیسات آبی وارد نشده است.

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: سد‌های زیردان با حجم ۲۰۷ میلیون مترمکعب، سد پیشین با ۱۷۵ میلیون مترمکعب، خیبر اباد و بخش عمده سد ماشگین پر شده است.

وی افزود: آبگیری در پهنه هامون غالبا به واسط بارش‌های این منطقه در حوزه شمال شرق و شمال استان است و عمده به جریان ورودی آن از کشور همسایه است و بارش‌های اخیر تاثیر در آبگیری هامون نداشته است.

آقابیگی تصریح کرد: به جز مجموعه چاه نیمه‌های یک، دو، سه و چهار در استان سیستان و بلوچستان که حجم خوبی از ذخیره آبی داشته اند ذخائر سد‌ها در این استان کامل شده است.

به گفته وی؛ در بخش تاسیسات آبی، سد‌ها، کانال‌های زهکشی و تاسیسات آبی هیچ خسارتی وارد نشده است.

آقابیگی در پایان گفت: علیرغم بارش‌ها و جریان سیلاب های اخیر در این استان، به واسطه مشارکت و همراهی مردم عزیز شاهد هیچ گونه تلفات انسانی نبودیم و این انسجام و همدلی  در شرایط سخت می تواند گره گشا باشد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *