آخرین وضعیت راه های سیستان و بلوچستان و هرمزگان پس از سیل و آبگرفتگی
محمد رودباری مدیر کل مدیریت بحران و تجهیز ماشین آلات سازمان راهداری در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره آخرین وضعیت جادههای کشور و شرایط جوی اخیر اظهار کرد: بارش برف و باران در برخی از محورهای استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد گزارش شده است.
مدیر کل مدیریت بحران و تجهیز ماشین آلات سازمان راهداری افزود: محورهای بندرلنگه، بندر خمیر، محور قدیم مشهد – باغچه به دلیل برف و آبگرفتگی و بوران در حال بازگشایی است و تردد در آزاد راهها در حال انجام است و محور قدیم مشهد- باغچه تا یکی دو ساعت آینده بازگشایی میشود.
رودباری بیان کرد: بالغ بر ۱۹ محور غیر شریانی و فرعی به دلیل آبگرفتگی در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان مسدود است که به دلیل بالا آمدن سطح آب رودخانهها دچار آبگرفتگی شدند که به محض فروکش کردن آب تردد برقرار میشود.
وی گفت: در محورهای جاسک-کنارک و نیک شهر -کنارک و محور بندرلنگه به بندر خمیر که محورهای اصلی هستند به دلیل آبگرفتگی در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان فعلا مسدود است، ولی در خراسان رضوی سه محور مسدود وجود دارد که تا حدودا یک ساعت آینده بازگشایی میشود.
مدیر کل مدیریت بحران و تجهیز ماشین آلات سازمان راهداری در ادامه بیان کرد: تمام جادههای اصلی، فرعی و شریانی استان کرمان بازاست و آمار محورهای روستایی به دلیل تعداد بالا معمولا از سوی استانها اعلام میشود.
رودباری در رابطه با خسارات احتمالی به جادههای کشور گفت: هنوز هیچ گونه آمار خسارتی به ما اعلام نشده و به محض فروکش کردن آب معمولا ارزیابیها آغاز میشود و در صورت ایجاد خسارت با هماهنگی مسئولان ذی ربط به وزارت راه و شهرسازی اعلام خواهد شد.
وی در رابطه با تمهیدات اندیشیده شده از سوی وزارت راه و شهرسازی و آمادگی نیروها بیان کرد: نیروهای راهداری از بعد از ظهر چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸ تا به امروز به دلیل جبهه ورودی به کشور و روبرو شدن ۲۷ استان با برف، باران و کولاک با توجه به پیش بینیهای هواشناسی و اطلاعیهها در آمادگی کامل به سر میبرند.
مدیر کل مدیریت بحران و تجهیز ماشین آلات سازمان راهداری گفت: ۹۴۰ پایگاه راهداری زمستانی در گردنهها و نقاط برفگیر مستقر هستند و حدود ۱۰ هزار ماشین آلات مختلف در این پایگاهها مستقر است.
رودباری تاکید کرد: تجهیزاتی مانند تیغه، شن، نمک و سوخت حداقل برای ۴ روز در این پایگاهها ذخیره سازی شده و بعد از استفاده مجددا شارژ خواهد شد.
وی افزود: حدود ۱۲ هزار و ۳۰۰ نفر نیروی انسانی در بحث راهداری زمستانی کشور به کار گرفته شده است و شن و نمک در تمامی مراکز به اندازه کافی ذخیره شده است.
مدیر کل مدیریت بحران و تجهیز ماشین آلات سازمان راهداری تصریح کرد: حدود ۸۰۰ دستگاه دوربین نظارتی در حال رصد جادههاست و تمام این پایگاهها دارای سرپرست اکیپ مجرب و کارآزموده است.