زرده تخم مرغ؛ راهی برای توسعه انسولین برای بیماران دیابتی
در حال حاضر پمپهای انسولین هورمونهای مهمی که بدن به آنها نیاز دارد را ارسال میکنند، اما به دلیل ترکیبی که با نام "فیبریل" (fibrils) شناخته میشود نیاز به تعویض منظم دارند. این ترکیبات طی یک یا دو روز به عنوان ترکیبات انسولین در تودهها جمع میشوند و خطر انسداد را ایجاد میکنند، اما اخیرا دانشمندان استرالیایی، انسولینی توسعه دادهاند که میتواند جایگزین خوبی برای بیماران مبتلا به دیابت باشد.
تشکیل فیبرلها به این معنی است که افراد دیابتی برای جلوگیری از خطر انسدادهای خطرناک، باید هر ۲۴ تا ۷۲ ساعت پمپهای انسولین خود را تعویض کنند؛ بنابراین علاقه زیادی به ایجاد انسولین مصنوعی که به این روش رفتار نمیکند، وجود دارد. محققان موسسه علوم اعصاب و روان "فلوری" ملبورن با استفاده از کمک پژوهشگران ژاپنی موفق به توسعه انسولین از زرده تخم مرغ شدهاند.
"اختر حسین" (Akhter Hossain) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: استفاده از زرده تخم مرغ به عنوان منبع غنی قند همگن روش جدیدی است که توسط پژوهشگران ژاپنی دانشگاه اوساکا موفق به توسعه آن شدیم. این یک عامل کلیدی بود تا ما بتوانیم اثر شیمیایی قند بر روی مولکول انسولین و فیبریلاسیون را مورد بررسی قرار دهیم.
محققان انسولینی را که توسعه دادند "گلیکوانسولین" (glycoinsulin) نامیدند و اظهار کردند: این انسولین در آزمایشات اولیه عملکرد بسیار خوبی داشته است.
اختر حسین در ادامه افزود: نه تنها تحقیقات ما نشان داد که گلیکوانسولین حتی در درجه حرارت و غلظت زیاد فیبریلها را تشکیل نمیدهد، بلکه در سرم (خون) انسان نیز پایدارتر از انسولین معمولی عمل میکند.
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.