صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شناسایی مشکلات حقوقی مردم با اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در هر محله

۲۲ دی ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۹:۱۲
کد خبر: ۵۸۵۵۹۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
نگین تاجی در خصوص اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» گفت: این طرح پس از اجرا درهرمحله موجب شناسایی معضلات و مشکلات حقوقی آن محله خواهد شد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اجرای طرح هر مسجد یک حقوقدان اظهار کرد: دستگاه قضایی نیازمند تحولاتی بود که از ازدحام بیش از حد مردم در راهرو‌های دادگستری‌ها بکاهد.

وی گفت: راه اندازی شورا‌های حل اختلاف یکی از این تحولات بود که تا حدودی از مراجعه مردم به محاکم کاسته شد.

نگین تاجی با اشاره به اینکه برخی دعاوی حقوقی و کیفری به جهت درست مطرح نشدن در دادخواست‌ها و شکایت کیفری باعث اطاله دادرسی و تحمیل هزینه‌های دادرسی می‌شود، افزود: این طرح یکی از محوری‌ترین راه‌های کاهش جمعیت کیفری و ازدیاد پرونده‌های حقوقی است.

وی گفت: طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در هر محله پس از اجرا، موجب شناسایی معضلات و مشکلات حقوقی و جزایی هر محله خواهد شد و می‌توان با اصلاح ذات البین در بین اصحاب پرونده در مکان مقدسی بنام مسجد، علاوه بر گسترش فرهنگ صلح و سازش، فرهنگ ایثار و گذشت را بهتر و بیشتر در جامعه نهادینه کرد.

نگین تاجی موضوع اطاله دادرسی به سبب ازدیاد پرونده‌ها را از دیگر مشکلات دستگاه قضا و مردم بیان کرد و گفت: در موازات اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان»، از اطاله دادرسی در محاکم کاسته خواهد شد.

وی افزود: وقتی اطلاعات عمومی و حقوقی مردم افزایش یابد، دانایی آنان در پیگیری مسائل حقوقی یا کیفری بیشتر می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد بیان داشت: توجه قوه قضائیه به طرح جدید «هر مسجد یک حقوقدان» در نظام قضایی کشور یکی از گام‌های مؤثر در مسیر تحقق بخشیدن به حقوق شهروندی بوده که می‌تواند در پیشگیری از وقوع جرم و کاهش ورودی پرونده‌های متعدد کیفری تاثیر گذار باشد.
این مقام قضایی در استان کهگیلویه و بویراحمدگفت: مبارزه با فساد، قاعده محوری در قالب مقررات، اطاله دادرسی، دانش افزایی حقوقی، کیفرزدایی و استفاده از کانون بزرگ جامعه حقوقی کشور از مزایای این طرح است که موجبات تسریع در رسیدگی‌ها در محاکم دادگستری را فراهم خواهد ساخت.

وی تأکید کرد: ما معتقدیم اگر در مساجد مشاوره‌های حقوقی ارایه شود، می‌تواند ضمن آگاهی بخشی به مردم، اثر بازدارندگی نیز داشته باشد.

نگین تاجی افزود: وقتی یک قاضی بر فرض مثال در مسجدی که محل حضور مردم است، موارد و مقررات حقوقی و جزایی را بیان نماید، قطعاً یک آموزش برای مردم محسوب می‌شود و این خودش می‌تواند تأثیر فراوانی در بحث بازدارندگی داشته باشد.

رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد، علاوه بر کافی نبودن اطلاعات حقوقی اصحاب دعوا، نبود آموزش‌های حقوقی مناسب در این زمینه را نیز یادآوری نمود و افزود: به نظر می‌رسد نهاد‌هایی که باید آگاهی و آموزش‌های حقوقی و قضایی را به مردم جامعه از بدو ورود به دبستان تا دانشگاه پرورش دهند، یا نهاد‌هایی که متولی پرورش فکری سایر اقشار جامعه بودند، نتوانستند، وظیفه خود را به خوبی انجام دهند، به نحوی که یکی از مهمترین دلایل افزایش پرونده‌های قضایی و افزایش مراجعه‌ی مردم به محاکم دادگستری و عدم اخذ نتیجه مناسب و اطاله‌ی دادرسی، نداشتن اطلاعات حقوقی - قضایی و کم توجهی یا عدم توجه به ضرورت‌های تشکیل پرونده و نحوه مراجعه و طرح شکایت یا دادخواست بوده است.

رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: با انتصاب آیت الله رئیسی با حکم مقام معظم رهبری به ریاست قوه‌ی قضائیه، راه اندازی یک خدمت حقوقی رایگان به مردم بسیار ضروری به نظر می‌رسید که مردم با استفاده از ظرفیت مساجد، بهتر بتوانند به طرح دعاوی خود در دستگاه قضایی اقدام نمایند. 

وی افزود: به همین منظور استفاده از مساجد به عنوان محل برگزاری طرح و حقوقدانان به عنوان مشاوران حقوقی طرح «هر مسجد یک حقوقدان» به دستور ریاست قوه قضائیه به عنوان یک تلاش فرهنگی – حقوقی بزرگ در دستور کار دادگستری‌ها قرار دارد.

وی به نکات مهم به عنوان اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» اشاره و تصریح کرد: ضرورت اجرا و رعایت این موارد سبب بهتر اجرا شدن روند «طرح هر مسجد یک حقوقدان» است.

رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در نشست آمادگی و برنامه ریزی اجرای طرح هر مسجد یک حقوقدان گفت: افزایش آگاهی مردم در زندگی شخصی و چگونگی مراجعه به مراکز شورا‌های حل اختلاف، دادسرا و دادگاه‌ها از اهداف اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» است.

وی گفت: یکی از اهداف این طرح، افزایش دانش حقوقی مردم است و چنانچه مردم قبل از هر شکایتی با مراجعه به مساجد و طرح مشکل خود در قالب پرسش حقوقی و شرکت در نشست‌های حقوقی هر مسجد یک حقوقدان موجب می‌شود از نحوه شروع و ارائه دادخواست حقوقی مطلع شوند.


بیشتر بخوانید:
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *