صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکته عجیب: تصاویر پایگاه هوایی عین الاسد از سال ۲۰۰۴ به روز نشده است/ پایگاه‌های ایران به صورت مداوم به روز می‌شوند!

۱۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۸:۲۱
کد خبر: ۵۸۵۰۶۲
گوگل ارث آخرین تصویری که از پایگاه هوایی عین الاسد منتشر کرده به سال ۲۰۰۴ برمیگردد این در حالیست که پایگاه‌های ایران به صورت مداوم در این نرم افزار به روز می‌شوند!

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل ، سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان و رئیس عملیات نیرو‌های مردمی عراق (الحشد الشعبی) به همراه ۸ نفر دیگر بامداد جمعه گذشته در مسیر فرودگاه بغداد به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و با پهپاد‌های وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شده و به شهادت رسیدند.

در پی شهادت سردار پرافتخار اسلام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی رهبر معظم انقلاب پیامی صادر کردند؛ ایشان در بخشی از این پیام عنوان کردند که «انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای این حادثه آلودند.»

بامداد روز گذشته بود که انتقام سخت کلید خورد و سپاه پاسداران عملیات انتقام ترور شهید قاسم سلیمانی را با شلیک موشک‌های بالستیک به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد آغاز کرده است.

پایگاه عین الاسد یک مجموعه راهبردی برای آمریکا بوده که پشتیبانی از هواپیما‌های بدون سرنشین در این پایگاه انجام می‌شد. ۲۰ نقطه حساس این پایگاه توسط ۱۵ موشک ایران مورد اصابت قرار گرفت و تعداد قابل‌توجهی پهپاد و بالگرد نیز منهدم شد. دقت موشک‌ها به حدی بود که برخی هم‌زمان چند هدف را منهدم کرده است. به‌رغم آماده‌باش آمریکایی‌ها پدافند آن‌ها نتوانست هیچ عکس‌العملی نشان دهد و حتی گفته می‌شود ۱۰۴ نقطه حساس از مواضع آمریکا در منطقه شناسایی‌شده که به‌محض اولین خطای آمریکایی‌ها منهدم خواهد شد.

نکته جالب‌توجه انتقام تلافی‌جویانه بامداد چهارشنبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این است که حمله موشکی به پایگاه‌های نظامیان آمریکایی در ساعت ۱:۲۰ دقیقه یعنی زمان به شهادت رسیدن سردار قاسم سلیمانی صورت گرفته است.

سپاه پاسداران در بیانیه‌ای بعد از این موشک باران اعلام کرد: «رزمندگان شجاع نیروی هوافضای سپاه طی عملیاتی موفق به نام عملیات شهید سلیمانی، با رمز مقدس یا زهرا (س) با شلیک ده‌ها فروند موشک زمین به زمین، پایگاه اشغالی ارتش تروریستی و متجاوز آمریکا موسوم به عین‌الاسد را در هم کوبیدند.»

در مورد این عملیات سخنان زیادی مطرح می‌شود اما سردار امیرعلی حاجی زاده قرار است در مصاحبه با رسانه ملی، ضمن تبیین ابعاد و تشریح فرایند عملیات بزرگ و تاریخی "شهیدسلیمانی" که با رمز مقدس "یا زهرا" در بامداد چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه انجام شد، به ارائه بخشی از مستندات بپردازد.

پایگاه هوایی الاسد آسیب دید یا خیر؟

پایگاه هوایی الاسد دومین پایگاه هوایی بزرگ امریکا در عراق می‌باشد. این پایگاه در شمال عراق و در ۱۸۰ کیلومتری غرب بغداد واقع شده است. این پایگاه نظامی همانند پایگاه‌های هوایی دیگر در عراق دارای تعداد زیادی آشیانه و پناهگاه هواپیما و باند پرواز است.

همچنین این پایگاه دارای حداقل ۳۳ پناهگاه مقاوم هواپیما (مقاوم در برابر انفجار) در ابعاد مختلف می¬باشد. کاربران فضای مجازی در روز‌های اخیر، از طریق نقشه‌های گوگل سعی در بدست آوردن اطلاعاتی از این پایگاه و مشاهده تصاویر هوایی آن نموده‌اند که در ادامه مطالبی جهت شفاف سازی و رفع ابهام ارائه می‌شود.

ابتدا از طریق سایت گوگل وارد بخش google maps می‌شویم و نام پایگاه هوایی عین الاسد را جستجو می‌کنیم. گوگل عکس هوایی زیر را در اختیار شما می‌گذارد. اما حال نخستین سوال این است که این تصویر مربوط به چه تاریخی است یا در چه زمانی از طریق ماهواره گرفته و بارگذاری شده است؟ با دقت به تصویر اطلاعات خاصی از زمان عکس در دسترس کاربران عام نمی‌باشد.

 

لذا پس از نصب یکی از برنامه‌های کمکی گوگل و جستجوی دوباره نام پایگاه و استفاده از ابزار‌های موجود نرم افزار برای نشان دادن تصاویر در تاریخ‌های مختلف متوجه می‌شویم که آخرین تصویر منتشر شده در سایت گوگل از پایگاه هوایی عین الاسد عراق به چهارشنبه ۱۷ دی سال ۸۲ {۷/۱/۲۰۰۴} بر می‌گردد.

در واقع تنها دو تصویر هوایی از طریق گوگل از این پایگاه منتشر شده که یکی مربوط به سال ۲۰۰۳ و دیگری متعلق به سال ۲۰۰۴ (۱۵ سال قبل) می­باشد!


حال باید بدانیم این روال برای دیگر نقاط یا حداقل دیگر پایگاه‌های نظامی سایر کشور‌ها نیز صادق است یا خیر؟

حال مطابق روش قبل نام یکی از مناطق نظامی متعلق به جمهوری اسلامی ایران را جستجو می‌کنیم. در تصویر زیر مشاهده می‌کنید که از سال ۲۰۰۳ تا کنون تصاویر ماهواره‌ای گوگل بصورت مرتب تا تاریخ جمعه ۲۴ آبان ۹۸ ( ۱۱/۱۵/۲۰۱۹) برای تمامی کاربران اینترنت منتشر شده و همچنین سایت google map به روز‌ترین تصویر از این پایگاه را بارگذاری کرده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *