همايش طب و قضا فرصتی برای بررسي قانون مجازات اسلامی
خبرگزاری میزان: دبير علمي پنجمين همايش سراسري طب و قضا با اعلام خبر برگزاری این همایش در آبان ماه سال جاری گفت: شبهات و ابهامات موجود در برخي مواد قانون مجازات اسلامي در كميتههای استاني همايش طب و قضا با مشاركت پزشكی قانوني بررسی میشود.
به گزارش گروه حقوقی قضایی به نقل از اداره كل روابط عمومي و امور بينالملل سازمان پزشكي قانوني كشور، دكتر سيداميرحسين مهدوی با اشاره به اينكه موادي از قانون مجازات اسلامي از منظر پزشكي قانوني به عنوان موضوع اصلي پنجمين همايش طب و قضا انتخاب شده است، افزود: يكي ازمباني كارشناسي پزشكي قانوني در موضوعات پزشكي ، قانون مجازات اسلامي است كه با عنايت به ورود جديد آن به عرصه قضا ابهاماتي را در ميان دارد كه بخش زيادي ازآن مرتفع و برخي ديگر به تدريج برطرف خواهدشد.
وي همايش طب و قضا را يكي از بهترين فرصتها براي بررسي و رفع ابهامات موجود در قانوني مجازات اسلامي دانست و اظهار داشت: شبهات و ابهامات موجود در برخي مواد قانون مجازات اسلامي در كميته هاي استاني همايش طب و قضا با مشاركت پزشكان قانوني، قضات، حقوقدانان و كارشناسان فقهي طي نشستهاي مكرر مورد بحث و تبادل نظر قرار ميگيرد و نتايج مشترك آن به دبيرخانه علمي همايش ارسال ميشود.
دبيرعلمي پنجمين همايش طب و قضا خاطرنشان كرد: نتايج و گزارشهاي مكتوب جلسات كميته هاي استاني در دبيرخانه علمي همايش توسط كارشناسان اين حوزه جمعآوري و دستهبندي ميشود تا پس از طرح در پنجمين همايش طب و قضا در كارگاه هايي با حضور قضات عاليرتبه ، كارشناسان خبره فقهي ، پزشكان قانوني مجرب و حقوقدانان توافق روي مفاد آن حاصل شده و با تهيه مكتوب با امضاي رئيس همايش به مقامات ارشد قوه قضاييه ارسال خواهد شد.
به گفته دكتر مهدوی اين مكتوب در صورت صلاحديد رييس محترم قوه قضاييه به عنوان بخشنامه به محاكم قضايي در سراسركشور ابلاغ شده تا مبنايي جهت صدور نظرات كارشناسي در پزشكي قانوني و نيز صدور آرا در محاكم قضايي شود.
وي در ادامه با اشاره به برگزاري پنجمين همايش سراسري طب و قضا از 27 تا 29 آبان ماه سال جاري در ساري افزود: در اين همايش 11 موضوع كه از جمله ابهامات قانون مجازات اسلامي است در قالب سه محور اساسي با عناوين ارزيابي ديدگاه مقنن در قبال جنايت بر منافع، واكاوي ديدگاه مقنن در قبال صدمات وارد بر اعضا و چالشهاي روانپزشكي در قانون مجازات اسلامي بررسي مي شود.
دكتر مهدوی يادآور شد: برخي از ابهامات موجود در قانون جديد مجازات اسلامي كه توسط كارشناسان خبره حوزه پزشكي قانوني و قضات شناسايي و استخراج شده به عنوان موضوعات همايش طب و قضا انتخاب و با توجه به علاقهمندي و توان علمي ادارات كل پزشكي قانوني استانها و به انتخاب خودشان يكي ازاين موضوعات به ايشان محول گرديده و به ايشان ماموريت داده شد تا با طرح در كميته هاي استاني اين موارد را با كمك قضات و حقوقدانان آن استان مورد كارشناسي قرار دهند. در اين ميان استانهاي قطب با توجه به امكانات شان دو موضوع را به طور همزمان بررسي مي كنند.
دبير علمي پنجمين همايش سراسرس طب و قضا در خصوص تقسيمبندي صورت گرفته در استانها براي بررسي موضوعات همايش و نيز كميتههاي تشكيل شده در استانها و ستاد سازمان گفت : موضوعات همايش طب و قضا در قالب چهار كميته در سراسر كشور مورد بررسي قرار مي گيرد كه كميته «مصرف مواد روانگردان و مسئوليت كيفري» ؛كميته «صدمات استخواني : شكستگي بيني، ستون فقرات، دنده ها و ...» ؛كميته «ارزيابي اختلال عملكرد جنسي، بياختياري ادراري و مدفوعي و خسارات مربوطه» ودو كميته «مفهوم عضو و مصاديق آن» و «اعضاي داخلي و ظاهري» از این جمله هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *