صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نباید چک‌ها تعهدات بلند مدت را به عهده بگیرند/ میزان اعتبار دسته چک در سایر کشورها شفاف است

۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۸۴۸۷۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
رکود اقتصادی و رشد تورم باعث می‌شود که برخی از بخش‌های کشور نتواند به تعهدات خود پاسخ دهند که این امر افزایش چک‌های برگشتی را به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، در آبان ماه سال ۹۸ بالغ بر ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار فقره چک به ارزش حدود ٨٣٦ هـزار میلیارد ریال در کل کشور مبادله شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد با رشد ۳.۶ درصدی و از نظر مبلغ کاهش یک درصدی داشته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد از میان چک‌های مبادله شده در کل کشور معادل ٦٦٠ هزار فقره چک به ارزش ٩٥ هزار میلیارد ریال برگشت خورده است.

بانک مرکزی عمده دلیل برگشت چک‌ها را کسری یا فقدان موجودی اعلام کرده و در مجموع در کل کشور از نظر تعداد ۹۷.۱ درصد و از نظر مبلغ ۹۶.۳ درصد از کل چک‌های برگشتی به‌دلیل کسری و فقدان موجودی برگشت خورده است.

به طور کلی ۹ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ١٢ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است وچک‌های برگشتی نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ١١ درصد افزایش و از نظر مبلغ ۲.۵ درصد کاهش داشته است.

حجم چک‌های برگشتی در کشور در ماه‌های گذشته نیز بالا بوده و مشکل کسری و فقدان موجودی عامل اصلی چک‌های برگشتی به شمار می‌رود.

کسی که چک صادر می‌کند باید از اعتبارش رقم را پرداخت کند

 آلبرت بغوزیان کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با درباره معضل چک‌های برگشتی و مضرات آن برای اقتصاد کشور گفت: چک و ابزار‌های مالی وظیفه دارند تعهدی که فرد در روز معینی قرار است ایفا کند را به عنوان سند به شخص مورد نظر ارائه دهد، اما اشتبا‌ها در کشور ما چک تعهدات بلند مدت را به عهده گرفته است.

وی افزود: در کشور ما رقم دسته چکی که از سوی بانک به فرد ارائه می‌شود باز است، اما در دیگر نقاط جهان کسی که چک صادر می‌کند باید از اعتبارش رقم را پرداخت کند.

این کارشناس اقتصادی گفت: در اکثر کشور‌های جهان چک به رویت است، یعنی در زمان صدور باید پول در حساب مشتری وجود داشته باشد، اما در قانون بانکداری کشور ما چک مدت دار عرف شده است.

بغوزیان تاکید کرد: از محاسن چک‌ها می‌توان به کاهش مراجعه مردم به بانک‌ها برای جابه جایی پول نام برد که می‌تواند کمک حال رونق تولید و اشتغال شود به طوریکه به وسیله چک مدت دار فرد می‌تواند خرید انجام دهد و به همین ترتیب ابزار مناسبی برای جابه جایی پول به شمار رود.

وی افزود: رکود اقتصادی و رشد تورم در کشور باعث می‌شود که برخی از بخش‌های کشور نتواند به تعهدات خود پاسخ دهد که این امر باعث افزایش چک‌های برگشتی شده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه برخی افراد از چک‌ها سوء استفاده می‌کنند گفت: با صدور چک برخی از افراد اقدام به خرید و سرمایه گذاری می‌کنند و در زمان رسیدن موعود چک به دلیل نبود موجودی چک برگشت می‌خورد که تا فرد متضرر بخواهد به پول خود برسد فرد خریدار به واسطه چک بی محل سود کرده است.

بغوزیان با اشاره به صدور چک‌های صیادی برای اعتبار سنجی و جلوگیری از جابه جایی چک یادآور شد: چک های صیادی برای افرادی که قصد سوء استفاده یا جعل چک دارند بازدارندگی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه سهولت در دریافت دسته چک باعث ایجاد مشکلاتی شده است گفت: برخی افراد بدون هویت در گذشته اقدام به دریافت چک کردند که با ورود چک‌های صیادی از صدور چک برای این افراد جلوگیری شد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *