صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس مرکز مطالعات اقتصادی اورآسیا: تمرکز بر این اتحادیه باعث رشد اقتصاد ایران می‌شود

۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۳:۰۱
کد خبر: ۵۸۴۵۸۲
رییس مرکز مطالعات اقتصادی اورآسیا با تأکید بر ضرورت توجه به این اتحادیه از سوی تجار و بازرگانان ایرانی، اعلام کرد: اتحادیه اقتصادی اورآسیا به عنوان یک مرکز اقتصادی قدرتمند و جذاب در منطقه می تواند شرایط ویژه ای را پیش پای تجار و بازرگانان ایرانی به صورت ویژه قرار دهد تا در شرایط امروز به اقتصاد ایران بیش از هر زمانی کمک کنند.

به گزارش ، مهدی آزادواری افزود: البته برای آشنایی بیشتر تجار و بازرگانان ایرانی در خصوص چگونگی تجارت نتیجه بخش با روسیه و سایر کشورهای عضو اتحادیه باید ساختارهای مورد نیاز ایجاد شود.

وی، ناآگاهی تجار ایرانی علاقه‌مند به تجارت با روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا را عدم تسهیل مراودات بانکی برای تجار و عدم آشنایی کامل با قوانین و مقررات تجاری کشورها را از جمله مشکلات پیش روی تجار ایرانی و همچنین روسی در این قالب دانست.

به اعتقاد آزادواری، برای حضور موثر در بازار بزرگ اوراسیا هم اکنون بایستی زیر ساختهای مناسب را فراهم کرد تا در آینده نزدیک بتوان از مزایای کامل آن استفاده کرد و از سایر رقبا عقب نماند.

وی با اشاره به اینکه اتحادیه اقتصادی اوراسیا مزیت‌های اقتصادی بسیاری برای ایران به دنبال دارد، اظهار داشت: در این شرایط تخفیف‌های تعرفه‌ای برای صادرکنندگان ایرانی به کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا فرصت بسیار خوبی است.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: از آنجا که اتحادیه اوراسیا با کاهش استفاده از دلار، سهم پرداخت‌های تجاری با ارز ملی را به ۷۰ درصد افزایش داده است، می‌توان به کاهش استفاده از دلار در مبادلات تجاری خوشبین بود که این اتفاق در شرایط کنونی برای تجار ایرانی امیدوار کننده است.

نماینده اتاق بازرگانی ایران و روسیه با توجه به اهداف پیش بینی شده اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشورهای مستقل هم سود عضو، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه، برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگ سازی تشریفات گمرکی میتواند از دستاوردهای آتی و هدفمند برای ایران در قالب مشارکت در این اتحادیه باشد.

به گفته آزادواری، بر اساس آخرین آمارها تولید ناخالص داخلی این اتحادیه حدود ۲.۷ تریلیون دلار و تولید ناخالص داخلی و تولیدات صنعتی آن ۱.۳ تریلیون دلار ارزیابی شده که بالغ بر ۸۷۷ میلیارد دلار با کشورهای خارج از اتحادیه تجارت خارجی داشته است.

وی تصریح کرد: ایران میتواند در شرایط کنونی در این بازار نوظور منطقه ای در حوزه صادرات پیشرو باشد و از مزایای متعدد آن استفاده کند.

آزادواری افزود: در حال حاضر ۴۰ کشور دنیا درصدد پیوستن به این اتحادیه هستند و کشور ایران بعد از ویتنام دومین کشوری است که موفق به امضای قرارداد موقت تجارت آزاد با این اتحادیه شده است.

 

وی با اشاره به اینکه از نخستین آثار پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا این است که ۸۶۴ قلم کالا از سوی دو طرف مشمول تجارت ترجیحی می‌شود و با کاهش تعرفه گمرکی مواجه خواهیم بود، افزود: سهم ایران از این توافق ۵۰۳ قلم کالاست که با تعرفه‌های ترجیحی می‌توانند آن‌ها را به کشورهای عضو اوراسیا صادر کنند و مطابق فهرست اعطایی اوراسیا قرار است تعرفه ۱۷۵ ردیف کالا از جمله انواع فرش دستباف و ماشینی، پسته، انواع میگو، میوه هایی مانند پرتقال و لیمو، سبزیجات، خرما، بیسکوییت و شیرینی، برخی محصولات از پلیمرهای پروپیلن، ورق های پلاستیکی، محصولات بهداشتی و ... صفر شود.

ایرنا

 


برچسب ها: اقتصاد اوراسیا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *