صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خروج از برجام تاثیری بر اقتصاد کشور ندارد/ درون سازی اقتصاد باید جزو راهبرد‌ها قرار گیرد

۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۸۴۴۴۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
شقاقی شهری گفت: با اعمال گام پنجم کاهش تعهدات برجامی و حتی خروج از برجام شاهد رخداد اساسی و کلان در اقتصاد نخواهیم بود به دلیل اینکه پیش از این همه روزنه‌ها را بسته بودند و روزنه‌ای نمانده بود که از آنجا ضربه بخوریم.

وحید شقاقی شهری کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره اجرای گام پنجم از سوی ایران در برجام اظهار کرد: اروپایی‌ها و آمریکا کشور را به سمتی هدایت کردند که کشور به برداشتن گام پنجم حرکت کند.

این کارشناس اقتصادی افزود: محوریت و مرکز ثقل برجام با آمریکا بود و ۵ کشور دیگر همراهی می‌کردند و زمانی که ترامپ اردیبهشت ۹۷ از برجام خارج شد، برجام فرو ریخت و هر چه در داخل کشور اعلام می‌شد که برجام فرو نریخته، اما خروج آمریکا عملا موجب شد که برجام از سال ۹۷ فرو بریزد.

وی با بیان اینکه متاسفانه بیش از یکسال اروپایی‌ها وقت کشی کردند و اینستکس را به عنوان یک پیشنهاد جدید نتوانستیم اجرایی کنیم، گفت: اروپایی‌ها امید واهی دادند اما، حاضر نشدند معادل دارو، مواد اولیه و مواد غذایی، نفت ایران را بپذیرند در حالی که اگر قرار بود اینستکس راه اندازی شود باید محوریت آن نفت ایران بود یعنی مابه ازای نفت ایران کالا یا دارو و مواد اولیه داده شود.

شقاقی شهری ادامه داد: اروپا‌ در بدترین شرایط اقتصادی خود قرار دارد و با توجه به حجم بالای تجارتی که با آمریکا دارد و همچنین قرار داشتن در بلوک غرب، حاضر نیست از آمریکا دوری کند یا با ایران همکاری کند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: آمریکایی‌ها شدیدترین تحریم‌ها را اعمال کردند که شدیدتر از تحریم نفت در برابر غذا بود که بر برخی از کشور‌ها اعمال کرده بودند، عملا همه روزنه‌ها را علیه ایران بستند و زمانی که همه روزنه‌ها بسته می‌شود قطعا ماندن در برجام بی‌معنی است و بهترین تصمیم خروج از برجام است هر چند باید همزمان با خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ از آن خارج می‌شدیم.

وی اظهار کرد: صادرات نفت با مشکل مواجه شد، روابط بانکی و مالی را سخت کردند و حتی در حال شیطنت کردن برای بستن عراق هستند، کشوری که ما از طریق آن می‌توانستیم کار‌هایی انجام دهیم، وقتی هم خروجی‌ها را می‌بندند نهایت آن می‌شود ، که ایران اقدام به برداشتن گام پنجم می کند، که باید این اقدام زودتر صورت می‌گرفت.

شقاقی شهری درباره اینکه با خروج ایران از برجام آیا آمریکا تحریم‌ها را تشدید می‌کند، گفت: عملا تحریمی نمانده که آمریکا بخواهد اجرا کند و همه تحریم‌ها را با حداکثر میزان اجرا کردند و اگر تحریمی باقی می‌ماند دیگر به کار‌های نظامی روی نمی‌آوردند.

وی ادامه داد: ترور شهید سلیمانی نشان دهنده این است که با تمام شدت تحریم‌ها را اجرا کردند و اکنون وارد فاز دیگر شدند، آن‌ها تصور می‌کردند تحریم‌ها اقتصاد کشور را از بین می‌برد و فرو می‌پاشد در حالی که این موضوع رخ نداد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: حتی اگر  ایران از برجام خارج شود، اتفاقی برای اقتصاد ایران رخ نخواهد داد، اما راهبرد‌های ما باید متناسب با شرایط کنونی اقتصاد و اتفاقاتی که صورت گرفته تغییر کند.

شقاقی شهری با بیان اینکه کنترل واردات به عنوان یک محور و راهبرد مهم در کشور ملاک قرار بگیرد، تصریح کرد: موضوع درون سازی اقتصاد کشور باید جزو راهبرد‌های جدی باشد، اقتصاد ایران باید به سمت بسته‌تر شدن حرکت کند البته اقتصاد ما اقتصاد باز نبود و ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی از بخش تجارت خارجی بود که این موضوع جای شکر دارد که بواسطه این موضوع کمتر ضربه می‌خوریم.

وی با بیان اینکه خودکفایی در تولید داروها، مواد غذایی، خدمات راهبردی و استراتژیک باید جزو ارکان اصلی کشور قلمداد شود، تاکید کرد: کنترل خروج سرمایه حتما باید اتخاذ شود و در شرایط اقتصاد ایران باید با جدیت با ابزار مالیات به سمت کنترل خروج سرمایه برویم کاری که در همه دنیا صورت می‌گیرد.

این کارشناس اقتصادی گفت: با خروج از برجام و اعمال گام پنجم شاهد رخداد اساسی و کلان در اقتصاد نخواهیم بود به دلیل اینکه پیش از این همه روزنه‌ها را بسته بودند و روزنه‌ای نمانده که از آنجا ضربه بخوریم، شاید انتظارات تورمی بوجود بیاید که گذرا است و ماندگار نخواهد بود.

شقاقی شهری با بیان اینکه در حال وارد شدن به دورانی از اقتصاد هستیم که محوریت آن مقاوم سازی اقتصاد ایران است تاکید کرد: کالا با ارزبری بالا نباید وارد شود و تولید کالا و خدمات راهبردی با کیفیت مناسب باید در کشور تولید و ارائه شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *