صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

14 تیرماه؛ نقطه عطف مدیریت روستایی کشور

۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۸:۲۹
کد خبر: ۵۸۳۰۳
دسته بندی‌: سیاست ، عمومی
خبرگزاری میزان: وزیر کشور در پیامی به مناسبت ۱۴ تیرماه روز دهیاری‌ها شکل‌گیری بیش از ۳۲ هزار نهاد مردمی دهیاری در کشور را مصداق بارزی از مردم‌سالاری دینی و آینة تمام‌نمای همدلی و همزبانی دولت و ملت خواند.

به گزارش گروه سیاسی میزان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در پیامی به مناسبت 14 تیرماه روز دهیاری‌ها شکل‌گیری بیش از 32 هزار نهاد مردمی دهیاری در کشور را مصداق بارزی از مردم‌سالاری دینی و آینة تمام‌نمای همدلی و همزبانی دولت و ملت خواند.

متن کامل پیام وزیر کشور به این شرح است:

چهاردهم تیرماه را می‌توان نقطه عطفی در تاریخ مدیریت روستایی کشور دانست که به یمن آن، روستاها در پی عبور از مدیریت‌های پراکنده و بی‌سامان در ادوار مختلف، از برکت حضور نهادی مدیریتی برخاسته از متن جامعه‌ روستایی برخوردار شدند. دهیاری‌ها در پیوند با شوراهای اسلامی روستا مدیریت نوینی را در سطح کشور رقم زده و طی هفده سال گذشته نقش مؤثری را در راستای تحقق توسعة پایدار و متوازن ملی ایفا نموده‌اند.

شکل‌گیری بیش از 32000 نهاد مردمی دهیاری در کشور را می‌توان مصداق بارزی از مردم‌سالاری دینی و آینة تمام‌نمای همدلی و همزبانی دولت و ملت دانست. مأموریت‌های ارزشمند دهیاری‌ها از آغاز تأسیس این نهاد در ایجاد رضایت‌مندی روستاییان و ارتقای کیفیت سکونت‌گاه‌های روستایی نقش به‌سزایی داشته‌ است. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مواردی همچون: حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، مدیریت بحران در مناطق روستایی، بهبود سیما و منظر روستایی، ارتقای وضعیت کالبدی روستاها، افزایش امنیت در مناطق روستایی، ارتقای سطح سرمایه اجتماعی روستاها و کمک در تثبیت جمعیت روستایی اشاره کرد.

دهیاری‌ها می‌توانند با بهره‌گیری از موقعیت‌ها و ظرفیت‌های گران‌بهای خاص مناطق روستایی از قبیل: وجود جاذبه‌های طبیعی و تنوع شگفت‌انگیز جغرافیایی، میراث فرهنگی غنی، سرمایه‌های انسانی، قابلیت‌های طبیعی و مزیت‌های اقتصادی، بسترهای لازم برای تحقق توسعة پایدار روستایی را فراهم و تسهیل نمایند. اما بی‌شک تحقق این مهم بیش از هر چیز نیازمند سیاست‌گذاری‌ها، حمایت‌های مادی و معنوی دولت و برنامه‌ریزی‌های مناسب است. این حمایت در پرتو توجه دولت به روستاها و تخصیص اعتبارات قابل توجهی به آنها طی دو سال گذشته معنایی ملموس یافته اما این پشتیبانی‌ها باید همچنان و با قوت بیشتری ادامه یابد تا چرخ توسعة مناطق روستایی بر مدار پایداری بچرخد.

در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه کشور توجه جدی به روستاها و پررنگ دیدن نقش دهیاری‌ها و محور قرار گرفتن آن‌ها به عنوان مدیران ارشد روستا در تعریف مأموریت‌های مرتبط با توسعه پایدار، انتظار معقولی است که باید نصب‌العین برنامه‌ریزان و سیاست‌‌گذاران کلان کشور قرار گیرد. با تبریک این سالروز مهم به تمامی تلاش‌گران حوزه مدیریت روستایی در سطوح ملی و محلی به‌ویژه دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستایی سراسر کشور از پروردگار متعال برای تمامی کسانی که دغدغه توسعه و پیشرفت کشور عزیزمان را دارند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌نمایند،‌ صمیمانه آرزوی سعادت،‌ سربلندی و توفیق روزافزون را دارم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *