صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازدید آیت الله رئیسی از زندان مرکزی کرج و بررسی پرونده زندانیان/ دستور رئیس قوه قضائیه برای ایجاد شورای حل اختلاف بخش‌های تولیدی به منظور حل مشکلات تولید کنندگان در استان البرز

۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۳:۳۹
کد خبر: ۵۸۲۵۶۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس قوه قضاییه دوازدهم دی ماه در راس یک هیات عالی قضایی وارد استان البرز شد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، رئیس قوه قضاییه دوازدهم دی ماه در راس یک هیات عالی قضایی وارد استان البرز شد.

احقاق حق و ابطال باطل شیرین‌ترین لحظه برای یک قاضی است
۱۳۹۸/۱۰/۱۲ - ۱۵:۳۳

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، دیدار قضات و کارکنان دادگستری استان البرز با آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه برگزار شد.

آیت‌الله رئیسی در این دیدار با قدرانی از زحمات قضات و کارکنان دادگستری استان البرز و ادارات تابعه، که شبانه روز برای اجرای عدالت، گره گشایی از زندگی مردم، احقاق حق و ابطال باطل تلاش می‌کنند، ابراز امیدواری کرد که همگان در دوره مسئولیت به آنچه که رضای خداست، عمل کنند.

قضات در خط مقدم حفظ حقوق مردم هستند

وی با بیان اینکه شرط ماندگاری عمل کسب تقوای الهی، دوری از هرگونه کجی و انحراف و لغزش است، خطاب به قضات افزود: قضات در خط مقدم حفظ حقوق مردم هستند و شرط موفقیت این است که در زمینه‌های لغزش خدا را یاد کنید و از هرگونه لغزش پرهیز نمایید.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: تصور نشود که در این میدان فقط قضات هستند که باید پاسخگو باشند، البته قضات، چون تصمیم می‌گیرند، باید پاسخگو باشند؛ ولی کارکنانی که قاضی را در انجام وظیفه مدد می‌کنند، هم در ثواب آن‌ها شریک هستند و هم اگر خدای نکرده در کجی و انحراف نقشی داشته باشد، آن‌ها هم نسبت به این موضوع باید پاسخگو باشند و در برابر زمینه‌های لغزش نباید سکوت کنند.

آیت الله رئیسی با تاکید بر تقوای کار قضایی و رسیدگی در جایگاه قضاوت از جمله در سازمان‌های تابعه قوه قضاییه که با حقوق و آبرو و جان و مال مردم ارتباط دارد، گفت: باید از خداوند متعال بخواهیم و همواره خود را در محضر خداوند متعال بدانیم. لغزش ما آنگاه آغاز می‌شود که یک لحظه خودمان را در محضر مقدس خداوند احساس نکنیم؛ لذا همواره باید هرکسی که در مجموعه قضایی است، به خود متذکر شود که امروز قلم و حضور او موثر است و این تاثیر ایجاب می‌کند که مراقبت مضاعفی نسبت به خود و عمل، اندیشه و اخلاقش داشته باشد.
 
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: احقاق حق و ابطال باطل و نقش بستن لبخند رضایت بر لبان یک صاحب حق، شیرین ترین لحظه برای یک قاضی است و این بسیار امر مهمی است. در تقسیم کار در عالم این بخش، کار خطیری است که به عهده همکاران قضایی گذاشته شده است.

وی ادامه داد: خطیر بودن این موضوع به دلیل آن است که ما هر لحظه احساس می‌کنیم در معرض عبور از صراط هستیم. گاهی بعضی خیلی راحت و سریع تا موقعیت ترجیح منفعت شخصی بر منفعت نظام و انقلاب و ارزش‌ها و حق مردم پیش می‌آید، میگویند من و اینکار، هرگز. گاهی برخی با تردید می‌گویند: پس زندگی چه می‌شود و تاملی می‌کنند که کدام را انتخاب کنند؛ لذا همواره بر صراط قرار داریم و عبور از آن بستگی به این دارد که چگونه تصمیم بگیریم و عمل کنیم و این بسیار مهم است.
 
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: از اهالی این شهر بپرسید چرا کسی که در این شهر قاضی بوده و شدیدترین احکام را دارد، اولین بار که کاندیدای انتخابات می‌شود، بالاترین رای مطلق را در این استان به او می‌دهند و همواره نیز نام او نام خیر است و اخلاق وی در برخورد با همکاران فوق العاده بود.

وی ادامه داد: مرحوم سلطانی به قدری با کرامت برخورد می‌کرد؛ نه فقط با همکاران در دادگستری بلکه با متهمی که حتی اتهامات سنگینی داشت برخوردش با اخلاق بود.

آیت الله رئیسی افزود: نسبت به دیگران نیز همینطور بود. آقای لاجوردی هم بر خلاف آن چه که شبکه‌های ضدانقلاب از او ساختند، مرد پولادین در مقابل جرایم بود و با بسیاری از زندانیان دیده بودم که در دادستانی برخورد اخلاقی داشت که بعضی بخاطر برخورد اخلاقی ایشان گاهی در آن‌ها توبه و حالت برگشت ایجاد می‌شد.

رئیس دستگاه قضایی عنوان کرد: او به میان زندانیان می‌رفت و با زندانیان برخورد و صحبت می‌کرد، من می‌خواهم به همکاران تاکید کنم که اینکه فرمودید کرامت نسبت به همکاران و کرامت نسبت به ارباب رجوع یکی از مسائل مهم است.
 
وی در ادامه با اشاره به کثرت کار و پرونده در دادگستری گفت: من این را تاکید می‌کنم که سلامت در دستگاه قضایی از مسائل مورد تاکید و اولویت همه ماست و همه اجزای قوه قضاییه تاکید دارند بر این سلامت و تداوم و ارتقای آن در دستگاه قضایی که بحث بسیار مهمی است در پرتو عنایت پروردگار متعال و تقوای الهی واقع میشود.

آیت الله رئیسی بیان کرد: هر سازمانی تا وقتی کارش اثربخش و ایمنی بخش است که با کجی، انحراف، ظلم و خطا در نیامیزد. این فقط مربوط به فرد نیست؛ سازمان زمانی کارش اثربخش، ایمنی بخش و عدالت بخش می‌شود و می‌تواند احقاق حق کند که به کجی، ظلم و خطا آلوده نشود و خطای کم هم بزرگ تلقی شود و فساد کم نیز زیاد تلقی شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه سازمان‌های کشور و منتسب به نظام همه باید این موضوع را رعایت کنند؛ اما دستگاه قضایی یک مراقبت ویژه می خواهد، اظهار کرد: بین قاضی و غیر قاضی فرق هست. دستگاه قضایی اقتضائات خودش را دارد که بسیار مهم و اساسی است.

تحول ایجاد کردن، کار مضاعف می‌خواهد

آیت الله رئیسی در راستای مطالبات کارکنان و قضات دادگستری البرز در زمینه بهره‌وری گفت: به معاونت راهبردی تاکید کرده‌ایم که ایجاد یک ساز و کار جدید را در این زمینه در دستور کار قرار دهد تا به عدالت نزدیک و نزدیک تر شود .

وی در رابطه با تعطیلی پنجشنبه‌ها، خطاب به قضات و کارکنان تصریح کرد: بنده جلسه روسای کل دادگستری‌ها را فردا (جمعه) برگزار می‌کنم تا پنجشنبه از کار نمانند و جمعه را روز کاری کرده‌ایم؛ چراکه تحول ایجاد کردن، کار مضاعف می‌خواهد.

باید زمان دادرسی را بسیار کاهش دهیم

آیت‌الله رئیسی در رابطه با تامین قاضی و نیروی انسانی، گفت: به معاونت نیروی انسانی تاکید کرده‌ام که یک اقدام جهادی انجام دهد و تلاش کند که وضعیت متفاوتی نسبت به جذب داشته باشیم؛ اما این مسئله از فردا حل نمی‌شود. وضعیت زندانیان و اطاله دادرسی ایجاب می‌کند که اوقات رسیدگی به پرونده‌ها کوتاه تر شود و باید زمان دادرسی را بسیار کاهش دهیم که نیاز به کار مضاعف دارد.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: امروز تصمیم بگیریم و کمر همت ببندیم که برای انجام واقعه تحول، زمان دادرسی‌ها کوتاه شود و تحول با یک حرکت متفاوت از قبل ایجاد می‌گردد.

وی تاکید کرد: حرکت متفاوت ایجاب می‌کند که حتما از فردا کار در دادگستری البرز متفاوت از قبل باشد و در این تحول همه باید با ساعت کار متفاوت و حضور متفاوت نقش داشته باشند تا وضعیت پرونده‌های مانده را با همین نیروی انسانی تعیین تکلیف کنیم.
 

آیت الله رئیسی در بخشی دیگر از سخنان خود به مطالب مطرح شده از سوی کارکنان اشاره کرد و گفت: این نکات قابل شنیدن و توجه بود و من به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنم. برخی از کمبودهایی که عزیزان اشاره کردند، قبل از آمدن هیات، همکاران ما در معاونت راهبردی و معاونت مالی و پشتیبانی در سطح استان کمبودها را بررسی کردند و تقریبا حدود 30 -40 نفر به سطح استان آمدند و تمام زوایا را دیدند، گزارشات خود را جمع بندی کرده‌اند و در اولین جلسه شورای عالی قوه قضاییه ان‌شاءالله مطرح خواهد شد.

رئیس دستگاه قضایی تصریح کرد: پنج هیات نیز به شهرستان‌های استان اعرام شدند و 10 هیات از صبح در مرکز استان مسائل را بررسی کردند و مجموعه گزارشات در یک جلسه شورای عالی قوه قضاییه که به استان البرز اختصاص پیدا خواهد کرد، مطرح خواهد شد.

وی افزود: جلسه روز دوشنبه ما اختصاص به این قضیه دارد و از آقای استاندار نیز دعوت می‌کنیم و از نماینده محترم ولی فقیه آیت‌الله آقای حسینی همدانی نیز دعوت می‌کنیم در این جلسه شرکت کنند. ما روشمان این است که با حضور مسئولان عالی استان و رئیس کل دادگستری استان می‌نشینیم و تمام این موارد مطرح می‌شود.

آیت الله رئیسی گفت: در مورد تخصیص اعتبارات آنچه به صورت نقدی بود، همان جا دستورات لازم داده و انشاءالله پیگیری می شود و آنچه در کوتاه مدت امکان انجام آن نبود، در برنامه ریزی قرار داده می شود تا در زمان مقرر خود پیگیری شود.

رئیس دستگاه قضایی در ادامه عنوان کرد: آنچه که از انتقادها و پیشنهادات نیز ارائه فرمودید، در دستور کار هست و اگر احیانا نکته‌ای مورد توجه شماست و احیانا از دید دوستان نسبت به آن غفلت شده است، یادآور شوید تا در اولین جلسه شورای عالی قوه قضاییه که اختصاص به استان البرز دارد، مطرح شود.

وی بیان کرد: اشاره فرمودید که قضات باید مورد تشویق قرار گیرند که حرف کاملا درستی است. قضات ما از نیروهای صالح، کارآمد و دلسوز و حقیقتا چهره های پرکار و خدمتگزار هستند. اگر احیانا ما بر برخورد با فساد در درون دستگاه تاکید می کنیم، برای این است که این صفحه سفید و نورانی و پر تلالو را یک نقطه و یا نقاط سیاه خدای نکرده مخدوش نکند.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: یک تخلف، یک اشتباه و یک فساد هم در گوشه‌ای از دستگاه قضایی برای ما زیاد است؛ والا حتما بدانید که گاهی که می‌خواهیم در استان‌ها قضات را تشویق کنیم، هم روسای کل می‌دانند و هم ما در ستاد که این‌ها همه جزء بهترین‌ها هستند و اینکه کدام یک از بهترین‌ها باز به عنوان بهترینِ بهترین ها انتخاب شود، مشکل است؛ لذا من به سهم خود حقیقتا از همه قضات تشکر می کنم.

رئیس دستگاه قضایی افرود: نیروهایی که امروز مخلصانه با سختی کار و مشکلاتی که هست، کار میکنند، اجر و پاداشی که به آنها داده می‌شود، دربرابر آنچه خداوند متعال برای اجرای عدالت به ایشان میدهد، ناچیز است.

وی عنوان کرد: این جایگاه یک جایگاه ممتاز است که سختی‌هایی دارد و باید سختی‌ها را نیز در کنارش مورد توجه قرار داد؛ لذا تشویق قضات نکته درستی است و ضرورت هم دارد.

هر امتیازی و مزایایی که قانون و مقررات برای بانوان گذاشته، حتما باید در دادگستری به نحو اتم و اکمل اجرا شود

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه 1400 نیروی کارمند جذب شده‌اند و قول داده‌ایم که شش هزار نفر را تا پایان سال جذب کنیم، ادامه داد: نمی‌توانیم به مراجعه کننده بگوییم که صبر کند تا کمیسیون نقل و انتقال، قاضی و کارمند بفرستد؛ بلکه باید کار و تلاش را مضاعف کنیم.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: باید کار در این دو ماه و نیم پایانی سال در تمام کشور متفاوت باشد و همه به هر شکلی تلاش کنیم که پرونده‌ها باقی نماند و با همین نیروهای موجود تحول اتفاق بیفتد.

وی با تاکید بر اینکه هر امتیازی و مزایایی که قانون و مقررات برای بانوان گذاشته، حتما باید در دادگستری به نحو اتم و اکمل اجرا شود و با آن کاملا موافق هستیم، بیان داشت: بانوان در دستگاه قضایی برای کار کردن مایه می‌گذارند و زحمت می‌کشند و ما هم خبر داریم و حتما باید برای بانوان در دستگاه قضایی با توجه به شغل، کار و فرسودگی در کار آنچه در قانون هست، در نظر گرفته شود و اگر در قانون نیست ولی از امکانات ما برمی‌آید که برای بانوان کاری انجام دهیم، حتما مضایقه نداریم و باید صورت گیرد.

مورد وضعیت کارکنان شورای حل اختلاف پیشنهاد شده که شرایط آنها قطعی شود

رئیس قوه قضاییه در مورد شوراهای حل اختلاف تصریح کرد: لایحه برای تعیین تکلیف وضعیت شورای حل اختلاف در قوه قضاییه تنظیم و این کار در معاونت حقوقی با همکاری شورای حل اختلاف انجام شد. در شورای حل اختلاف یک بخش جایگاه شوراهای حل اختلاف و یک بخش کارکنان شوراهای حل اختلاف را داریم. در مورد وضعیت کارکنان شورای حل اختلاف پیشنهاد شده که شرایط آنها قطعی شود؛ اما نسبت به اعضای شورای حل اختلاف همچنان شرایط افتخاری باشد و استخدام لازم ندارد.

وی بیان داشت: صلاحیت‌هایی در قانون به این شورا اضافه گردید. برخی از پرونده‌ها مثل تهدید و توهین می‌تواند در شورای حل اختلاف حل شود؛ چراکه با شاکی خصوصی آغاز و با رضایت شاکی خصوصی ختم می‌شود؛ پس چه دلیلی دارد دستگاه قضایی را دخیل کنیم. صلاحیت‌ها را در بسیاری از مواردی که می‌تواند در شورای حل اختلاف حل شود، افزایش داده‌ایم و پرونده واقعی باید در دادگستری رسیدگی گردد؛ لذا مطابق پیشنهاد قوه قضاییه به مجلس، رسیدگی به پرونده باید در عدلیه صورت گیرد و شورای حل اختلاف هم مرجعی برای حل اختلافات خواهد بود.

آیت الله رئیسی از وزیر دادگستری خواست اصلاحیه شورای حل اختلاف که اکنون در دولت است را دنبال کند تا زودتر به مجلس برود و در همین مجلس تصویب گردد تا بر اساس آن وضع نیروی اداری، صلاحیت‌های قانونی و جایگاه شورای حل اختلاف تثبیت شود.

آیت الله رئیسی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: همکاران ما در استان البرز که بحمدالله نیرو‌های خوب، قضات خوب و کارکنان خوبی هستند، انشاءالله همت خواهند کرد و بیش از پیش در انجام امور قضایی استان پیشرفت حاصل خواهند نمود. استان البرز یک استان مهاجرپذیر است و در کنار یک قطب بزرگ صنعتی قرار دارد و ۳۵۰۰ کارخانه و کارگاه و قطب کشاورزی قرار دارد و معبری برای بیش از ۱۴ استان کشور است و شرایط جمعیتی خاصی هم دارد.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: استان یک شرایط این چنینی دارد و با همه مشکلاتی که هست، مانند تغییر کاربری ها، زمین خواری ها، قاچاق کالا و مواد مخدر و مشکلات دیگر، اینجا اقتضاء کار مضاعف و دقت بیشتر و حساسیت بیشتر را دارد و انتظار ما این است که هیچ پرونده‌ای در اینجا بدون اقدام متناسب نماند. من اخیرا چند مورد را برای رئیس کل فرستادم که نسبت به برخی از تعاونی‌ها که مردم گرفتار شده‌اند و پول‌های خود را گذاشته‌اند و یا برخی از موسسات اعتباری که پول کم آورده‌اند و مردم گرفتار شده‌اند، این‌ها را باید عنایت کنند و جلسه بگذارند و در اتخاذ تصمیم به قاضی کمک کنند.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: اگر احیانا این مشکلات در درون استان حل نشد، به مرکز بیاورند و ما جلسه داشته باشیم و حل کنیم؛ چرا که پرونده نباید در دستگاه قضایی بن بست داشته باشد و باید راه آن باز شود و گره کار مردم گشوده شود. اینجا آنجایی است که مردم باید احساس کنند هرکسی در هر کجای استان مورد ظلم قرار گرفت، به عدلیه برود و یقین داشته باشد که دادگستری با تمام توان حق او را خواد ستاند.

رئیس قوه قضاییه عنوان کرد: این احساسی است که باید در مردم استان به وجود بیاید که الحمدلله روزنه‌های این احساس کاملا پیداست؛ اما اینکه عزیزی گفت که از روزی که تو آمدی مراجعات ما افزایش پیدا کرده می‌خواهم این را تایید کنم و می‌خواهم بگویم که این جهت در تهران نیز همینطور است.

آیت الله رئیسی افزود: باید پرسید که این‌ها برای چه می‌آیند؟ این‌ها به این امید می‌آیند که گرهی از کارشان گشوده شود؛ لذا اگر من و شما کار مضاعف کردیم و گره از کار‌ها باز کردیم، این امید افزون خواهد شد؛ اما اگر خدای نکرده این افراد یک بار، دو بار و سه بار آمدند و دیدند کاری نشد، می‌گویند خبری نیست و ناامیدی بر آن‌ها مستولی خواهد شد.

رئیس دستگاه قضایی تاکید کرد: وظیفه ما این است که نگذاریم کسی ناامید شود. یک وقت کسی امر غیر قانونی می‌خواهد، اما یک وقت قانونا می‌گوید پرونده مرا رسیدگی کنید. این وظیفه ماست. این افزایش ورودی مراجعات، افزایش شکایات و افزایش گزارشات نسبت به پرونده‌ها باید با پاسخ مثبت به لحاظ رسیدگی واقعی و اجرای عدالت مواجه شود و اگر احیانا مواجه با کم کاری شود، یقین بدانید که پس از مدتی به ناامیدی تبدیل می‌شود و این ناامیدی فقط از یک شخص نیست؛ بلکه ناامیدی از دادگستری و سازمان اداری کشور است.

وی تاکید کرد: این برای ما یک گناه نابخشودنی است که به جای اینکه امید را در دل مردم زنده کنیم، خدای نکرده ناامیدی را ایجاد کنیم و این خیلی بد است و گناه جمعی است و فردی نیست و فرد از کل سازمان ناراحت شده که منتسب به کل نظام است؛ لذا من به همه همکاران تاکید می‌کنم که اگر مردم در امیدی که پیدا کرده اند با یک ناامیدی مواجه شوند، این گناهی نابخشودنی است و باید سعی کنیم که پرونده‌ها به روز رسیدگی شود، با تاخیر مواجه نشود و به عدالت رفتار شود.

آیت الله رئیسی در پایان سخنان خود ضمن قدردانی مجدد از زحمات قضات و کارکان دادگستری استان البرز اظهار کرد: از اینکه با کرامت، هم با همکاران، هم ارباب رجوع و هم افرادی که به نحوی با عدلیه و سازمان‌های وابسته مواجه هستند، برخورد می‌کنید، صمیمانه تشکر می‌کنیم و انشاءالله خداوند به حق زینب کبری (س) به هم شما پاداش خبر مرحمت کند تا بتوانیم وظیفه خود را انجام دهیم و از آقای استاندار و نماینده محترم، ولی فقیه که حوصله کردند و در جلسه حضور دارند و روسای سازمان‌های دیگر که در جلسه هستند و آقایان و خانم‌ها که تا این ساعت در جلسه صبر کردند، کمال تشکر را دارم.

 
بازدید آیت الله رئیسی از زندان مرکزی کرج
۱۳۹۸/۱۰/۱۲ - ۱۲:۰۶

در ساعات ابتدایی صبح امروز و در ابتدای این سفر و پیش از آغاز رسمی برنامه‌ها آیت‌الله رئیسی، رئیس دستگاه قضا به همراه اسماعیلی رئیس حوزه ریاست، علی باقری کنی معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه و جهانگیر، رئیس سازمان زندان‌ها در برنامه‌ای از پیش اعلام نشده وارد ندامتگاه مرکزی کرج شدند.

با ورود آیت الله رئیسی به ندامتگاه مرکزی کرج، وی و همراهان با حضور در اندرزگاه‌های این ندامتگاه به گفتگو با زندانیان پرداخته و در جریان مسائل مرتبط با آن‌ها قرار گرفتند.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در این بازدید توجه رئیس دستگاه قضا را به خود جلب کرد، اعتراض محکومین سال‌های قبل به در نظر گرفتن احکام اشد برای جرم‌های ارتکابی بود.

با اعلام این ادعا از سوی محکومین حاضر در اندرزگاه‌ها، آیت الله رئیسی به مسئولین زندان دستور داد پرونده محکومین مدعی به محل آورده شود تا در حضور رئیس قوه قضاییه، سخنگوی دستگاه قضا و دبیر ستاد حقوق بشر مورد بررسی قرار گیرد. در این بخش ایت الله رییسی در چند مورد تذکراتی به مسوولین زیربط داد.

در ادامه این روند و با مطالعه پرونده محکومین، آیت‌الله رئیسی در مورد برخی موارد دستور مساعد در مورد محکومین صادر کرد.

آیت الله رئیسی در ادامه بازدید از پیش اعلام نشده خود از ندامتگاه مرکزی کرج با تعدادی از محکومین مواجه شد که آن‌ها نیز از بلاتکلیف بودن خود گلایه‌مند بودند.

رئیس قوه قضاییه با بررسی پرونده محکومینی که از بلاتکلیف بودن خود گلایه داشتند به مواردی برخورد که در رویه جدید قوه قضاییه در دوره تحول می‌توان مطابق با بخشنامه و دستورالعمل‌های جدید تمهیداتی را برای برخی از آنها در نظر گرفت.تعدادی از محکومان نیز با بیان اینکه مدت بسیارکمی از دوران محکومیت آنها باقی مانده، درخواست تخفیف و عفو داشتند که آیت‌الله رئیسی دستور داد با بررسی کارشناسی صورت گرفته و درنظر گرفتن شرایط قانونی و به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) زمینه اعطای مرخصی منتج به آزادی با توجه به نزدیک بودن به پایان دوره محکومیت به تعدادی از زندانیان با شرایط خاص ‌که‌ مدت‌ بسیار کمی از دوران محکومیتشان باقی مانده، به‌سرعت فراهم شود

گفتنی است، لزوم بازدید و سرکشی مستمر قضات از زندان‌ها، یکی از مهم‌ترین مواردی است که در سخنرانی‌های مختلف رئیس دستگاه قضا مورد تاکید وی بوده است. در این دیدار چهره به چهره با زندانیان یکی از مواردی که از سوی رییس دستگاه قضا از محکومان پرسش شد، موضوع حضور قضات در ندامتگاه مرکزی کرج بود که گلایه تعدادی از زندانیان از برخی قضات را در پی داشت، مواردی به دستور آیت الله رییسی یادداشت شد تا در همین سفر مورد بررسی قرار گیرد.

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/02/2413289_999.mp4"]
اجرای عدالت اداری و مبارزه بی امان با فساد باید مسئله اصلی مدیرانی باشد
۱۳۹۸/۱۰/۱۲ - ۱۲:۰۵

جلسه شورای اداری استان البرز با حضور آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه برگزار شد.

آیت‌الله رئیسی در این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بزرگوار استان البرز، و قدردانی از جلوه‌های حضور مردم استان در ادوار مختلف در صحنه‌های دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی و نیز با تقدیر از بصیرت نشان دادن مردم استان از خود، در پاسخ به چگونگی نحوه پاسداشت این مردم تصریح کرد: پاسداشت این مردم اجرای عدالت اداری و مبارزه با فساد اداری است و این جمعی که اکنون دور هم جمع شده‌ایم، باید مصداق پاسداشت خون شهدا را در این منطقه، برای خود اجرای عدالت اداری بدانیم.

وی افزود: اجرای عدالت اداری و مبارزه بی امان با فساد باید مسئله اصلی مدیرانی باشد که در کسوت مدیریت انجام وظیفه می‌کنند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه خانواده شهدا و مردم کشورمان یک نظام اداری کارآمد را از مدیران توقع دارند، گفت:این نظام اداری کارآمد باید بتواند گره گشای زندگی مردم باشد و مجریان عادل با عدالت قانون عادلانه را اجرا کنند و به هیچ عنوان اجازه دور زدن و نقض قانون را به کسی ندهند.
 
 
آیت‌الله رئیسی محصول نظام اداری کارآمد را افزایش اعتماد مردم به نظام و امنیت در کشور عنوان کرد و افزود: از مولفه‌های مهم امنیت ملی در کشور، حضور مردم متدین در صحنه است و نظام اداری کارآمد این حضور را قوی و قوی‌تر می‌کند.

وی در بیان مشکلات نظام اداری کارآمد بیان داشت: در شرایط سخت جنگ تحمیلی، کرج یکی از بخش‌های پشتیبانی جدی از نیرو‌ها در میدان شد و همه مردم این منطقه مخلصانه در صحنه کار کردند و ما اکنون تجربه این چهل سال و همان مردم خوب و بابصیرت و مخلص را داریم. در این میدان رویش‌های بسیاری داشتیم و اگر بصیرت، عزت آفرینی و آمادگی خطر کردن و مسئولیت پذیری نسل چهارم و پنجم از نسل اول بیشتر نباشد، کمتر نیست.
 

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه اگرچه ریزش‌هایی هم داشته‌ایم، ولی رویش‌های بسیاری صورت گرفته است، گفت: در حوزه‌های اقتصادی هم همینطور است و گزارش‌ها حاکی از آن است که در حوزه صنعت و کشاورزی، علم و فناوری و فعالیت‌های دانش بنیان قدم‌های بسیاری برداشته شده است.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: الان با گذشت این سال‌ها نباید شاهد باشیم که مردم گله کنند که در جایی به قانون عمل نمی‌شود؛ بی‌عدالتی صورت می‌گیرد و زد و بندها باعث آسیب رسیدن به اعتماد آن‌ها می‌گردد و این پذیرفته نیست.

وی با طرح این سوال که چه کسانی می‌توانند در این میدان کار کنند، افزود: همه کسانی که دور این میز و زیر این سقف جمع شده اند، وظیفه دارند که در این منطقه دست به دست هم دهند و پیش بینی،‌ پیشگیری و برخورد متناسب و به موقع داشته باشند و این توانایی وجود دارد.

مسئولین اداری در کشور  مطالبات به حق مردم را دنبال و پیگیری کنند تا رضایت مردم جلب شود

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دشمن بسیار در ناامیدی و یاس می‌دمد، گفت: حقیقتا خود دشمن ناامید شده است و نهیب بسیار مقتدرانه مقام معظم رهبری که در فرمایشات روز گذشته ایشان نسبت به آمریکایی‌ها و قدرت‌های بزرگ عنوان شد را دیدید که با چه اقتداری از موضع و جایگاه نظام اسلامی فرمودند: مگر شما می‌توانید نسبت به این کشور و داشته‌های آن تعرض کنید؟ چراکه ملتی پای کار، در صحنه، با اقتدار، مقاوم و با بصیرت داریم.


آیت الله رئیسی ادامه داد: این موارد، مسئولیت ما مسئولین را می‌افزاید و پاسداشت این حضور و حرکت عظیم، تحقق عدالت اداری است.


رئیس قوه قضاییه با اشاره به مطالبات به حق مردم، بیان داشت: همه مسئولین اداری در کشور در جایگاه مسئولیت باید مطالبات به حق مردم را دنبال و پیگیری کنند تا رضایت مردم جلب شود.

آیت الله رئیسی گفت: آنچه که وظیفه است، آن است که به قانون عمل شود و باید نسبت به سازمان اداری به نحوی که ناکارآمد جلوه کند و بروکراسی اداری موجب رشوه، زد و بند و اقدامات غیرقانونی و تخلف و فساد شود، شدیدا حساس بود و قبل از همه، مدیران باید خودشان حساس باشند.

سازمان‌های درون دستگاهی چشم مدیران هستند

وی افزود: سازمان‌های برون دستگاهی مانند دیوان محاسبات، سازمان حسابرسی، بخش هایی از استانداری ها و مجلس در حوزه نظارت وجود دارند؛ اما اینها سازمان‌های برون دستگاهی هستند و سازمان های درون دستگاهی و حراست ها و بازرسی ها باید به عنوان عیون مدیران، احساس مسئولیت کنند و بدانند که چشم مدیران هستند.


رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: مگر می شود در سازمانی یک نارسایی دیده شود و نسبت به این قضیه حراست بی توجه یا کم توجه باشد؟ بازرسی که "عین" مدیر است، باید در این قضیه هشدار دهد که در این سازمان یک نارسایی پیدا شده است و به مدیر مربوطه اعلام کند و بگوید که در این مجموعه که شما مدیریت میکنید، اشکالی دارد اتفاق می‌افتد و یک روند ناسالمی هست و این روند ناسالم دارد مردم را ناراضی می‌کند و کارها را به تعویق می‌اندازد.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری نسبت به رونق تولید، تمام بخش‌های کشور نسبت به این موضوع حس گرفته است، گفت: این حس باید منجر به اجرای کامل قانون بهبود فضای کسب و کار شود؛ قانونی که مجلس تصویب کرده باید تمام و کمال اجرا شود.

وی ادامه داد: در قانون بهبود فضای کسب و کار، بسیاری از موانعی که به عنوان موانع تولید اشاره شده، پیش بینی و راهکار هم داده شده است. بخش‌های مختلف پیگیر باشند و مدیران هم دنبال کنند و دستگاه‌های نظارتی پیگیری و نظارت نمایند که چرا این قانون که می‌تواند فضای کسب و کار را رونق دهد، تمام و کمال اجرا نمی‌شود.

باید حمایت قانونی، قضایی و حقوقی و تسهیلاتی از تولید کننده صورت گیرد

آیت الله رئیسی فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع فعالان اقتصادی را منشور جامع و کاملی برای اجرا دانست و افزود: لازم نیست بنده و امثال بنده یکبار دیگر وارد موضوع شویم و همین که فرمایشات معظم‌له را مدیران و دست‌اندرکاران کارخانجات و فعالان اقتصادی اجرا کنند، منشور جامعی برای بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید است.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: از اینکه اختلافات در مراکز تولیدی، اختلافات بخش خصوصی با دولتی، اختلافات بخش‌های تولیدی با یکدیگر در شوراهای حل اختلاف حل شود و به دستگاه قضایی کشیده نشود، حتما استقبال می‌کنیم. شورای حل اختلاف را رییس کل دادگستری برای واحد‌های تولیدی فعال کند تا علاوه بر شورای گفت‌وگو که شورای خوبی برای مذاکرات بین دولت و بخش خصوصی، این اختلافات هم بتواند با همین ساز وکار حل شود و به دستگاه قضایی کشیده نشود.

آیت الله رئیسی با اشاره به نظام بانکی، تصریح کرد: اصلاح امور اقتصادی بدون اصلاح امور بانکی امکانپذیر نیست و اصلاح نظام بانکی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

وی با تاکید بر ارائه تسهیلات به تولیدکننده نه به دلال‌ها، خاطرنشان کرد: این افزایش نقدینگی که اقتصاددانان می‌گویند برای کشور خطرناک است، اگر به سمت تولید رفت، موحب رفع بسیاری از نگرانی‌ها می‌شود. تنها راه آن هم همین است که نقدینگی به طرف تولید و حمایت از تولیدکننده واقعی برود. وقتی تولیدکننده واقعی از این تسهیلات استفاده کند و این تسهیلات هم به نحو درست اختصاص داده شود و در جهت تولید مورد استفاده قرار بگیرد، تبدیل به رفع نگرانی و رونق اقتصادی در کشور می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه حمایت از تولیدکننده باید عملیاتی شود و در سخن نباشد، اظهار کرد: باید حمایت قانونی، قضایی و حقوقی و تسهیلاتی از تولید کننده صورت گیرد؛ به نحوی که قانون از تولید کننده حمایت کند؛ حمایت قضایی و حقوقی انجام شود و حمایت تسهیلاتی و مالی مدنظر قرار گیرد.

آمادگی دستگاه قضا برای ایجاد کارگروه آسیب‌شناسی تولید با حضور دستگاه های مختلف

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از این حمایتها این است که شرایط در بیمه، در مالیات، در عوارض به نحوی تنظیم شود که تولیدکننده ضمن اینکه آن حقوق را باید پرداخت کند، اما تحت فشار قرار نگیرد. در این رابطه آمادگی داریم که کارگروهی با عنوان آسیب شناسی تولید با حضور دستگاه قضایی، استانداری، اتاق بازرگانی، بخش‌های صنعتی و کشاورزی و یکی از نمایندگان مجلس ایجاد کنیم تا بررسی شود که در رابطه با توقیف ابزار کار که با درخواست بیمه، بانک و سازمان مالیاتی انجام می‌شود، چه سازوکاری باید فراهم شود که هم آنها به حقوقشان برسند و هم منجر به توقف یا کندشدن تولید نشود.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: این کارگروه را استاندار و رییس کل دادگستری دنبال کنند و بازرسی هم حتما به عنوان بخش نظارتی حضور داشته باشد. ما معتقدیم این کارگروه می‌تواند در جهت آسیب شناسی، ایرادات را پیگیری کند. در این قضیه بانک‌ها و سازمان مالیاتی هم دعوت شوند تا ببینیم چه سازوکاری وجود دارد که هم تولید رونق داشته باشد و هم مشکل پیش نیاید. ما موافق این نیستیم که ابزار کار و تولید در روند احقاق حقوق بانکها، بیمه و سازمان مالیاتی توقیف شود.

از مدیر مسئولیت پذیر، باجرات و باجسارت در انجام وظایف با همه ظرفیت حمایت خواهیم کرد

آیت‌الله رئیسی بیان کرد: این کارگروه باید به صورت عملی بعد از مدتی گزارش دهد؛ نه اینکه مثل بعضی از کارگروه‌ها کم اثر باشد. این باید اتفاق بیفتد و برایش زمان بگذاریم و برای رفع این مشکل که ابزار کار با خواست بیمه، مالیات و بانک‌ها توقیف می‌شود، چاره‌ای اندیشیده شود که هم آن‌ها بتوانند به حقوق قانونی خود برسند و هم منجر به توقف تولید نشود.

رئیس قوه قضاییه خطاب به مدیران، گفت: از مدیر مسئولیت پذیر، باجرات و باجسارت در انجام وظایف با همه ظرفیت حمایت خواهیم کرد و این وظیفه ماست. به همکاران در سراسر کشور تاکید کرده‌ایم که از تولیدکننده و کارآفرینی که با اقتدار تحریم را دور می‌زند و نمی‌گذارد خط تولید بخوابد و ظرفیت خط تولید و اشتغال را افزایش می‌دهد، با تمام وجود حمایت شود و همه سازوکار‌های کشور باید حامی تولیدکننده و کارآفرین باشد.

وی خاطرنشان کرد: امروز این افراد سربازان و افسران خط مقدم مبارزه و ایستادگی در مقابل جنگ اقتصادی هستند و مقام معظم رهبری امر فرمودند و ما همه سربازان ایشان هستیم و باید در میدان اجرا، اجرا کنیم و در میدان اجرا باید احساس تولیدکننده این باشد که اتفاقی دارد می‌افتد و آن اتفاق، حمایت از اوست.
 
زندان‌ها به خارج از شهرها منتقل شوند

آیت الله رئیسی بیان داشت: مردم باید این احساس را داشته باشند که عدالت اجرا می‌شود و ایجاد این احساس با سخن که نیست. مردم باید احساس عدالت کنند که به حقشان می‌رسند؛ سازمان اداری کشور عادلانه عمل می‌کند، فیتیله پارتی بازی و فساد و روابط ناسالم در نظام اداری پایین آمده و قانون و عدالت حاکم شده است و در هر کوی و برزن که می‌رویم، مردم بگویند که احساسمان، احساس اجرای عدالت است و پارتی بازی نیست. بگویند احساسمان این است که قانون حاکمیت دارد و روابط سالم حاکم است. این به عمل و کار احتیاج دارد و باید روز به روز این احساس در کشور تقویت شود.

چاه‌های فاقد پروانه و غیرمجاز هستند تکلیفشان مشخص شود

آیت‌الله رئیسی با اشاره به مسأله چاه‌ها و مدیریت آب و مدیریت خاک در کشور، ادامه داد: از مهمترین مدیریت‌ها در کشور مدیریت آب و خاک است. اگر امر مدیریت در حوزه آب و خاک و داشته‌ها دقیق شود، با مدیریت بر ظرفیت‌های عظیمی که کشور دارد، بسیاری از مشکلات کاهش پیدا می کند.

وی افزود: یکسری چاه‌ها فاقد پروانه و غیرمجاز هستند که باید دولت و وزارت نیرو تکلیفشان را مشخص کنند. اینکه هر روز بگوییم بر تعدادشان افزوده شد و غصه بخوریم، تا کجا می‌خواهد ادامه پیدا کند؟ باید این وضعیت را سامان دهیم.

نباید اجازه دهیم که حقوق عام تحت هیچ عنوانی به مخاطره بیفتد

رئیس قوه قضاییه با اشاره به موضوع تغییر کاربری‌ها خاطرنشان کرد: یک سری سازوکار برای تغییر کاربری داریم. نباید اراضی کشاورزی و مزروعی تغییر کاربری داده شوند و ویلاسازی شود. جاهایی برای ویلاسازی گذاشتند که این کار در آنجا انجام شود و جاهایی هم برای کشاورزی است که باید کشاورزی شود. تغییر کاربری غیرمجاز را همه باید یک امر ضدارزش بدانند؛ نه اینکه در مقطعی بگویند ضدارزش است و مدیری در مقطع دیکر بیاید و بگوید که آن مدیر با تخلفات سفت برخورد کرده است‌. چرا با متخلف مماشات کرد؟ اینها منابع ملی و ذخایر کشور است و نمیشود با ذخایر کشور اینگونه برخورد کرد.

آیت الله رئیسی گفت: جنگل، منابع طبیعی و محیط زیست جزو حقوق عامه هستند‌. ما نباید اجازه دهیم که حقوق عام تحت هیچ عنوانی به مخاطره بیفتد. اولین میدان‌دار این میدان مدیران و مسئولین هستند. رییس محیط زیست، رییس منابع طبیعی میدان‌دار هستند و آنها در این عرصه مرزبان هستند. مرزبان فقط کسی نیست که در سرحد جغرافیای اقلیمی ایستاده باشد تا کسی به زمین ما تجاوز نکند.

رییس قوه قضاییه درباره موضوع صادرات گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که رونق صادرات و کاهش واردات، کاهش واردات به ویژه درباره آن محصولاتی که در کشور تولید می شود، باید صورت گیرد و در این زمینه هم قانون کم نداریم و بحث ما در اجرای قانون است که این حتما باید صورت گیرد.
 
رئیس قوه قضاییه در رابطه با زندان‌ها، گفت: در قانون آمده و سازوکاری را نیز بنده به رئیس سازمان زندان‌ها اعلام کرده‌ام که زندان‌‎هایی که در درون شهرهاست، به خارج از شهرها منتقل شود و حتما معتقدیم که این کار انجام شدنی است.

وی افزود: در همه شهرهایی که زندان‌ها در دورن بافت شهری واقع شده باید شهرداری‌ها و استانداری‌ها بتوانند سازوکاری را ایجاد کنند که این زندان‌ها به خارج از شهرها منتقل شوند؛ اما مسئله بالاتر این است که تلاش کنیم کاهش جمعیت کیفری رخ دهد.

آیت الله رئیسی بیان داشت: هرچه بیشتر اجرای عدالت در کشور داشته باشیم، بیشتر شاهد کاهش زندانی خواهیم بود. پس باید کاری کنیم که زندانی کم شود و روز به روز جمعیت کیفری کاهش یابد.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه گفتمان غالب در کشور ما باید گفتمان اجرای عدالت و مبارزه با فساد باشد، گفت: این گفتمان باید به یک اجرای عملی در میدان تبدیل شود و این احساسی است که باید مردم در این زمینه داشته باشند.

گفتنی است در ابتدای این نشست، آیت الله حسینی همدانی، امام جمعه کرج گفت: آیت الله رییسی اولین رییس قوه قضاییه هستند که به استان البرز آمدند و این را به فال نیک می‌گیریم.

وی به مشکلات استان البرز اشاره کرد و گفت: مساله آب، زمین خواری، ساخت و ساز غیر مجاز، حقوق عامه و مبارزه با قاچاق کالا از جمله مواردی است که دستگاه قضایی می‌تواند با آنها برخورد کند.

امام جمعه کرج یادآور شد: دستگاه قضا توان آن را دارد که تهدیدات این استان را به فرصت تبدیل کند و وارد عمل شود تا منشاء آثار و برکات برای استان باشد.

آیت الله حسینی همدانی تصریح کرد: دستگاهی که با جان و مال مردم سر و کار دارد، برای آنکه بتواند در مسیر عدالت حرکت کند، نیازمند قوانین درست و نظارت‌های مردمی است. این درحالی است که امکانات دادگستری البرز در حد شهرستان است؛ ضمن آنکه با کمبود قضات نیز روبروست؛ لذا باید به صورت ویژه به آن توجه شود.

در ادامه فاضلی، رییس کل دادگستری استان البرز ضمن تشکر از رییس قوه قضاییه برای سفر به استان البرز، گفت: تعامل و هماهنگی همه مدیران دستگاه اجرایی ضروری است و باید به آن توجه شود تا بتوان مشکلات را رفع کرد.

گفتنی است در ادامه اکبریان نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی، گفت: در سایه هماهنگی‌های استان البرز بین مسئولان هیچ کارخانه‌ای نبوده که تعطیل شود؛ ضمن آنکه ضریب اشتغال بهتر از پارسال بوده و ضریب امنیت در استان نیز بالاست.

وی تاکید کرد: ٧٥ درصد تولیدات دارویی در استان البرز انجام می‌شود و تنها استانی که دارو‌های سرطانی را تولید می‌کند، استان البرز است.

این نماینده مجلس گفت: دادگستری نیازمند تقویت است که به آن اشاره شد؛ همچنین جمعیت زندان‌ها در این استان کاهش یافته؛ اما باز هم نیازمند توجه است.

در ادامه رحیم بنامولایی رییس اتاق بازرگانی افزود: ایجاد شعبه‌های اختصاصی برای رسیدگی به اختلافات صاحبان صنایع از جمله درخواست‌هاست.

وی ادامه داد: همچنین امید است با هم افزایی سه قوا. شاهد رونق تولید و گذر از اقتصاد نفتی به غیر نفتی باشیم از سوی دیگر نیاز است در برخی قوانین از جمله قوانین مربوط به کار و قوانین مربوط به بیمه‌ها بازنگری صورت گیرد.

وی افزود: احکام صادره و اجرایی شدن آن و توقیف مواداولیه و املاک و اموال صاحبان صنایع تاثیر مثبتی ایجاد نمی‌کند؛ مگر آنکه کارگران بیکار شوند.

زارعی تصریح کرد: تامین ماشین آلات امری ضروری است؛ درحالی که ٥٠ سال از عمر آن‌ها می‌گذرد و باید در این زمینه سرمایه گذاری شود.

در ادامه شمس آذر نماینده سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی تاکید کرد: بخش کشاورزی در برابر تکانه‌های ارزی کمترین آسیب پذیری را داشته که می‌تواند به عنوان یک اهرم قدرتمند مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: بهره مندی از دانش فنی محققان در عرصه‌های تولیدی قابل تامل است و باید مورد توجه واقع شود؛ چراکه در این استان کشاورزی مبتنی بر دانش همواره در حال گسترش است.

شمس آذر تصریح کرد: برای تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه اقدام جدی صورت گیرد. همچنین حفظ و حراست از منابع کشاورزی نیز مورد توجه قرار گیرد.

نماینده سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی افزود: همچنین برای صیانت از زیست بوم‌های استان البرز همکاری مسئولان نیاز است.

در ادامه شهبازی استاندار البرز گفت: در استان ٣٥٠٠ واحد تولیدی داریم و ١٥٠ برند ملی در استان وجود دارد.

وی تصریح کرد: در استان البرز در سال ٩٧ و ٩٨ مقام اول را در تخصیص و ایجاد رونق تولید در کشور به دست آوردیم و شاهد کاهش نرخ بیکاری نیز بودیم و افزایش صادرات ٣٣ درصدی نسبت به سال گذشته داشتیم. همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در استان البرز از متوسط کشور پیشی گرفته است.

شهبازی یادآور شد: بیش از ١٢ لکه صنعتی داریم که دوتا از آن‌ها ساماندهی شده است. همچنین جمعیت روستایی استان البرز نیز معکوس شده و در سه سال گذشته بیش از ٦ هزار نفر به روستا‌ها مراجعت کردند.

استاندار البرز افزود: مشکلاتی در زمینه تملک زمین داریم که امیدواریم رفع شود همچنین فرصت‌های گردشگری زیادی در استان داریم که باید در حوزه سرمایه گذاری به آن توجه شود.

وی تاکید کرد: امیدواریم بحث انتقال زندان‌ها عملیاتی شود تا بار تبعات اجتماعی کاهش یابد. همچنین امید است دستگاه‌های نظارتی بیش از گذشته مسئولان احرایی را کمک کنند.

 

 

 

 

 

تشریح اهداف سفر رئیس قوه قضاییه به استان البرز
۱۳۹۸/۱۰/۱۲ - ۱۲:۰۴

آیت الله رئیسی که در ادامه سفرهای استانی امروز به منظور بررسی وضعیت استان البرز به این استان سفر کرده است، در جمع خبرنگاران در تشریح اهداف این سفر، ضمن تبریک ولادت حضرت زینب (س)، اظهار کرد: در راستای سفرهای استانی که به منظور دیدار با مردم و همکاران قضایی و اداری و سازمان‌های وابسته به قوه قضاییه، حضور در جمع مدیران پرتلاش استان‌ها و آشنا شدن با دیدگاه‌های آن‌ها، شرکت در شوراهای اداری در استان‌های مختلف صورت می‌گیرد، امروز به همراه هیات عالی قضایی در استان البرز حاضر شدیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های استان البرز، افزود: استان البرز به دلیل جمعیت زیاد، واقع شدن در جنب پایتخت و تنوع جمعیتی که شاید در هیچ استان دیگر نداشته باشیم دارای ویژگی‌هایی است. در کنار این تنوع، کار و تلاش هم در این استان زیاد است و یکی از قطب‌های مهم صنعتی و کشاورزی کشور محسوب می‌شود و به ویژه در حوزه علم و فناوری در استان البرز گام‌های مهمی برداشته شده است.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: آشنایی با برخی از مشکلات استان البرز به دلیل وضعیت مهاجرپذیری که دارد می‌تواند برای همه مسئولان مخصوصا ما که در جایگاه مسئولیت قضایی کشور هستیم، موثر باشد.

آیت الله رئیسی با تاکید به اینکه از دیدگاه‌های نماینده ولی فقیه در استان البرز، استاندار و مسئولان قضایی استفاده خواهیم کرد، از احصاء مشکلات استان البرز با اعزام هیات‌هایی از یک ماه قبل به شهرستان‌های این استان خبر داد و گفت: در حال حاضر هم هیات‌هایی در همه شهرستان‌های این استان به منظور بررسی وضعیت حضور یافته‌اند و در شورای عالی قوه قضاییه گزارش‌های این هیات‌ها شنیده خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد که این سفر در گام برداشتن در جهت رفع مشکلات و تنگناها و توسعه یافتگی استان البرز موثر باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *