صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کدام نهاد مسئول رسیدگی به معتادان متجاهر بیمار و معلول است؟

۱۴ دی ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۸۲۳۰۳
بیش از هزار نفر از معتادین متجاهر، بیمار هستند اما هنوز هیچ مسئولی به این سوال که کدام نهاد مسئول رسیدگی به معتادان متجاهر بیمار و معلول است؛ پاسخ نداده است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، صبح یک روز سرد زمستانی در سال جاری، پلیس برای جمع آوری معتادان متجاهر "دره فرحزاد" راهی این منطقه شد و در عرض چند ساعت توانست ۲۲۰ نفر را دستگیر کند.

اما در میان بی خانمان‌هایی که در این دره زندگی می‌کردند، فردی در انتهای دره زندگی می‌کرد که علاوه بر معتاد متجاهر بودن، دارای بیماری خاص و معلویت در پای چپ خود بود.

پلیس بر اساس نداشتن محل مناسب برای نگهداری از این فرد بیمار، نتوانست او را دستگیر کند و بعد از جمع آوری سایر معتادین، دره را ترک کرد.

چند روز بعد خبر تبدیل شدن این دره به "اکوپارک" خبرساز شد. اما هیچکس نمی‌داند معلولی که در انتهای دره فرحزاد زندگی می‌کرد حالا شب‌ها را در کجای شهر به صبح می‌رساند.

بر اساس آخرین آمار، تهران ۲۰ هزار معتاد متجاهر دارد که بیش از ۱۲ هزارنفر از آنان توسط پلیس ساماندهی و در مراکز بازپروری اسکان داده شده اند. همچنین ظرفیت‌های بیشتر برای ساماندهی این افراد به زودی ایجاد می‌شود. اما در این بین، برای هزار و ۵۰۰ معتاد متجاهر هیچ برنامه ریزی وجود ندارد و معلول دره فرحزاد تنها نیست.

گفته می‌شود این افراد دارای معلولیت‌های متفاوت بوده و در برخی موارد به بیماری‌هایی عفونی و غیرعفونی مانند هپاتیت، ایدز، گال، دیابت و ... مبتلا هستند و هیچکدام از سازمان‌ها مانند بهزیستی، وزارت بهداشت و کمیته امداد تاکنون مسئولیت نگهداری از این افراد را در نپذیرفته اند.

بر اساس اعلام پلیس، این نهاد توانایی نگهداری از این افراد را ندارد و نمی‌داند پس از جمع آوری این افراد، آن‌ها را به کدام مرکز منتقل کند؛ بنابراین ترجیه بر عدم دستگیری است.

سرهنگ محمد بخشنده رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه در این خصوص گفت: بر اساس پروتکل‌های ابلاغی ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت و بهزیستی متولی ایجاد مراکز نگهداری از این افراد هستند. به این معنا که پلیس وظیفه جمع آوری این افراد از سطح شهر را بر عهده دارد، سپس این افراد باید در مراکز یا بیمارستان‌های خاص توسط وزارت بهداشت درمان شوند.

وی افزود: بعد از طی کردن مراحل درمانی، این افراد به مراکز خاصی در بهزیستی برای بازپروری یا اسکان انتقال داده شوند. اما متاسفانه این همکاری هنوز شکل نگرفته است. به همین دلیل پلیس نمی‌تواند تنها با جمع آوری این افراد، این مشکل را رفع کند.
سرهنگ بخشنده اظهار کرد: متاسفانه درباره ساماندهی معتادان متجاهر بیمار، هنوز تصمیمی گرفته نشده است و مسئولان مربوطه پاسخگوی این نیاز نیستند.

وی ادامه داد: درباره نگهداری از سالمندان معتاد متجاهر نیز اختلاف نظر‌های بسیاری وجود دارد و بین سازمان‌های بهزیستی و وزارت بهداشت این مسئله حل نشده است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت تاکید کرد: مردم خواستار ساماندهی این افراد هستند، اما پلیس نمی‌تواند این بیماران را در کلانتری‌ها نگهداری کند و مسئولان در این باره اقدام مناسبی انجام نداده اند.


برچسب ها: پلیس بهزیستی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *