حقوق بشر دستاویزی برای نظام سلطه شده است/ جمهوری اسلامی موظف است ماهیت مدعیان دروغگوی دفاع از حقوق بشر را افشا کند
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در این مراسم با تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب (س) و گرامیداشت روز پرستار، گفت: خداوند را شاکریم که قریب به اتفاق مدیران ما تکلیف مدار هستند و بر اساس تکلیف مسئولیتی را میپذیرند و انجام وظیفه میکنند.
وی افزود: آن مدیری که مسئولیتی را به دیگری واگذار میکند، باز هم احساس میکند که باری و مسئولیتی از روی دوش او برداشته شده و خدا را شاکر است.
معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: دکتر لاریجانی و دکتر باقری دو مدیر شایسته و هر دو عالم، دارای تجربه فراوان در طول دهههای گذشته هستند و به خوبی مسائل پیرامونی داخلی و خارجی و نظام و سیاستهای آن را میشناسند و این موضوع بسیار میتواند در پیشرفت مدیری که مسئولیتی را میپذیرد، موثر باشد.
وی ادامه داد: دکتر باقری نیز در وزارت امور خارجه و بسیاری از اموری که به نحوی از انحا مربوط به این حوزه میشود، آشنا بوده و تجربه کافی و وافی دارند.
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: دکتر لاریجانی با عنایت به مسئولیتهای مختلفی که داشته و دارد، اصرار داشت که با توجه به برخی مسئولیتها شاید نتواند آن مقداری که لازم است، در این مقطع از زمان هم در امور بین المل و هم در ستاد حقوق بشر انجام وظیفه کند و وقت بگذارد و خودش متقاضی بود که شخصی به جای وی مشغول شود و از جمله کسانی که معرفی کرد، دکتر باقری بود.
وی با قدردانی از دبیر سابق ستاد حقوق بشر و همکاران وی گفت: از دکتر جواد لاریجانی به دلیل همکاری در طول سالیان متمادی با قوه قضاییه و در سمت دبیر و عضو ستاد حقوق بشر که در حد وسع و امکانات و مجموعه مقدوارت و شرایط حقیقا خدمات بسیار خوبی را در این زمینه ارائه دادند، تشکر میکنم.
معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: از دکتر باقری نیز به دلیل پذیرش این مسئولیت تشکر میکنم و قطعا با انرژی و تعهد و مسئولیتی که دارند نقاط قوتی که وجود داشته را ارتقا میبخشد و زمینههای بهتری که باید انجام شود را دنبال خواهد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه حقوق بشر از نگاه اسلام بسیار مهم است، گفت: موضوع مهم در اسلام، انسان و حقوق انسان است.
حقوق بشر دستاویزی برای نظام سلطه شده است
وی بیان کرد: اگر نهادی به نام حقوق بشر و مسائلی که در طول دهههای مختلف مطرح است، وجود نداشت ما به عنوان اسلام ناب وظیفه داشتیم که حقوق انسان را به دنیا بفهمانیم و تبیین و تبلیغ کنیم.
وی افزود: نظام سلطه تحت عنوان دفاع از حقوق بشر، انسانها را به بدترین وجه تحقیر میکند و به خودش اجازه میدهد سران یک کشور را به یک گاو شیرده تشبیه کند.
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: نظام سلطه به خودش اجازه میدهد جلوی علمآموزی و رشد انسان را بگیرد و بگوید در این موضوعات دیگران حق حتی تعلیم و تربیت ندارند و این رشتهها باید در انحصار نظام سلطه باشد، اگر کسی خواست فراتر از چیزی باشد که من(نظام سلطه) محدود کردهام، به بهانههای مختلف جلوی او را میگیرد و اگر نتوانست، دانشمندان آن را با وقاحت ترور میکند.
معاون اول قوه قضاییه در ادامه تصریح کرد: امروز حقوق بشر را ابزار کردهاند و تحت عنوان حقوق بشر به کشوری حمله کرده، مردم آن را آواره میکنند و میکشند و زیرساختهای آن کشور را به عنوان دفاع از حقوق بشر نابود میکنند.
وی عنوان کرد: ما امروز یک وظیفه بسیار بالاتری داریم و این است که ماهیت این افراد کذابی که خودشان را پشت این شعار زیبا مخفی کردهاند و منویات ظالمانه، شیطانی و خبیثانه خود را دنبال میکنند، افشا کنیم.
وی افزود: دکتر جواد لاریجانی زمان آیتالله شاهرودی مشاور عالی رئیس قوه قضاییه بودند و بعد هم عضو و دبیر ستاد حقوق بشر شد، امروز نیز حکم اولیه وی به قوت خود باقی است؛ یعنی در همین دوره ریاست جدید قوه قضاییه آیت الله رئیسی نیز همان مشاور عالی رئیس قوه قضاییه را دارد، ولی عضویت در ستاد حقوق بشر و دبیر ستاد حقوق بشر را واگذار کرده، به همین ترتیب امروز دکتر باقری به عنوان معاونت امور بین الملل قوه قضاییه و عضو و دبیر ستاد حقوق بشر است.
معاون اول قوه قضاییه بیان داشت: دادستان کل کشور با تمام اختیارات و جایگاهی که دارد، رئیس دیوان عالی کشور، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، رئیس سازمان زندانها و دو نفر از معاونین اثرگذار دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، فرمانده نیروی انتظامی عضو این ستاد هستند. پس چنین نهادی که ریاست آن برای عهده رئیس قوه قضاییه است میتواند ثابت قدمتر از بسیاری از نهادها باشد.
وی خطاب به دبیر ستاد حقوق بشر، گفت: شما با یک چنین نهادی روبرو هستید و از ظرفیت همه اینها برای رسیدن به آن مقام که نیاز جمهوری اسلامی و نگاه امروز اسلام است، استفاده کنید.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از جهاتی که میتواند به تعاملات بینالمللی در زمینههای مختلف تحکیم و توسعه ببخشد و به آنها شتاب دهد، افراد تبعه هر کشوری هستند که در آن کشورها احیانا دچار مشکلات حقوقی میشوند. میشود از این زاویه به قضیه نگاه کرد و خیلی از تعاملاتی که در مسائل اقتصادی، فرهنگی و امنیتی و در برخی از موضوعات دیگر از این موضع آن کار را پیش برد و توسعه داد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: بر اساس قانونی که در سال ۹۲ تصویب و اختیاراتی به دادستان کل کشور داده شد، در مورد برخی از اتباع کشورهای مختلف خارجی در اینجا احیانا مشکلات حقوقی پیدا میکردند با ارتباطی که خیلی هم وسیع نبود با وزارت امور خارجه جلساتی برگزار میکردیم و میگفتیم فلان شخص دارد تعقیب میشود، شخصی از یک کشور بازداشت شد یا برای فرد تبعه خارجی کیفرخواست صادر شد و یا فلان تبعه خارجی محکوم شد یا محکومیتش تمام شد و دارد آزاد میشود و فلان تبعه کشور خارجی میتواند از این امتیازات قانونی با این شرایط استفاده کند. وزارت امور خارجه از این اقدام استقبال کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای خطاب به دبیر ستاد حقوق بشر گفت: امروز باید از این ستاد حداکثر بهره برداری را نظام کند و نه فقط قوه قضاییه؛ چرا که فراقوهای است و میتوان این ظرفیت حداکثری را به خدمت مردم و در خدمت کشور قرار دهیم.
وی اضافه کرد: این ستاد میتواند با همفکری، تعامل، ایجاد ساز و کار فعالیت کند. چندین سال است اصرار میکنم و با وزیر امور خارجه و برخی از مدیران کل وی صحبت کردم و گفتم که بیایید و ساز و کار را ایجاد کنیم، به صرف اینکه بگوییم ما با هم همکاری میکنیم کافی نیست و باید ساز و کارهایی را تعریف کنیم که این ستاد بتواند به کمک سایرین، از ظرفیت دادستان کل کشور استفاده کند و دادستان کل کشور نیز از ظرفیت این ستاد استفاده کند و همین طور همه دستگاههای دیگر.