صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عضویت ایران در کنوانسیون‌های مرتبط با «اف‌ای‌تی‌اف» خود تحریمی است/ مجلس و دولت هنوز نتوانسته‌اند اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام را قانع کنند/ احتمال ارائه راهکار جدید

۱۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۸:۱۰
کد خبر: ۵۸۲۰۹۳
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر عضویت کنوانسیون‌های مرتبط با«اف‌ای‌تی‌اف» را بپذیریم تمام سازوکار‌های مالی، اقدامات و فعالیت‌های‌مان را باید به صورت آنلاین به نظام FATF، منتقل کنیم که این پول چه مقدار و از کجا آمده و توسط چه کسی و برای چه کاری و به چه کسی داده شده است. دشمنان بلافاصله آن روزنه را می‌بندند که یک خود تحریمی است.
به گزارش گروه سیاسی ، حسین مظفر  در حاشیه نشست پاسداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و نکوداشت خادمان جهاد و شهادت در جبهه جهادگران ایران اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: FATF یک گروه مالی بین الدولی است نه بین‌المللی.

وی افزود: هفت کشور با همدیگر جمع شده‌اند و تصمیم گرفته‌اند تا ریسک مالی کشور‌ها را بررسی کرده و به دوستان‌شان توصیه کنند که با این کشور که ریسک مالی کمتری دارد همکاری کنند و با آن کشور معامله نکنند. اما بعد‌ها مسئله تروریسم و مبارزه با آن به وظایف آن اضافه شد.
 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: FATF به تعدادی از کشور‌ها ۴۱ توصیه است که ایران اسلامی به ۳۹ توصیه آن عمل کرده است که این ۳۹ توصیه می‌توانست از طریق قوانین و سازوکار‌های داخلی دنبال شود و مزایایی که در این توصیه‌ها و دستورکار‌ها بوده است را عمل کرده و فقط دو توصیه آن مانده است.

مظفر گفت: دو توصیه آخر FATF به ما مربوط به دو کنوانسیون است.
 

وی افزود: برخی مخالفان می‌گویند که چرا مجمع تشخیص مصلحت نظام این‌قدر بر این دو کنوانسیون(پالرمو و سی‌اف‌تی) زوم(تمرکز) کرده است؛ جواب کاملاً روشن است، زیرا کنوانسیون‌های دیگر، بین‌المللی بوده و سر و ته آن بسته است ضمن اینکه بند‌ها و مواد آن‌ها هم مشخص است و کسی نمی‌تواند نه بندی به آن اضافه کند و نه بندی از آن کم کند. اما دو کنوانسیون باقی مانده «اف‌ای‌تی‌اف» مربوط به گروه اقدام مالی است و هر لحظه می‌توانند درباره موضوعی تصمیم‌گیری کنند و برخی مواد آن را کم کرده و یا زیاد کنند. همچنین نسبت به برخی مواد تفسیر کرده و تصمیم‌گیری می‌کنند که امروز درباره سازوکار مالی صحبت کنند و یا درباره تروریسم و یا درباره موضوع موشکی.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ممکن است این گروه بخواهد جمهوری اسلامی یاران را تحت فشار قرار دهد این در حالی است که ما تحت تحریم هستیم و در تحریم‌ها مجبوریم برخی روزنه‌ها را باز کرده و تحریم‌ها را دور بزنیم.

مظفر گفت: اگر ما عضویت این دو کنوانسیون را بپذیریم تمام سازوکار‌های مالی، اقدامات و فعالیت‌های‌مان را باید به صورت آنلاین به نظام FATF که طراحی شده است، منتقل کنیم که این پول چه مقدار و از کجا آمده و توسط چه کسی و برای چه کاری و به چه کسی داده شده است. دشمنان بلافاصله آن روزنه را می‌بندند که یک خود تحریمی است.

وی خاطرنشان کرد: برخی دوستان که در مجلس و دولت هستند به مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده و بحث‌های مفصلی کرده‌اند؛ آن‌ها هنوز نتوانسته‌اند اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام را قانع کنند که اگر ما این دو کنوانسیون را بپذیریم وضع ایران بهتر خواهد شد و تحریم‌ها برداشته شده و مشکلات بیمه و بانکی حل شده و فروش نفت‌مان آزاد می‌شود. اما فقط می‌گویند اگر عضو این دو کنوانسیون نشویم ممکن است وضع‌مان بدتر شود و ایران در لیست سیاه قرار می‌گیرد.
 
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما به این سادگی در زمره گروه سیاه FATF قرار نمی‌گیریم چرا که وقتی ما ۳۹ توصیه را بدون هیچ مشکلی پذیرفته‌ایم چرا باید در بلک لیست قرار گیرد این در حالی است که ما در گذشته هم هیچ کدام از این توصیه‌ها را اجرایی نکرده بودیم هم در بلک لیست نبودیم و در لیست خاکستری قرار داشتیم.

مظفر گفت:‌ممکن است در وضعیت فعلی باقی بمانیم چرا که برای رفتن به لیست سیاه FATF و لیست سفید FATF اجماع کشور‌ها لازم است. این در حالی است که نمی‌توانند ایران را به لیست سیاه FATF ببرند، چون برخی کشور‌ها با آن موافقت نکرده است که می‌توانم به روسیه، چین، هند و ترکیه اشاره کنم و به لیست سفید FATF نمی‌رویم که می‌توان به آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی اشاره کنیم.

وی تصریح کرد: ما در مجمع تشخیص مصلحت نظام به این نتیجه نرسیدیم که دو کنوانسیون باقی مانده را تصویب کنیم، اما مخالفتی هم به CFT نشده است و ممکن است راهکار‌های مختلفی در این باره ارائه شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره جزئیات این راهکار‌ها گفت: یکی از راهکار‌ها ْآن است که این دو کنفوانسیون همچنان در تعلیق نگه داریم تا ببینیم آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها چه می‌کنند؛ آیا آن‌ها تحریم‌های جمهوری اسلامی را حذف می‌کنند، راهکار دوم هم آن است که ما به دنبال اعلام کنیم که ما در مسئله برجام تمام تعهدات خود را عمل کردیم و طرف مقابل عمل نکرد؛ اروپایی‌ها باید به یازده شرط خود عمل کنند یا اینکه ما شروطی را بگذاریم که تضمین لازم را از آن‌ها بگیریم.

مظفر خاطرنشان کرد: ممکن است جمهوری اسلامی ایران به شرطی این دو کنوانسیون باقی مانده را قبول کند که تحریم‌ها به طور کامل برداشته شود و باید به یقین برسیم که با تعیین برخی شروط و تصویب این کنوانسیون‌ها منافعی برای کشور حاصل شود و گرنه آن را در تعلیق نگه داشته و منتظر می‌مانیم تا رفتار آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها را ببینیم؛ آیا به تعهدات‌شان عمل می‌کنند؟

وی افزود: نگاه ما به این دو کنوانسیون به هیچ وجه سیاسی نیست بلکه کاملاً به آن کارشناسی نگاه می‌کنیم و اینکه برخی افراد در این باره به مجمع اتهام می‌زنند را قبول ندارم. افرادی که در مجمع حضور دارند همگی مسئول بوده و عمری از فعالیت‌های‌شان می‌گذرد و همگی براساس مصالح نظام تصمیم‌گیری می‌کند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *