صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اینجا، «کهریزک» زندگی در جریان است/ با خیاط‌های کارخانجات مهم کشور آشنا شوید

۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۵:۰۵
کد خبر: ۵۸۱۹۷۴
«محلی است برای زندگی کردن، نه زنده ماندن» شایدعلاوه بر این جمله، بهترین توصیف از این مرکز جمله‌ای باشد که خود مسئولان آن می‌گویند: «جایی که شبیه به هیچ کجا نیست».

گروه جامعه -احسان گل محمدی: «محلی است برای زندگی کردن، نه زنده ماندن» شایدعلاوه بر این جمله، بهترین توصیف از این مرکز جمله‌ای باشد که خود مسئولان آن می‌گویند: «جایی که شبیه به هیچ کجا نیست».



اما چه شد که این محل تاسیس شد؛ محمدرضا حکیم زاده بنیانگذار خیریه کهریزک در این خصوص می‌گوید: «در سال ۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ رئیس بیمارستان فیروزآبادی بودم. بخوبی به خاطر دارم که موقع خروج از بیمارستان نزدیک درب خروجی اغلب چند بیمار مفلوک، معلول یا پیر و فرسوده را در حالت خوابیده می‌دیدم و با آن که رئیس بیمارستان بودم، قادر نبودم به طریقی اعمال نفوذ کنم و دستور بستری شدن آنان را بدهم. اگر هم دستور می‌دادم پزشکان به دلایل قانع کننده از پذیرفتن آنان خودداری می‌کردند و حق هم داشتند، زیرا آن افراد نه قابل درمان بودند، نه بیمارستان قادر بود برای زمان طولانی آنان را بستری و تخت بیمارستان را اشغال نماید.»

بنیانگذار خیریه کهریزک ادامه می‌دهد: «من از دیدن این وضع بدبختی معلولان و بیماران غیر قابل درمان، زجر می‌کشیدم. قصد داشتم هرطور شده کمکشان کنم.» و اینگونه بود که کهریزک متولد شد! اما کهریزک امروز همان کهریزک سال‌های دور نیست؛ امروزه وسعت آسایشگاه خیریه کهریزک به همت خیرین، به ۴۲۰ هزار متر مربع رسیده است!



بیشتر بخوانید: قضیه دفترخانه مهرشهر کرج چه بود؟

در این گزارش با بخشی از این آسایشگاه آشنا می‌شوید که وظیفه عملی کردن اولین جمله گزارش را در آسایشگاه خیریه کهریزک به دوش می‌کشد؛ «محلی است برای زندگی کردن، نه زنده ماندن»

کارگاه‌های توانبخشی

این کارگاه‌ها در سال ۱۳۵۹، در مساحت ۲۲۰۰ مترمربع (سطح زیربنا ۴۰۰۰ مترمربع در چهار طبقه)، به همت نیکوکاران و با هدف کاردرمانی و توانبخشی مددجویان ایجاد شد.

از «شناخت و شکوفایی استعداد‌ها و توانمندی‌های مددجویان»، «نزدیک کردن زندگی آسایشگاهی به زندگی عادی و فراهم ساختن امکان برگشت مددجویان به جامعه»، «آموزش حرفه‌های گوناگون متناسب با توان و علایق مددجویان برای خودکفایی و تقویت حس مسئولیت و مشارکت در تأمین معاش خود»، «ایجاد اعتماد به نفس در مددجویان» و «ایجاد فضای زنده و فعال به منظور ارتقای کیفیت زندگی مددجویان» به عنوان بخشی از اهداف تاسیس این کارگاه می‌توان نام برد.



نحوه به کارگیری مددجویان نیز در این کارگاه‌ها قابل توجه است؛ آن‌ها در ابتدای پذیرش در بخش قرنطینه، توسط کمیته توانبخشی مورد ارزیابی حرفه‌ای قرار گرفته و پس از آن به کارگاه‌ها معرفی می‌شوند. در کارگاه‌ها نیز ضمن ارزیابی مجدد توسط مربیان کارگاه ها، از حیث حرفه آموزی، با توجه به توانایی‌ها و علایق خود در یکی از کارگاه‌ها مشغول به فعالیت می‌شوند.



«قرار است مددجویان در این کارگاه‌ها، برای زندگی بیرون ازآسایشگاه آماده شوند» این جمله را محسن باقری سرپرست کارگاه‌های حرف‌های حمایتی آسایشگاه کهریزک به خبرنگار گروه جامعه گفت و ادامه داد: توانبخشی معلولین آسایشگاه و توانمند کردن مددجویان برای زندگی در بیرون از آسایشگاه دو هدف عمده تاسیس این کارگاه‌ها است.

به گفته این مقام مسئول، ۳۲ کارگاه در کهریزک وجود دارد که مددجویان با مربی‌ها در این کارگاه‌ها مشغول به کار هستند.

از کارگاه‌های برش و خیاطی، دگمه دوزی، گلدوزی، ملیله دوزی، قالیبافی، گلیم بافی، چادر شب‎بافی، بافندگی با دست، توربافی، مکرومه بافی، قلاب بافی، سفال‎گری، شمع سازی، سرامیک‎سازی، سراجی، معرق، گلسازی، نقاشی، خط و خوشنویسی، مونتاژ قطعات الکتریکی و قطعات سبک الکتریکی موتورسیکلت، قاب سازی، کفاشی، چاپ سیلک، کلاس اپراتوری کامپیوتر، کارگاه تعمیر تشک‌های بادی و کلاس‌های مشاوره و گفت و گوی حضوری. تعمیرات تلفن همراه، مونتاژ چراغ موتور سیکلت می‌توان به عنوان بخشی از این کارگاه‌ها یاد کرد.

آنطور که سرپرست کارگاه‌های حرف‌های حمایتی آسایشگاه کهریزک می‌گوید در این کارگاه‌ها علاوه بر سالمندان معلولان دختر و پسر نیز مشغول به کار هستند که بخشی از این معلولان در مرحله کار درمانی هستند و تنها بخشی از کار را میتوانند انجام دهند، اما برخی می‌توانند صفرتاصد کار‌ها را انجام دهند.

باقری آمار مددجویان فعال در این کارگاه‌ها در حوزه توان بخشی را ۵۰۰ نفر عنوان می‌کند و می‌افزاید: در کارگاه خیاطی مددجویان علاوه بر تولید وسائل مورد نیاز آسایشگاه، سفارش‌های خارج از آسایشگاه را نیز می‌پذیرند؛ به عنوان نمونه لباس کارگران برخی از کارخانجات و ۱۵ مدرسه را مددجویان کهریزک تولید می‌کنند؛ علاوه بر این برای برخی از شرکت‌ها نیز ملحفه تولید می‌کنیم.

سرپرست کارگاه‌های حرف‌های حمایتی آسایشگاه کهریزک می‌گوید علاوه بر این بخشی از محصولات تولیدی مجموعه به نیکوکاران داده می‌شود و یا در بازار‌های نیکوکاری به فروش می‌رسد؛ نکته قابل توجه اینکه مددجویان براساس میزان تولیدشان حقوق دریافت می‌کنند.

آنطور که این مقام آسایشگاه خیریه کهریزک می‌گوید مددجویان در آسایشگاه حرفه، را به صورت کامل یاد می‌گیرند و می‌توانند بعد از یادگیری خانواده تشکیل دهند و به صورت مستقل زندگی کنند.

شهرکی در این آسایشگاه تاسیس شده تا مددجویان متاهل بتوانند در آنجا به صورت مستقل زندگی کنند؛ به گفته باقری این زوج‌ها نیز در این کارگاه‌ها کار می‌کنند و از حقوق و مزایا نیز برخوردار می‌شوند.

جالب است که بدانید که فرزندان برخی از این مددجویان هم اکنون کارمند آسایشگاه هستند؛ باقری می‌گوید: فرزندان مددجویان هرچه بخواهند برایشان فراهم می‌کنیم و در دانشگاه هم حمایت میشوند.


سرپرست کارگاه‌های حرف‌های حمایتی آسایشگاه کهریزک می‌گوید: در اینجا، علاوه بر کارگاه‌های توانبخشی، مدرسه نیز تاسیس شده تا دروس ابتدایی تا مقطع متوسطه به فرزندان مددجویان آموزش داده شود تا آن‌ها برای ورود به دانشگاه اماده شوند.

به گفته باقری علاوه بر این، در زمینه توانبخشی ورزشی هم آسایشگاه کهریزک فعال است و مددجویان در رشته‌های مختلف معلولین آموزش داده می‌شوند.


برچسب ها: کهریزک توان بخشی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *