صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تنزل آمریکا از ادعای «مدیریت جهان» به «نفت دزدی»/ قتل برای سود ۴۵ میلیون دلاری

۱۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۶:۰۵
کد خبر: ۵۸۱۸۴۸
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
اتفاقات روز‌های اخیر و ولع آشکار آمریکایی‌ها برای غارت نفت سوریه و عراق، بار دیگر اذهان تحلیلگران و مردم منطقه غرب آسیا را معطوف به انگیزه اصلی متجاوزان آمریکایی از حضور نظامی گسترده در این منطقه کرده است. انگیزه‌ای که چیزی جزء غارت منابع متعلق به مردم منطقه غرب آسیا نیست.

گروه سیاسی ؛ اصلی‌ترین هدف آمریکا از لشکرکشی و تجاوز به منطقه غرب آسیا، «نفت دزدی» است. این گزاره‌ای است که از همان آغاز قرن ۲۱ در محافل سیاسی و رسانه‌ای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برجسته می‌شد و به قدری نمود داشت که به ملکه اذهان مردم منطقه ما تبدیل شده بود.

«آمریکا طی دو دهه آینده در موضوع انرژی با بحران روبه روست؛ این بحران، اقتصاد و سبک زندگی و امنیت ملی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد بنابراین نباید در کسب منابع انرژی ناکام شویم»؛ این جمله‌ای است که «اسپنسر آبراهام» وزیر انرژی دولت «بوش پسر» در سال ۲۰۰۱، پیش از تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به منطقه غرب آسیا بر زبان راند.

اما اتفاقات روز‌های اخیر و ولع آشکار آمریکایی‌ها برای غارت نفت سوریه و عراق، بار دیگر اذهان تحلیلگران و مردم منطقه غرب آسیا را معطوف به انگیزه اصلی متجاوزان آمریکایی از حضور نظامی گسترده در این منطقه کرده است. انگیزه‌ای که چیزی جزء غارت منابع متعلق به مردم منطقه غرب آسیا نیست.

اوایل آبان ماه سال جاری، «مارک اسپر» در جریان نشست خبری خود وقتی با این سوال مواجه شد که با توجه به وعده ترامپ مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، چرا کماکان این نظامیان در سوریه و به طور گسترده در شرق و شمال شرق این کشور حضور دارند، گفت: نظامیان آمریکایی برای حفاظت از میادین نفتی شرق سوریه در این کشور باقی مانده‌اند!

چندی بعد از این ادعای مضحک وزیر جنگ رژیم آمریکا، وزارت دفاع روسیه تصاویر ماهواره‌ای از برخی مناطق سوریه منتشر کرد که نشان می‌داد نیرو‌های آمریکایی به صورت سازمان یافته و شبکه‌ای مشغول قاچاق نفت سوریه هستند!

آمریکایی‌ها که توانایی انکار اسناد واضح روس‌ها پیرامون نفت دزدی واشنگتن در شرق سوریه را نداشتند، مستقیما به این غارتگری اعتراف کردند. «دونالد ترامپ» رئیس رژیم آمریکا، ۶ آبان در یک گردهمایی پلیسی به غارت نفت سوریه اعتراف کرد و گفت: ما نفت سوریه را نگه می‌داریم و ماهانه ۴۵ میلیون دلار از این راه پول درمی‌آوریم.

چند روز بعد از اعتراف ترامپ به نفت دزدی آمریکا در سوریه، «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز در مصاحبه با یک رسانه آمریکایی ضمن اقرار مجدد به غارت نفت سوریه توسط آمریکا، گفت: واشنگتن اجازه نخواهد داد که میادین نفتی در شمال سوریه توسط دولت سوریه اداره شود!

«بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه اواخر آذرماه در مصاحبه با شبکه چینی فونیکس، گفت: آمریکا کشوری است که نفت سوریه را سرقت می‌کند و آن را به ترکیه می‌فروشد.

آمریکایی‌ها در مناطق شرقی و شمال شرقی سوریه که نفت‌خیزترین مناطق این کشور محسوب می‌شود، دارای ۱۵ پایگاه نظامی هستند. از جمله، میدان بزرگ نفتی «العمر» در شرق استان دیرالزور و میدان نفتی «شداده» در شرق استان حسکه سوریه، محل جولان نظامیان تروریست و غارتگر آمریکایی است.

«سعدالله زارعی» کارشناس مسائل منطقه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به انگیزه آمریکایی‌ها از قاچاق و غارت نفت سوریه گفت: آمریکایی‌ها وقتی خودشان صریحا اعلام می‌کنند که به منظور تصاحب «نفت سوریه» در این کشور حضور داریم طبیعتا دیگری نیازی به اسنادی نیست که نفت دزدی و غارتگری آمریکا در سوریه را اثبات کنیم.

وی تصریح کرد: هدف آمریکایی‌ها از غارت نفت سوریه بیش از آنکه معطوف به سود اقتصادی آن باشد ناشی از تلاش و انگیزه واشنگتن برای ضربه زدن به حاکمیت ملی و استقلال اقتصادی دولت قانونی سوریه است؛ در واقع آمریکایی‌ها با ممانعت از تسلط ارتش و دولت قانونی سوریه بر منابع نفتی مستقر در شرق و شمال شرقی این کشور، درصدد زمینگیر کردن حاکمیت ملی سوریه هستند.

زارعی تصریح کرد: از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ میلادی نیز که داعش بر اکثر میادین نفتی شرق و شمال شرق سوریه تسلط داشت، آمریکایی‌ها به عناصر این گروه ترویستی اجازه می‌دادند نفت سوریه را از طریق ترکیه قاچاق کند و سود اقتصادی‌اش را صرف جنگ‌افروزی و ضربه زدن به حاکمیت ملی و کشتار مردم سوریه کند؛ همین گزاره مبین آن است که سردمداران آمریکا در شرایط فعلی نیز بیش از آنکه سود اقتصادی غارت نفت سوریه را مدنظر داشته باشند، ضربه زدن به حاکمیت ملی و استقلال اقتصادی سوریه را از رهگذر این غارتگری دنبال می‌کنند.

اما ولع آمریکایی‌های غارتگر برای نفت خواری و نفت دزدی تنها به سوریه منحصر نمی‌شود بلکه آن‌ها برای تصاحب منابع نفتی عراق نیز برنامه دارند. بنا به گفته «سعدالله زارعی» کارشناس مسائل منطقه‌ای، عراق روزانه ۳.۵ میلیون بشکه نفت صادر می‌کند که یک سوم آن را آمریکایی‌ها برای جبران هزینه‌های جنگ برمی‌دارند.

چند روز پیش نیز «قیس خزعلی» دبیر کل جنبش عصائب اهل‌الحق عراق فاش کرد که «ترامپ، رئیس رژیم آمریکا از طریق واسطه‌ها پیامی به عبدالمهدی فرستاد مبنی بر اینکه او باید در مقابل بازسازی عراق، نیمی از ذخایر نفت این کشور را به آمریکا بدهد که نخست‌وزیر عراق با این درخواست ترامپ مخالفت کرد». یکی از دلایل اصلی کلیدخوردن فتنه در عراق توسط سفارت آمریکا، همین مقاومت «عادل‌ عبدالمهدی» نخست‌وزیر مستعفی این کشور با زیاده‌خواهی‌ها و جنایت‌های آمریکایی‌ها در عراق بود.

تردیدی وجود ندارد که علت حضور نظامیان تروریست و متجاوز آمریکایی در منطقه ما جزء غارتگری و ضربه زدن به حاکمیت ملی و استقلال و تمامیت ارضی کشورهای منطقه نیست. هدفی شیطانی که آمریکایی ها برای رسیدن به آن تاکنون ده‌ها هزار نفر از مردم منطقه را به طور مستقیم کشته‌اند.

دهم تیرماه سال جاری، ائتلاف تحت سرکردگی آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعتراف کرد که «از سال ۲۰۱۴ تاکنون که به بهانه مبارزه با داعش به عراق و سوریه لشکرکشی کرده‌اند، بیش از هزار و ۳۰۰ غیرنظامی را در این دو کشور کشته‌اند»! البته در همان مقطع، گروه‌های مدافع حقوق بشر در خودِ غرب اعلام کردند که این آمار ارائه شده از سوی ائتلاف آمریکایی مبنی بر کشتن هزار و ۳۰۰  نفر از مردم عراق و سوریه در جریان مبارزه با داعش، یک آمار اشتباه است و جنایت صورت گرفته از سوی آمریکایی‌ها علیه مردم عراق و سوریه بسیار بیشتر از این آمار است.

سخن اصلی را علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر روز شنبه ۷ دی ماه در دیدار جمعی از رؤسای قبایل عشایر کشور سوریه زد؛ آنجا که گفت ترامپ به خوبی نشان داد که آن‌ها صرفاً به دنبال نفت هستند و این موضوع برای کشوری که مدعی ابرقدرتی جهان است، آبروریزی محسوب می‌شود، زیرا کسی که مدعی مدیریت جهان است، امروز تنها به یک سارق بدل شده است که دوره آن دوامی نخواهد داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *