زینک مطبوعات تمام شد/نمیتوانیم زینک نشریات را به مطبوعات اختصاص دهیم
مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان گفت: ابعاد زینک مطبوعات با زینک کتاب و نشریات متفاوت است لذا کمبود این کالا را با زینک کتاب و نشریات نمیتوان برطرف کرد.
غلامرضا شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون وضعیت زینک مطبوعات گفت: زینک برای چاپ روزنامهها و مطبوعات پایان یافته و به زودی شاهد مشکلاتی در زمینه قیمت این کالا در بازار خواهیم بود.
وی در همین راستا ادامه داد: ابعاد زینک مطبوعات با زینک کتاب و نشریات متفاوت است لذا کمبود این کالا را با زینک کتاب و نشریات نمیتوان برطرف کرد.
وی در همین راستا ادامه داد: ابعاد زینک مطبوعات با زینک کتاب و نشریات متفاوت است لذا کمبود این کالا را با زینک کتاب و نشریات نمیتوان برطرف کرد.
شجاع پیرامون پیگیری و تلاش برای تامین زینک مطبوعات ابراز کرد: نامههایی به منظور تامین زینک مورد نیاز مطبوعات و انتشاراتیها به کارگروه اقتصادی و فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین برای برخی نمایندگان مجلس که خود مجوز نشریه دارند و با مقوله کمبود زینک آشنا هستند ارسال شده، همچنین نامهای جداگانه برای رئیس کارگروه کاغذ و زینک ارسال کردیم و منتظر پاسخ به این نامهها هستیم.
وی در همین راستا افزود: پیگیریها بیانگر این امر است که نامههای ارسال شده همچنان در دست بررسی به وسیله معاونت مطبوعاتی و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی آینده بازار زینک را مورد بررسی قرار داد و پیش بینی کرد: کمبود زینک، آینده مبهمی را برای حوزه مطبوعات و نشریات رقم خواهد زد. روزنامهها در این میان ضربه محلکتری را خواهند خورد، زیرا افزایش قیمت زینک با توجه به تیراژهای کم، صرفه اقتصادی برای آنان در پی نخواهد داشت.
شجاع تاثیر قیمت زینک در قیمت کتاب چاپی را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: تیراژ پایین برای کتابها با توجه به قیمت بالای زینک صرفه اقتصادی ندارد و ناشرانی که قصد دارند، کتابهای خود را تنها در حدود ۴۰۰ عدد به چاپ برسانند از چاپ دیجیتال استفاده میکنند.
وی به دلیل عدم استفاده برخی ناشران از زینک دولتی اشاره و اظهار کرد: دولت استفاده از زینک با قیمت دولتی را تنها مختص کتابهای چاپ اولی کرده است و این امر ناراضایتی برخی ناشران را به همراه داشته، بدین ترتیب زینکهای دولتی تنها به حدود پنج هزار عنوان کتاب اختصاص داده شده است.
شجاع در همین راستا خاطرنشان کرد: ناشران برای حل مشکل باید از طریق اتحادیه خود اقدام کرده تا مسئله مورد بررسی قرار بگیرد و پس از طی مراحل اداری بتوانند برای چاپ دوم کتب خود اقدام به گرفتن زینک نمایند، هرچند به تازگی حتی چاپ اولیها نیز نتوانستهاند زینک دریافت کنند. تلاش تشکلها برای رایزنی و اختصاص بیشتر زینک به ناشران و مطبوعات رویکردی تاثیرگذار خواهد بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *