صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

محل فرود فضاپیمای ناسا با همکاری مردم مشخص شد

۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۵:۰۲
کد خبر: ۵۸۱۶۵۸
ناسا برای تصمیم گیری در مورد محل فرود فضاپیمای جدید خود بر روی یک سیارک از عموم مردم کمک گرفت و در نهایت بهترین نقطه را به همین شیوه مشخص کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، به نقل از دیجیتال ترندز، ناسا از مدت‌ها قبل در تلاش بود تا برای تعیین محل فرود فضاپیمای OSIRIS-REx بر روی سطح سیارک بنو تصمیم بگیرد. این سیارک در فاصله تقریباً ۱۷۰ میلیون کیلومتری از خورشید در مداری به دور آن می‌چرخد.

ناسا خود چهار محل مناسب برای فرود فضاپیمای OSIRIS-REx را انتخاب کرد. اما برای تصمیم گیری نهایی در این زمینه از عموم مردم کمک گرفت. علت این مساله وضعیت بسیار ناهموار و نامناسب سطح سیارک بنو است که بیشتر از صخره‌های بلند و کوتاه تشکیل شده است.

ناسا تصاویر متعدد و بسیار زیادی که قبلاً از سطح این سیارک تهیه شده بود را از طریق یک اپلیکیشن در اختیار عموم مردم قرار داد تا آن‌ها با بررسی عکس‌های مذکور بتوانند نقاط کم خطر و مسطح را شناسایی کنند. اگر بررسی تصاویر یادشده به تعدادی متخصص محدود سپرده می‌شد، انتخاب گزینه نهایی فرود مدت‌ها طول می‌کشید. اما مشارکت عموم مردم در این کار سرعت بررسی عکس‌ها را افزایش داد و انتخاب محل مناسب را ساده کرد.

البته افراد علاقمند برای مشارکت در این طرح توسط ناسا به گروه‌هایی تقسیم بندی شدند و صلاحیت علمی و میزان دانش آن‌ها نیز مورد بررسی قرار گرفت. گروه‌های یادشده با بررسی صخره‌های موجود در سطح سیارک بنو و اندازه گیری ابعاد و موقعیت آن‌ها و در نهایت انتقال این اطلاعات به ناسا نقشه‌ای دقیق از سطح بنو تهیه کردند.

تعداد کل افراد مشارکت کننده در این طرح موسوم به CosmoQuest برابر با ۳۵۰۰ نفر بود که هر کدام از آن‌ها حداقل ده عکس را بررسی کردند. افزودن اطلاعات به هر عکس در این طرح به طور متوسط ۴۵ دقیقه زمان برد. البته ۲۳ نفر با بررسی ۵۰۰ عکس رکورد شکن شدند. با مشخص شدن محل فرود فضاپیمای ناسا پرتاب آن به سمت بنو در آگوست سال ۲۰۲۰ انجام می‌شود.


برچسب ها: ناسا فضاپیما

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *