صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بن بست سعودی!

۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰:۵۳
کد خبر: ۵۸۱۶۲
خبرگزاری میزان: تمرد خلبانان سعودی در کنار خبری مبنی بر خودکشی یکی از خلبانان این کشور پس از مشاهده اجساد کودکان یمنی، به علاوه به قتل رساندن فرمانده نیروی هوایی عربستان و منتشر نشدن اخبار مراسم تشییع جنازه این افراد برای دلگرم کردن بقیه نیروهای نظامی، همه و همه نشان از تشتت شدید در میان نیروی هوایی سعودی است.
به گزارش گروه فضای مجازی ؛ اگر جنگ 3 ماهه سعودی علیه یمن را در مقام مقایسه با جنگ‌های دیگر خاورمیانه ارزیابی نماییم، با عنایت به آمارها از جهت جمعیت و تعداد روزهای تهاجم، بی‌سابقه‌ترین جنگ است. در مقیاس جهانی نیز به لحاظ ظرف زمانی و عدد شهرهایی که مورد اصابت قرار گرفته است، تخریب‌ها، انفجارها و تعداد کشته‌شدگان و مجروحین، جنگ نادری محسوب می‌شود. در جنگ تحمیلی هشت ساله نیز، هرگز این تعداد آمار از تلفات و تخریب‌ها در مدت 3 ماه گزارش نگردید. یکی از گمانه‌های مهم درباره طولانی شدن جنگ، خالی کردن ذخایر ارزی عربستان است، بدین ترتیب که دنیای غرب منتظر بود برای رونق دادن به اقتصاد خود، عربستان ذخایر سلاح و پول خود را خالی کند و به خرید سلاح و تجهیزات جدید روی آورد.

سوال اساسی اینجاست که چرا این جنگ بیهوده تا بدین حد به طول انجامیده است؟ از جمله علل ادامه تهاجم سعودی، تصمیمات نابخردانه خاندان آل سعود است که تعداد اندکی از آنان، بیشترین تاثیرگذاری را در این موضوع دارند. آنان به این نتیجه رسیده‌اند که اگر جنگ را متوقف کنند، شکست خود را اعلام نموده‌اند. بر اساس اطلاعات موجود، اختلاف زیادی بین خاندان آل سعود برای متوقف کردن تهاجم به یمن وجود دارد. حتی برخی کارشناسان معتقدند که کشته شدن فرمانده نیروی هوایی عربستان به دست عوامل سعودی و به دلیل تمرد وی از انجام فرامین بوده است. پیشتر در مورد کشته شدن این فرمانده بلندپایه دو فرضیه وجود داشت؛ اول اینکه وی توسط موشک‌های شلیک شده از سوی یمن به هلاکت رسیده است و دوم، سکته باعث مرگ این فرمانده شده است. فرضیه سوم این است که وی به دلیل استنکاف از تهاجم هوایی به یمن، به قتل رسیده و خبرهایی نیز از خوراندن قهوه مسموم به وی منتشر شده است. تمرد خلبانان سعودی در کنار خبری مبنی بر خودکشی یکی از خلبانان این کشور پس از مشاهده اجساد کودکان یمنی، به علاوه به قتل رساندن فرمانده نیروی هوایی عربستان و منتشر نشدن اخبار مراسم تشییع جنازه این افراد برای دلگرم کردن بقیه نیروهای نظامی، همه و همه نشان از تشتت شدید در میان نیروی هوایی سعودی است.

بنابر شواهد، نیروی هوایی در حالی برای ادامه جنگ با مقامات ریاض همراهی نمی کند که نیروی زمینی در نجران، جیزان و مناطق مرزی نیز در حال از دست دادن مواضع خود هستند. آمریکا در گزارشی اطلاعاتی از کشته شدن بیش از 2300 نظامی سعودی از جمله د‌ه‌ها افسر و خلبان و نیز انهدام حدود 200 موضع نظامی و انهدام حدود 1000 دستگاه انواع خودروی نظامی ارتش و نیروهای نظامی سعودی در حملات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به استانهای مرزی عربستان خبر داد که بنابر صحت، بر روحیه ارتش عربستان اثر بسیار بدی می‌گذارد. این در حالی است که چنین اخباری به شدت از سوی دولت سعودی سانسور می‌شود. پس از گذشت قریب به 100 روز از این جنگ بی‌حاصل، شلیک موشک‌های اسکاد، موجبات نگرانی عمیق عربستان را فراهم کرده است. آنان ادعا می‌کردند تمام مواضع و ذخائر سلاح انصارالله را هدف قرار داده‌اند و حتی از هدف قرار دادن کوچکترین خانه، مدرسه و بیمارستان نیز دریغ ننمودند، اما حملات موشکی اخیر نیروهای یمنی، هم به جهت نظامی و هم به لحاظ اعتباری، آبروی عربستان را برده است.

از سوی دیگر، سازمان ملل متحد وضع اضطراری انسانی سطح 3 را در یمن اعلام کرد که بالاترین میزان وضعیت اضطراری به شمار می‌رود. به عبارت دیگر یمن، با قحطی کامل، یک گام بیشتر فاصله ندارد. همزمان با موشک‌باران و بمباران یمن، سازمان ملل اعلام کرده است که تمام زیرساخت‌های بهداشتی یمن نابود شده است و وضعیت اضطراری سطح 3 به این معناست که چنانچه آذوقه، دارو و مواد غذایی به مدت شش‌ماه برای این مناطق بحران زده تامین شود، تنها پس از گذشت این مدت زمان، وضعیت به حال عادی باز می‌گردد و اینگونه نیست که با ورود اولین محموله، شرایط اضطراری رفع شود. به رغم اینکه عربستان برای واداشتن سازمان ملل به سکوت تمام تلاش خود را صرف کرد، اما نتوانست مانع انتشار گزارشات اخیر درباره وخامت اوضاع گردد.

اگر تمام اطلاعات جنگ اعم از اوضاع انسانی، نظامی و شرایط داخلی را در کنار یکدیگر قرار داده شود، هر ناظر بی‌طرفی اذعان خواهد کرد که همه فاکتورها به ضرر عربستان است. از اوضاع و جوّ داخلی عربستان گزارشی منتشر نمی‌شود اما روشن است که اصابت موشک به پایگاهی در ریاض، مردم این کشور را بسیار نگران می‌کند. تحت تاثیر قرار گرفتن فعالیت‌های داخلی عربستان از جمله فعالیت‌های اقتصادی و نگرانی مقامات امنیتی ریاض از نافرمانی‌های مدنی، از دیگر آثار منفی حملات موشکی به داخل خاک این کشور به شمار می‌آید. جنگ‌ها به صورت کلی زمانی به پیروزی نزدیک می‌شوند که علاوه بر توفیقات ارتش در میدان نبرد، همراهی نیروهای نظامی و مردم مشاهده شود. در چنین شرایطی، خبر زخمی شدن محمدبن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی در دومین حمله موشکی نیروهای یمن منتشر می‌شود اما این خبر تکذیب نشده و آنان را نسبت به ادامه جنگ بی‌میل نمی‌کند.

نیروهایی که در یمن به نیابت از عربستان می‌جنگند نیز، توفیقاتی برای آنان به همراه نداشته‌اند. عبدربه منصور هادی اعلام کرده است که به زودی به یمن بازخواهد گشت، اما معلوم نیست به آغوش القاعده خواهد رفت یا به داعش پناه خواهد برد! نکته جالب درباره احساس مشترک ریاض با تل‌آویو در اینجاست که چه در جنگ غزه و چه در جنگ یمن، هر دو طرف مهاجم درخواست آتش‌بس را به طور غیرمستقیم مطرح کرده‌اند. در این جنگ، عربستان بسیار بدتر از رژیم صهیونیستی عمل کرد زیرا این رژیم از آمریکا برای تهاجم پول گرفت، در حالی که عربستان از پول حج و عمره مسلمانان برای حمله استفاده می‌کند. در جنگ غزه به مدت 52 روز، جغرافیای زندگی حدود یک و نیم میلیون نفر از مردم غزه بمباران شد ولی در تهاجم سعودی به یمن در مدت  100 روز، حدود بیست و سه میلیون نفر از مردم یمن مورد حمله قرار گرفتند که بیش از 3 هزار نفر کشته و هزاران زخمی، حاصل آن بوده است.

حاکمان نادان سعودی در واقع بذری کاشته‌اند که عواقب وخیمی برای آنان به همراه خواهد داشت و چنین روشی در جنگ، مختصّ‌ کشوری است که فردایی برای خود متصور نیست. رژیم سعودی چنانچه امیدی به ادامه حیات سیاسی خود داشت، 23 میلیون نفر از مردم مسلمان همسایه خود را خشمگین نمی‌کرد و آنان را به خاک و خون نمی‌کشید. بنابر تعبیر رهبر معظم انقلاب «جنایت بزرگ» عربستان، نتیجه‌ای جز خفت و خواری برای آنان نخواهد داشت و «بینی آنها به خاک مالیده خواهد شد.»

"سیدجعفر قنادباشی"

/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


برچسب ها: یمن سعودی جنگ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *