صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تلاش برای اعطای وام‌ به «اهل قلم» با کمک خانه کتاب/مجوز حدود ۵۵ هزار کتاب در وزارت ارشاد صادر شد

۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۴:۵۲
کد خبر: ۵۸۱۴۴۳
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به محدودیتی‌ها اعتباری موجود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش شده تا اعتباراتی برای وام‌های اهالی اهل قلم در نظر گرفته شود که این امر با کمک خانه کتاب به اجرا گذاشته شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، نشست خبری معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی محسن جوادی امروز دوشنبه در سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون برنامه‌های این معاونت گفت: با وجود تمام کاستی‌ها و مشکلات در حوزه بودجه، اما تلاش کردیم تا برنامه‌هایی قابل توجه را ارائه کنیم در این راستا معاونت مجوزحدود ۵۵ هزار کتاب را صادر کرده که این آمار متعلق به سال ۹۸ است. همچنین راه اندازی سامانه جامع نشر که توانسته پیوستگی بین استان‌های تهران و سایر استان‌ها را ایجاد کند.


وی به پنجره واحد برای تسهیل کار ناشران اشاره و اظهار کرد: روند اخذ مجوز طی سال‌های گذشته با دشواری‌هایی همراه بود که با ایجاد پنجره واحد روند اجرای اخذ مجوز با سرعت بیشتری دنبال می‌شود.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره صنعت چاپ و نشر اشاره و ابراز کرد: تاکنون در ۲۰ استان کشور جشنواره صنعت چاپ برگزار شده و سه استان دیگر نیز به زودی این جشنواره را برگزار خواهند کرد.

وی به خرید کتاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره و اظهار کرد: امسال حدود سه هزار و ۴۰۰ عنوان کتاب با تیراژ ۴۰۰ هزار نسخه خریداری شده است در عین حال ۳۵۰ هزار جلد کتاب نیز به کتابخانه‌ها و مراکز مطالعاتی اهدا شده است، همچنین مسئله پایتخت کتاب که با کاندیدایی حدود ۱۷۰ شهر از ۲۴ استان کشور اعلام شده دنبال می‌شود.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تقدیر از مروجان کتاب و کتابخوانی اشاره و افزود: برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی جوایز و هدایایی در نظر گرفته شده که امسال رشد حدود ۱۵ درصدی را به خود اختصاص داده است. همچنین ۱۵ هزار باشگاه کتابخوانی با ۲۲۰ هزار نفر عضو در حال فعالیت هستند.

جوادی در مورد برنامه‌های اجرا شده در خانه کتاب تصریح کرد: درجهت توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی خانه کتاب اقدام به برگزاری جشنواره‌های فصلی نموده که طی امسال با برگزاری دو جشنواره فصلی تابستانه و پاییزه اقدامات قابل توجهی را به مرحله اجرا گذاشته است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تلاش دارد تا در پرداخت یارانه این جشنواره‌ها اقدامات مناسبی را انجام دهد.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامه نکوداشت جشنواره اهل قلم تاکید کرد: جشنواره‌های اهل قلم طی امسال از رشد خوبی برخوردار بوده‌اند و این امر در راستای توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به نویسندگان قابل توجه است. با توجه به محدودیتی‌ها اعتباری موجود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش شده تا اعتباراتی برای وام‌های اهالی اهل قلم در نظر گرفته شود که این امر با کمک خانه کتاب به اجرا گذاشته شده است.

وی به انجمن ادبیات و برنامه‌های این حوزه اشاره و بیان کرد: انجمن ادبیات نیز با به اجرا گذاشتن برنامه «سرباز فرهنگ» و تفاهم نامه‌های امضا شده اقدامات ارزشمندی را به اجرا گذاشته است همچنین در بخش دفاتر و مجامع اقلیت‌ها با به اجرا گذاشتن جشنواره «جایزه فیروزه‌» تلاش کردیم تا برنامه‌های ارزشمندی را در این زمینه به اجرا بگذاریم البته «جایزه فیروزه» امسال تفاوت‌هایی را با سال گذشته دارد در پی این جشنواره که امسال برگزار می‌شود سه استان گلستان، سیستان و بلوچستان و خوزستان برنامه‌های متنوع تری را برگزار خواهند کرد. لازم به ذکر است که جایزه فیروزه تا یک ماه دیگر اختتامیه‌اش برگزار خواهد شد.

وی در مورد برگزاری نمایشگاه‌های استانی بیان کرد: بخش برگزاری جشنواره‌های استانی امسال نیز همانند سایر سال‌ها دنبال می‌شود، نمایشگاه‌ها در ۱۷ استان برگزار شده است، در مورد نمایشگاه‌های خارجی نیز باید تاکید شود که تابه حال در ۱۱ نمایشگاه خارجی شرکت کرده ایم.

جوادی به ارتباط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سایر ادارات این نهاد در دیگر استان‌ها خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرده تا با ادارتت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سایر استان‌ها نیز ارتباط مستحکمی داشته باشد برای این منظور طی تفاهم نامه‌ای اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی را در نظر گرفته است تا بتواند به ارتقا وظایف محوله در استان‌ها و حمایت و مشارکت از کار‌های فرهنگی کمک نماید.

جوادی در پاسخ به این سوال که چرا برخی ناشران نتوانسته‌اند هنوز کاغذ مورد نیاز خود را دریافت کنند ابراز کرد: برخی ناشران به دلیل عدم همکاری با بخش‌های توزیع نتوانسته‌اند سهیمه خود را دریافت کنند بسیاری از آنان به دلیل عدم پرداخت فاکتور‌ بهای کاغذ و یا تقاضای بیشتر از سهمیه همچنین نوع کاغذ مصرفی نتوانسته‌اند کاغذ دریافت کنند، باید توجه داشت که کاغذ تنها بر اساس ضوابط به درخواست کنندگان و یا ناشران تعلق می‌گیرد و ارشاد با هیچ یک کس در بخش توزیع کاغذ و یا قیمت این کالا مماشات نخواهد کرد.

وی عدم وجود فرمولی مشخص برای محاسبه قیمت کتاب را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: امکان ارائه فرمول مشخص برای محاسبه قیمت یک کتاب تا بحال اعلام نشده، زیرا این کالای فرهنگی بسته به ابعاد و شرایط کاغذ و مواد اولیه مختلف و قیمت‌های متفاوت شرایط را ندارد، با این حال تاکید می‌کنم کاغذ مهمترین دغدغه روز مسئولان ارشاد اسلامی شده است لذا برای تامین این کالا زمان بسیاری گذاشته می‌شود.

جوادی ادغام خانه سه موسسه به منظور کاهش هزینه‌ها را رویکرد مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و اظهار کرد: ادغام سه موسسه مهم در معاونت فرهنگی از جمله خانه کتاب، موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی همچنان در دستور کار این وزارتخانه است، این مهم به منظور کاهش هزینه‌ها و ساماندهی مدیریتی همچنین همگرای بیشتر به اجرا گذاشته خواهد شد.

در این نشست ایوب دهقان کار معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن انتقاد از کمبود بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز کرد: با توجه به کمبود بودجه تخصیص داده شده به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش داشتیم تا از تمام توان خود برای اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های مربوط به حیطه این وزارتخانه استفاده کنیم با این همه انتظار داریم تا سازمان برنامه و بودجه نیز توجه بیشتری را نسبت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشد.

وی اشاره‌ای به برنامه‌های امسال سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران داشت و ابراز کرد: شورای سیاستگذاری سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برای بهتر برگزار شدن این نمایشگاه اقدام به اجرای برنامه‌های خاصی نموده است در این راستا و در گام نخست اقدام به اتخاذ دو تصمیم مهم نموده در ابتدا انتخاب زمان برگزاری نمایشگاه که ۲۶ فروردین را به عنوان بهترین زمان برای برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی انتخاب شد و در مرحله دوم انتخاب مصلی امام خمینی(ره) به عنوان محل برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود، همچنین میهمان ویژه امسال این نمایشگاه کشور ترکیه اعلام شده است.

دهقان کار ابلاغ وظایف مدیران اجرایی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: وظایف مدیران اجرایی از سوی رئیس سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به آنان ابلاغ شده و بدین ترتیب مدیران تا قبل از تعطیلات آخر سال تمام مراحل اجرایی را عملیاتی خواهند کرد و به مرحله اجرا می‌گذارند و زمان بعد از تعطیلات سال جدید را تنها به ارتقاء برنامه‌ها و کیفی سازی نمایشگاه اختصاص خواهند داد.

وی فعالیت کارگروه کاغذ طی یک سال گذشته و اتخاذ تصمیم‌های این بخش را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: کارگروه کاغذ در وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی به منظور حل چالش‌های ایجاد شده پیش روی ناشران تاسیس شده و تلاش کرده تا رسالت اصلی خود را به اجرا بگذارد به همین منظور اقدام به تهیه، ارائه و تدوین آیین‌نامه و قانونی برای ایجاد عدالت در توزیع این کالای استراتژیک کرده که یکی از نقاط قوت این کارگروه استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی بوده است.

دهقان کار شفاف سازی و اطلاع رسانی را یکی از رویکرد‌های کارگروه کاغذ دانست و خاطرنشان کرد: به منظور شفاف سازی عملکرده کارگروه همچنین ارائه آماری از میزان ارز اختصاص داده شده به کاغذ، اطلاعات و آخرین آمار‌ها توسط فضای مجازی و سایت مختص به این بخش ارائه مرده است، همچنین برای اینکه جای شبهه‌ای در نحوه عملکرد و ارائه تسهیلات دولتی باقی نماند آخرین تحولات و تصمیمات همواره به روز رسانی شده و در اختیار همگان قرار دارد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *