هجدهمین کنگره حزب مردم سالاری روز پنجشنبه ١٢دی برگزار میشود
وی در خصوص امکان ارائه لیست واحد از سوی اصلاح طلبان نیز گفت: یکی از اصول اساسی ما ارائه لیست واحد است و برای رقیب نیز همین آرزو را داریم، البته وضعیت رقبا بدتر است و اختلافاتی بین آنها وجود دارد؛ مبنا را بر نظر نهایی ٢٠-٣٠حزب اصلاح طلب گذاشته ایم که در قالب شورای هماهنگی و یا چارچوبهای دیگر نظر نهاییشان را بدهند. پای نظر نهایی که ٣٠حزب بدهند، میایستیم.
دبیر کل حزب مردم سالاری تاکید کرد: پیگیری کردیم ۴ مرجع استعلامی گفتند ما موردی درباره داریوش قنبری نداشتیم؛ حالا چگونه رد شده است جای سوال دارد؟ یا به یک دبیر معمم ما در یکی از شهرستانها گفته اند، سخنرانی ضد نظام داشتید! به هرحال در حال پیگیری هستیم و خود افراد هم شکایت کردند و امیدواریم هیچ حقی از کسی ضایع نشود و بی عدالتی صورت نگیرد.
رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با بیان اینکه در دفتر سیاسی حزب مردم سالاری روی پنج اصل بحث شده که به عنوان اصول اساسی حزب در انتخابات یازدهم مطرح خواهند شد، افزود: مشارکت جدی در انتخابات و قهر نکردن با صندوقهای رای است و اینکه ما اهل تحریم انتخابات نیستیم، اصل اول است. اصل دوم اینکه علاوه بر تشویق مردم به شرکت در پای صندوق رای، مشروط به اینکه در سراسر کشور حداقل ۲۰۰ داوطلب واجد شرایط و تایید شده از سوی نهادهای اجرای و نظارتی داشته باشیم، لیست هم خواهیم داد.
وی اظهارداشت: اصل سوم اینکه لیست ما با هماهنگی و انسجام درون جبهه اصلاحات تنظیم خواهد شد و بر مبنای وحدت با سایر احزاب اصلاح طلب خواهد بودکه در شورای هماهنگی جبهه اصلاح طلب ۳۰ حزب حضور دارند. اصل چهارم هم اینکه اولویت اول برای ارائه فهرست مربوط به اصلاحطلبان عضو احزاب اصلاح طلب است.
کواکبیان یادآور شد: البته ممکن است افرادی غیر را جایگزین کنیم و سه ویژگی باید داشته باشند، اصلاح طلب باشند، عضو یکی از احزاب باشند و سوم اینکه مقبولیت عمومی بالاتری نسبت به سایر داوطلبان داشته باشند. این سه ویژگی برای ارائه لیست مطرح است والبته بحث دیگری که در حزب مطرح شد این بود که برای مقابله با برنامههای افراطیون که مجلس و انتخابات را قبول ندارند مقابله و روشنگری صورت بگیرد.
رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با بیان اینکه برای مجلس یازدهم پنج اولویت قائل هستیم، خاطرنشان کرد: اولین اولویت اینکه مجلس را به جایگاه واقعی خود باز گردانیم و مجلس در راس امور قرار گیرد. هر چه از اول انقلاب فاصله گرفتیم عواملی باعث شدند که از مجلسی که باید در تراز قانون اساسی و به گفته امام راحل در راس امور باشد، بیشتر فاصله گرفتیم.
وی گفت: نهادهای دیگری از جمله شورای عالی فضای مجازی و انقلاب فرهنگی هستند که باید حدود و ثغورشان مشخص شود، درحالی که شورای نگهبان مصوبات مجلس را با تطبیق با شورای انقلاب فرهنگی تصویب میکند، اما اولویت باید با مجلس باشد. درباره شورای امنیت ملی این را قبول داریم که باید در مباحث دفاعی، نظامی و امنیتی براساس قانون نظردهند. حدود و ثغور این شوراها باید در مجلس یازدهم تبیین شود.
کواکبیان تاکید کرد: باید در مهار تورم، گرانی، میزان نقدینگی، رشد نرخ ارز و سکه یا در زمینه رشد تولید ناخالصی ملی و رشد اقتصادی باید کاری انجام دهیم که بر اساس چشم انداز ۱۴۰۴ که فاصله ۶ ساله با آن داریم کشور اول منطقه و دهم دنیا باشیم؛ اگر موضوع معیشت مردم و اقتصاد ملی را در نظر نگریم به این چشم انداز نمیرسیم.
این نماینده مجلس تصریح کرد: اولویت سوم نیز رفع تحریمها و تنش زدایی از روابط بین المللی است که مجلس دهم در آن موفقیت چندانی حاصل نکرد. تثبیت عملی حقوق شهروندان هم جزو نکات مهمی است و اصول ملت در فصل سوم قانون اساسی نادیده گرفته میشود که باید بر آن اصول تاکید کنیم.
کواکبیان گفت: در این اواخر ارتباط دولت با مردم کم شده است، این خوب نیست که گفته میشود صبح جمعه فهمیدند قیمت بنزین گران شده است و بیان این حرفها در فضای مجازی صورت خوشی ندارد؛ لذا بجای گفتن استعفای دولت باید بگوییم دولت باید پاسخگو باشد و مردم پای کار باشند و با تعیین نمایندگان در انتخابات آتی اقتدار بیشتر و کارآمدی فزون تری ایجاد کنیم.
وی در خصوص تعداد نمایندگان دوره کنونی مجلس که از تاکنون رد صلاحیت شدند نیز بیانداشت: در کل کشور حدودا ١٠-١٢نفر داشتیم که در کل کشور احراز صلاحیت نشدند و ۴٠نفر نیز اصلا ثبت نام نکردند و سه نماینده استان فارس تائید صلاحیت نشدند.
وی افزود: اینکه چرا برخی از چهرهها حضور ندارند باید از خود آنها پرسید، اما چهرههایی مانند محمد جواد فتحی نماینده کنونی مجلس به من گفت، بیشتر کارهای دانشگاهی را ترجیح میدهد و ممکن است اشخاص برنامههای مختلفی داشته باشند و اگر قرار بر این پرسش باشد، باید پرسید چرا علی لاریجانی شرکت نکرد، آیا او هم نگران رای آوردن بود.
این نماینده فعلی مجلس بابیان اینکه اشخاصی که در انتخابات شرکت کردند برای حضور در سختیها جدیتر هستند، عنوان کرد: همراهی با موج، هنر نیست بلکه هنر حضور در مقاطع سخت است. دلیل عدم حضور هیچ یک از اصلاحطلبان در انتخابات قطعا ترس از رای نیاوردن نیست. نیروهایی مانند آقای احمد توکلی مشکلات جسمی داشتند و برخی چهرهها هم سنگر دیگری را ترجیح دادند و بنده قضاوتی درخصوص عدم حضور چهرههای اصلاحطلب و اصولگرا ندارم.
کواکبیان درباره غیرقانونی خوانده شدن «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» ازسوی وزارت کشور نیز گفت: اشکال دوستان وزارت کشور این است که فکر میکنند ما تحت عنوان هماهنگی جبهه اصلاحات فعالیت کنیم و میگویند از کلمه شورا پرهیز کنید، در حالی که این عنوان بیش از بیست سال است که وجود دارد و ۳۰ حزب اصلاحطلب دو جبهه را ثبت کردهاند که یکی از آنها شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و دیگری جبهه اصلاحطلبان ایران اسلامی نام دارد.
دبیر کل حزب مردمسالاری با بیان اینکه اگر بخواهیم لیستی بدهیم و یا فعالیتی صورت بگیرد کلمه شورا را نمیآوریم، افزود: تحت عنوان جبهه هماهنگی اصلاحات فعالیت خواهیم کرد؛ شورای هماهنگی اصلاحات در ۳۱ استان دفتر دارد و نمایندگان احزاب در استانها این شورا را تشکیل داده اند.
وی درباره طرح سرا نیز عنوان کرد: یک سال ونیم قبل طرح پارلمان اصلاحات را پیشنهاد دادیم که متاسفانه مسکوت ماند؛ ما در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان درباره طرح سرا بحثی نداشتهایم و اگر میخواهند خودشان آن را اجرا کنند. اما طرح پارلمان اصلاحات الگوی خیلی مناسبی بود و احتمالا در آینده نزدیک اجرا شود دوستان بررسی آن را به بعد از انتخابات ۹۸موکول کردند.
کواکبیان همچنین در این نشست عنوان کرد: در مجلس دهم چند مسئله باعث شد که مجلس بیشتر تضعیف شود که یکی از آنها تشکیل شورایی است که گفته میشود و مصوبات مجلس باید با آن شورا تنظیم شود و عملا شورای نگهبان دیگری ایجاد شده است، در حالی که خود شورای نگهبان میتواند مصوبات را بررسی کند و بعد هم در صورت قابل قبول نبود به مجمع تشخیص برود و نیازی به شورای دیگری نیست.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اصل هماهنگی مورد تاکیدمان است، مفهوم هماهنگی این نیست که مجلس کنار گذاشته شود و شورای هماهنگی در قانون گذاری هم دخالت کند که نمونه آن هم گرانی بنزین بود که از نظر ما غیرکارشناسی بود.
وی گفت: متاسفانه از نظر شاخصهای اقتصادی در سطح جهان رتبههای خوبی نداریم و در آخرین آمار در شاخص فلاکت، رتبه چهارم دنیا را داریم در حالی که از نظر منابع و ثروت پنجمین کشورجهان هستیم. در موضوع فساد مطابق آخرین مقابله با فساد آمار در رتبه ۱۳۰ قرار داریم.
وی درباره مباحثی که درخصوص استعفای رئیس جمهور مطرح می شود نیز گفت: یک نگاه اینکه دولت استعفا دهد و به تعبیر آنها نظام به پایان برسد که آقای عبدی این نظر را نداشته است و نظر دوم اینکه باید موانع خارجی و داخلی از سر راه دولت برداشته شود و آنطوری که در فضای مجازی میگویند، دولت کنار بکشد نیست و من به شدت مخالف استعفای دولت هستم. من فکر میکنم منظورشان این است که دولت باید پاسخگو باشد.
دبیر کل حزب مردمسالاری درخصوص نحوه پالایش کاندیداها در این دوره انتخابات نیز گفت: در بحث شوراها بنده در این رابطه نقشی نداشتم و در انتخابات ریاست جمهوری در ۴٣شهر برای آقای روحانی میچرخیدم، اما در مجلس دهم عضو هیئت رئیسه شورای سیاستگذاری بودم و ندیدم که هیچ پولی رد و بدل شود و تنها مبلغ ۴٠میلیون تومان به کاندیداها برای خرج تبلیغات داده شد، ولی خبری از رد و بدل رقمهای میلیاردی نداشتیم.