صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راهکار‌هایی برای پیشگیری از عقرب گزیدگی

۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۷:۰۱
کد خبر: ۵۸۱۱۴۴
کارشناس برنامه گزش جانوران زهر آگین، در خصوص پیشگیری از خطرات عقرب گزیدگی در کشور، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، کارگاه آموزشی پیشگیری و درمان گزش جانوران زهرآگین ویژه پرستاران بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به میزبانی شبکه بهداشت و درمان شمیرانات برگزار شد.

بیژن مقیمی، کارشناس برنامه گزش جانوران زهر آگین معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به پراکندگی جغرافیایی عقرب و مارگزیدگی در کشور در خصوص ویژگی‌های ظاهری مار‌های سمی و غیرسمی و راه‌های شناسایی آن‌ها به بیان توضیحاتی پرداخت.

وی در خصوص راه‌های پیشگیری از عقرب گزیدگی، نحوه برخورد با موارد گزش جانوران زهراگین و تعیین دوز مورد نیاز سرم آموزش‌های لازم را به شرکت کنندگان ارائه کرد.

مدرس این کارگاه اظهار کرد: سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور دچار گزیدگی جانوران سمی به ویژه مار و عقرب می‌شوند و بیش از ۹۰ درصد از عقرب گزیدگی‌ها در فصل تابستان اتفاق می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: با گرم شدن هوا جانوران سمی نظیر مار و عقرب برای یافتن غذا و تولید مثل از مخفیگاه خود بیرون آمده و  برخی مسافران تابستانی و یا ساکنان مناطق جنوبی و مرکزی کشور را نیش می‌زنند.

به گفته مقیمی، در عقرب گزیدگی علایمی نظیر درد، تاول، قرمزی و تورم در محل گزش مشاهده می‌شود که با تند شدن ضربان قلب، افزایش فشار خون، سرگیجه، تنگی نفس و حالت تهوع همراه است.

وی  اظهار کرد: گزیدگی عقرب در کودکان زیر ۱۰ سال، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و تنفسی، زنان باردار و افراد مسن بسیار خطرناک است.

مقیمی افزود: خطرناکترین عقرب در ایران با نام محلی گاردیم یا گادیم در استان خوزستان وجود دارد.

این کارشناس معاونت امور بهداشتی دانشگاه با اشاره به اقداماتی که در زمان عقرب گزیدگی باید انجام شود تاکید کرد: به دلیل جذب سریع زهر و حجم کم آن، نیازی به تخلیه محل گزش وجود ندارد.

به گفته وی، کنترل مجاری هوایی، کنترل درد، اضطراب و اختلالات حرکتی مصدوم از جمله مهمترین اقدامات کمکی است که باید در مواجهه با فرد گزیده شده انجام داد.

مقیمی با ذکر این مطلب که پادزهر (سرم) عقرب گزیدگی در ستاد مراکز و شبکه‌های بهداشت و بیمارستان‌ها موجود است تاکید کرد: فرد گزیده شده باید در اسرع وقت به این مراکز منتقل شود تا سریعا این سرم به فرد تزریق شود.

این کارشناس برنامه گزش جانوران زهر آگین معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در راستای پیشگیری از عقرب گزیدگی در مناطق مذکور توصیه کرد: افراد حین پوشیدن لباس و کفش در این مناطق محتاط بوده و از تختخواب‌های بلند و پایه دار استفاده کنند.

خودداری از فرو بردن دست در لانه پرندگان و احتیاط در بیرون آوردن میوه از صندوق از دیگر نکات مورد تاکید وی بود.

مقیمی در پایان، به برخی از راه‌های از بین بردن عقرب‌ها نظیر استفاده از سموم در روز در مسیر یا لانه عقرب‌ها اشاره کرد و در این خصوص توضیحاتی ارائه داد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *