راهکار بازگشت رونق به واحدهای تولیدی / حجم نقدینگی در بخش حقیقی اقتصاد دیده نمیشود
وی افزود: فضای کسب و کار در اقتصاد کشور بسیار کند و تحت تاثیر مقررات بروکراتیک و مدیران پولی مالی غربزده قرار دارد که به جای توجه به بخش حقیقی اقتصاد به فکر بخش مجازی اقتصاد هستند.
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بخش حقیقی اقتصاد زیر ظرفیت کار میکند، گفت: بسیاری از صنایع به دلیل نبود نقدینگی زیر ظرفیت کار میکنند یا تعطیل شدند.
شیخی ادامه داد: حجم نقدینگی در بخش حقیقی اقتصاد کشور دیده نمیشود و این بخش به دلیل کمبود سرمایه در گردش تعطیل و نیمه تعطیل است.
وی با بیان اینکه حجم نقدینگی وارد فضای مجازی، سفته بازی و دلالی شده است بیان کرد: این وضعیت موجب ایجاد گرداب پولی شده است که در نتیجه، کارگر بیکار، تولید تعطیل و نیاز مردم تامین نشده است.
شیخی درباره راهکار برطرف شدن این معضل اظهار کرد: نقدینگی باید به صورت تسهیلات و با حمایت همه جانبه به بخش حقیقی تزریق شود و متولیان تولید در کشور با صاحبان واحدهای تولیدی مذاکره کرده و کمبود نقدینگی آنها را برطرف کند.
کارشناس اقتصادی ادامه داد: باید در نظام دریافت مالیات از تولید با رویکرد حمایتی تجدید نظر شود، در سیاستهای تجاری خارجی کشور تعدیل صورت گیرد و از واردات بی رویه نیز جلوگیری شود اگر این موارد عملیاتی شود، اقتصاد به رونق میرسد، تورم کاهش مییابد، قدرت خرید مردم زیاد میشود و درآمد نیروی کار افزایش مییابد.