توزیع کاغذ دولتی پاسخگوی نیاز ناشران فعال نیست/با گسترش بازار سیاه کاغذ روبرو هستیم
مدیر انتشارات ۲۷ بعثت گفت: در ابتدای اجرای طرح توزیع کاغذ دولتی به عنوان تسهیلات برای ناشران، برخی ناشر نماها پس از دریافت کاغذ دولتی بخش زیادی از آن را در بازار آزاد فروختند، همین امر به ایجاد بازار سیاه برای کاغذ انجامید.
مازیار حاتمی مدیر انتشارات ۲۷ بعثت در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون کمبود مواد اولیه برای تولید کتاب گفت: امروزه با کمبود مواد اولیه برای چاپ کتاب روبرو هستیم، این کمبود مواد باعث افزایش قیمت آنها شده و در نهایت قیمت کتاب برای خریدار هم چند برابر میشود که طبیعتاً به ضرر بازار نشر است.
وی در همین راستا ادامه داد: با افزایش قیمت کاغذ یا زینک، انتشاراتیها مجبور به محدود کردن تولید میشوند آن هم در حالی که سود کنونی آنها از کتاب بسیار پایین است. هم اکنون ناشران تنها ده درصد روی چاپ کتاب سود میکنند که این میزان نیز بار دیگر به چرخه تولید باز میگردد.
حاتمی به تحمیل هزینههای جانبی به ناشران ابراز کرد: هزینههای فراوان نشر در کنار قیمت سرسام آور کاغذ دشواریهای بیشماری را برای ادامه فعالیت ناشران به دنبال داشته است. کارشکنی برخی افراد سبب شده کاغذ با قیمت مناسب در اختیار ناشران قرار نگیرد و این موضوع بر مشکلات ناشران افزوده است، به هر ترتیب طی هفتههای گذشته با افزایش قیمت زینک قطعا دشواریها برای ناشران افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به پانزده عنوان کتاب آماده چاپ در انتشارات ۲۷ بعثت اظهار کرد: عدم وجود کاغذ مورد نیاز برای انتشار کتابها سبب شده تا انتشارات ۲۷ بعثت حدود پانزده عنوان کتاب خود را به چاپ نرساند.
حاتمی قیمت هر بند کاغذ در بازار آزاد را حدود سیصد هزار تومان خواند و تصریح کرد: خرید هر بند کاغذ با قیمت حدود سیصد هزار تومان در بازار آزاد و خرید زینک آن هم با قیمتهای گزاف، هزینههای فراوانی را بر روی دست ناشر میگذارد، در نهایت این چرخه قیمت تمام شده کتاب را افزایش یافته است، این اتفاق کتاب را از سبد خانوار حذف میکند و مشکلات عدیدهای را برای ناشر، نویسنده و در نهایت فرهنگ جامعه به دنبال دارد.
حاتمی در همین راستا تاکید کرد: از آنجا که وزارت ارشاد به عنوان متولی توزیع کاغذ دولتی شناخته شده و این سازمان توانایی نظارت همه جانبه بر شیوه مصرف درست کاغذ دولتی را ندارد، در توزیع این کالا با احتیاط عمل میکند. متاسفانه در ابتدای اجرای طرح توزیع کاغذ دولتی به عنوان تسهیلات برای ناشران، برخی ناشر نماها پس از دریافت کاغذ دولتی بخش زیادی از آن را در بازار آزاد فروختند، همین امر به ایجاد بازار سیاه برای کاغذ انجامید.
وی هزینه بالای قمیت کاغذ آزاد را مانعی بزرگ پیش روی ناشر دانست و تاکید کرد: کاغذ دولتی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع میشود نمیتواند کفاف تولید کتاب برای ناشران فعال و پر کار را بدهد، همین امر باعث شده که ناشران دست از تولید کتاب برداشته و چاپ آثار قبلی را هم به تعویق بیندازند.
حاتمی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی اصولی در بازار کاغذ و زینک خاطرنشان کرد: تدوین برنامهای صحیح در بخش عرضه کاغذ که بتواند نیاز ناشران فعال را پاسخ دهد امری ضروری و قابل تامل است، هم اکنون انتشارات ۲۷ بعثت ۱۲ عنوان کتاب چاپ کرده و حدود ۸ عنوان کتاب دیگر را تجدید چاپ کرده است، همچنین ۱۵ عنوان کتاب دیگر آماده چاپ دارد که برای چاپ آنها نیازمند ثبات در بازار است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *