اقتدار قانونی همراه با تدبیر دادستان میتواند نظم امنیت، آسایش و عدالت را برای جامعه به ارمغان بیاورد
یدالله موحد گفت:رویکرد قوه قضاییه این است که به افراد فرصت سپردن تامین داده شود و به زندان معرفی نشوند بلکه در یک اقامتگاه موقت و بدون اینکه به عنوان زندگی شناخته شوند بمانند و زمینه آزادی آنها فراهم شود.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، رییس کل دادگستری استان کرمان در آیین تودیع و معارفه دادستان رفسنجان اظهار داشت: در حوزه عدالت کیفری و صیانت و پشتیبانی از حقوق عامه و آزادیهای مشروع مردم دادستان پرچمدار است و پیشانی دستگاه قضایی میباشد.
وی عنوان کرد: اولین و مطمئنترین ملجاء و پناهگاه مردم و جامعه خصوصاً ستمدیدگان در مقابل مجرمین و اهل جور و ستم دادستان است و در ساختار نظام حاکمیتی جایگزینی هم ندارد، یعنی نقش دادستان از این حیث بی بدیل است.
موحد خاطرنشان ساخت:به منظور تامین این هدف عالی و ارزشمند و این که دادستان بتواند به این نقش مهم و اساسی خود جامعه عمل بپوشاند قانون اختیارات زیادی به دادستان تفویض کرده است.
رییس کل دادگستری استان کرمان در ادامه گفت: دادستان به عنوان مدعی العموم مسئولیتهای قانونی مهمی را عهده دار و بخشی از قدرت عمومی که ضابطین قضایی هستند تحت امر دادستان انجام وظیفهمی کنند.
موحد تصریح کرد: اقتدار قانونی همراه با تدبیر دادستان در کنار هماهنگی و تعامل با سایر نهادها و پشتیبانی مردم میتواند نظم امنیت، آسایش و عدالت را برای جامعه به ارمغان بیاورد.
بیشتر بخوانید:
رییس کل دادگستری استان کرمان گفت:از جمله محورهای اصلی تحول در دستگاه قضایی اهتمام به مردمی بودن قوه قضاییه، انقلابی و ضد فساد بودن، احیای حقوق عامه و آزادیهای مشروع، به کارگیری نیروهای صالح، عزیز داشتن قاضی و رعایت کرامت انسانی مراجعه به دستگاه قضایی است.
موحد با بیان اینکه در رویکردها بطور ملموس تحول رخ داده است تاکید کرد:چالشهای اساسی قوه قضائیه بدرستی شناسایی و برای عبور از این چالشها برنامههای مختلفی در دست اقدام است. به عنوان مثال از جمله مشکلات جدی جمعیت کیفری زندانهای کشور است وجمع قابل توجهی از آمار ورودی زندان افرادی هستند که کمتر از ۱۵ روز در زندان میمانند صرفاً در رابطه با اینکه بلافاصله قادر به معرفی کفیل یا توقیف وثیقه برای آزادی خود نیستند و غالباً این افراد هم از قشر ضعیف جامعه هستند که برای معرفی کفیل یا سپردن وثیقه فرصت نیاز دارند، اما افراد متمول و مشهور بلافاصله تامین را میسپارند و وارد زندان نمیشوند.
وی ادامه داد: رویکرد رییس قوه قضاییه این است که به افراد فرصت سپردن تامین داده شود و به زندان معرفی نشوند بلکه در یک اقامتگاه موقت و بدون اینکه به عنوان زندگی شناخته شوند بمانند و زمینه آزادی آنها فراهم شود لذا تاکید کردند که قضات محترم به متهمان فرصت دهند تا تامین قانونی را تدارک ببینند.
این مقام ارشد قضایی استان گفت: استان کرمان به عنوان اولین استان به جهت ارزیابی میزان موفقیت طرح اقامتگاه موقت متهمان انتخاب و به زودی این طرح در مرکز استان و ۵ شهرستان از جمله رفسنجان عملیاتی خواهد شد اگر این برنامه به درستی اجرا شود موفقیتآمیز و برکات فراوانی را در پی خواهد داشت چرا که ورود افراد مخصوصا مدت آسیبهای اجتماعی فراوانی را در پی دارد.
وی گفت: اطاله دادرسی یک بیماری کهنه و مزمن در دستگاه قضایی کشور است و گریبان مراجعان و دریافت کنندگان خدمات قضایی را گرفته و در بسیاری از پروندهها این گلایه مردم به حق است.
موحد ادامه داد: این چالش بزرگ در قوه قضائیه علل و عوامل مختلفی دارد که مهمترین آن سیل ورودی پروندهها و کمبود منابع و امکانات قوه قضاییه بالاخص عدم تناسب تعداد قضات با ورودی سنگین و فزاینده دعاوی و اختلافات به دستگاه است تمرکز گرایی در قوه قضائیه است.
وی گفت:بسیاری از امورات حل و فصل در قوانین به قوه قضائیه محول شده است ماهیت قضائی ندارند و صاحب نظران و قضات مجرب کشور به شیوههای مختلف اعلام کردند که باید برای کاهش بار قوه و چابک سازی آن این قوانین باید اصلاح شوند و این مساعدت مجلس را میطلبد که بررسی لوایح قوه قضائیه را در اولویت قرار دهند.
موحد خاطرنشان کرد:سلامت دستگاه قضا همواره مورد توجه بوده است، اما براساس تاکید مقام معظم رهبری و اهتمام رییس قوه قضاییه آیت الله رئیسی این مهم در این دوره تحول جدیتر مورد توجه است و حقیقت این است قاطبه قضات کشور کارآمد، پاکت دست، پاکدامن مستقل و مقتدر هستند؛ و همین ظرفیت عظیم و ارزشمند است که عدالت قضائی و امنیت را در کشور تضمین می کنند.
تضعیف قوه قضائیه و قضات کشور خواست معاندین و دشمنان این ملت است
این مقام ارشد قضایی در استان کرمان گفت: نهادهای امنیتی و اطلاعاتی و انتظامی با پشتیبانی قضات شریف رخدادها و عناصر ناامنی را کشف و شناسایی و پرونده تشکیل میدهند. به این پروندههای مهم امنیتی و یا مفاسد اقتصادی همین قضات خدوم رسیدگی و در مورد آنها احکام عادلانه و بازدارنده صادر می کنند و نهایتاً اجرای احکام سنگین و طولانی مدت آنها را خود قوه قضائیه اجرا و فرصت ارتکاب جرم مجدد را آنها میگیرد.
وی عنوان کرد:جامعه باید قدردان این سرمایه عظیم انسانی خود که قضات کشور هستند باشد و دود آسیب رسانی به ظرفیت قضائی کشور به چشم مردم جامعه میرود.
موحد افزود: تضعیف قوه قضائیه و قضات کشور خواست معاندین و دشمنان این ملت است کما اینکه از اول انقلاب تاکنون یکی از ارکان نظام کشور که مستمراً مورد هجمه معاندین بوده است قوه قضاییه و عدالت اسلامی میباشد.
رییس کل دادگستری استان کرمان در پایان تاکید کرد:مقام معظم رهبری حکیمانه و کراراً بر عزت قضات در جامعه تاکید فرمودند اصلاح و ارتقاء و کارآمدی قوه قضاییه یک ضرورت است اما باید مراقبت کرد که در فرایندها اصلاح و توحل قضات و کارکنان کشور آسیب نبینند .
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *