صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کمبود توزیع کپسول گاز مایع/تغییر مسیر کپسول گاز از خانه به خودرو

۰۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰:۰۲
کد خبر: ۵۸۰۳۰۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
با توجه به افزایش قیمت بنزین، میزان تقاضا برای استفاده از گاز افزایش یافته است و بسیاری از کپسول مایع گاز به وارد مخازن خودروها شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، همزمان با شروع فصل سرما تقاضا برای دریافت کپسول گاز مایع افزایش یافت، کمبود توزیع کپسول باعث افزایش چندبرابری قیمت آن شده است به طوری که کپسول ۱۰ هزار تومانی در برخی از مناطق شهر تهران به قیمت ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان معامله می‌شود، برخی این کمبود عرضه را را برخی به صادرات گاز به کشور‌های همسایه ارتباط دادند.
 

در همین خصوص به سراغ یکی از نمایندگی‌های توزیع کپسول گاز مایع رفتیم تا دلایل کمبود عرضه کپسول گاز را جویا شویم.

سیفی از نمایندگان توزیع کپسول گاز با بیان اینکه سهمیه دریافتی آن‌ها در ماه گذشته کاهش یافته است؛ اظهار کرد:سهمیه گاز دریافتی طی ماه‌های گذشته ۳۰ درصدی ماه گذشته است و از ۱۰۰ کپسول گاز در ماه به ۲۰ کپسول کاهش یافته است.
 
این توزیع کننده کپسول گاز بیان کرد: بسیاری از شرکت‌های توزیع کننده کپسول اقدام به فروش آن در بازار آزاد می‌کننند و این کپسول‌ها به جای مصارف خانگی سر از کارگاه‌هایی که به صورت غیر مجاز اقدام به سوخت رسانی گاز ال پی چی می‌کنند، در می‌آورد.

وی افزود: کاهش کپسول گاز به دلیل صادرات و قاچاق آن به کشور همسایه است و این کمبود به گفته کارکنان شرکت گاز تا ۱۵ دی ماه نیز ادامه دارد و پس از نیاز بازار تامین خواهد.

در ادامه به سراغ یکی از این کارگاه‌های غیر مجاز سوخت گیری سی ان جی رفتیم و با صف طولانی از صاحبان خودرو برای سوخت گیری مواجه شدیم.

یکی از صاحبان خودور در صف گاز ال پی جی با اشاره به افزایش قیمت ال پی جی اظهار کرد: با افزایش قیمت بنزین در اواخر آبان به تدریج گاز مایع نیز با افزایش قیمت مواجه شد، به طوری دو ماه پیش هر لیتر گاز مایع ۴۰۰ تومان بود، اما طی هفته‌های گذشته بین ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد.
 

وی ادامه داد: از ۶ صبح نام نویسی برای سوختگیری در مقابل کارگاه شروع به نام نویسی می‌کنند و پس از رسیدن نوبت که معمولا تا چندین ساعت طول خواهد کشید، شروع به سوخت گیری می‌کنیم.

رضا صاحب یکی از واحد‌های سوخت گیری ال پی جی با اشاره به فعالیت خود اظهار کرد: جایگاه سوخت گیری رسمی برای خودرو‌های که از سوخت ال پی جی استفاده می‌کنند، وجود ندارد و صاحبان خودرو برای سوخت گیری به مراکز غیر رسمی مراجعه می‌کنند.

وی افزود: سوخت گیری گاز مایع از طریق کپسول‌های بین شهری صورت می‌گیرد و در برخی از کارگاه‌ها با دستگاه انجام می‌شود.
 

وی بیان کرد: هزینه مخزن ال پی جی پیش از گرانی بنزین ۵۰۰ هزار تومان بود که با افزایش قیمت به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید، مخزن سی ان جی نیز با افزایش ۹ برابری به ۷ میلیون تومان رسیده است.

وی تصریح کرد: به دلیل کمبود عرضه، قیمت کپسول گاز مایع افزایش ۳ برابری داشته است و قیمت آن از ۱۰ هزار تومان به ۳۵ هزار تومان رسیده است.

سهمیه شرکت‌های توزیع کننده کپسول گاز مایع  افزایش یافته است

فاطمه کاهی سخنگوی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد ، اظهار کرد: شرکت پخش فرآورده‌های نفتی وظیفه تامین کپسول گاز مایع را بر عهده دارد و مطابق آمار‌های این شرکت تامین کپسول مطابق روز‌های گذشته در جریان است و در برخی از استان‌ها سهمیه شرکت‌های توزیع کننده گاز نیز افزایش یافته است.

سخنگوی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: توزیع کپسول‌های گاز مایع توسط شرکت‌های خصوصی انجام می‌شود و مسولیت نظارت بر آن‌ها بر عهده وزارت صنعت و استانداری‌ها است.

افزایش استفاده مالکان خودرو از سوخت گاز به طبع آن گاز مایع باعث کمبود کپسول گاز برای مشترکان خانگی شده است امری که نیازمند نظارت بیشتر از سوی وزارت صنعت و استانداری به عنوان متولی این امر را دارد.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *